Facebook Pixel Ατάκα-φωτιά του Μήτογλου για Ολυμπιακό!
| 2017-07-31 08:58:00

Ατάκα-φωτιά του Μήτογλου για Ολυμπιακό!

Ατάκα-φωτιά του Μήτογλου για Ολυμπιακό!

Ο νεαρός άσος μίλησε στην "ΠΡΑΣΙΝΗ" για το πώς κατέληξε στην απόφαση να πάει στον Παναθηναϊκό, ενώ αναφέρθηκε και στον "αιώνιο" αντίπαλο...

Η επιμονή του Παναθηναϊκού να τον αποκτήσει έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Κωνσταντίνου Μήτογλου να αφήσει το κολέγιο και να προτιμήσει τους «πράσινους» από τον Ολυμπιακό, όπως αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του στην «Πράσινη».

Ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ ξεκαθαρίζει πως δεν σκέφτεται αυτή τη στιγμή το ΝΒΑ, δηλώνει κολακευμένος από τις συγκρίσεις με τον Αντώνη Φώτση και ανυπόμονος να παίξει στο ΟΑΚΑ, ενώ αποκαλύπτει το… ποδοσφαιρικό του παρελθόν.

Αναλυτικά, ο Κωνσταντίνος Μήτογλου μίλησε στην «Πράσινη»:

-την απόφαση να αφήσει το κολέγιο για να παίξει στον Παναθηναϊκό: «Ο Παναθηναϊκός είναι τεράστια ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα να σηκωθώ και να φύγω λίγο πριν την ολοκλήρωση των σπουδών μου. Ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμη κι όταν ήμουν διστακτικός επέμεινε. Με έκαναν να καταλάβω πόσο πολύ με θέλουν και φυσικά όλα αυτά σημαίνουν πάρα πολλά για μένα. Ο Παναθηναϊκός με κέρδισε με τον τρόπο που με προσέγγισε και είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφασή μου, κι ας άφησα το πανεπιστήμιο. Άλλωστε το πτυχίο δεν θα χαθεί. Μου έχουν μείνει λίγα μαθήματα, άρα αν τα δίνω εξ αποστάσεως θα μπορέσω να τελειώσω τις σπουδές μου».

-το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού: «Η αλήθεια είναι ότι υπήρξε ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός επέμεινε και αυτή η επιμονή με έκανε να καταλάβω πόσο σημαντικός είμαι για την ομάδα. Πόσο με εκτιμά. Δεν το κάνουν αυτό σε όποιον κι όποιον τέτοιες ομάδες. Όλο αυτό με άγγιξε εμένα και την οικογένειά μου. Δεν είναι τυχαίο».

-την προοπτική να παίξει στο ΝΒΑ: «Και ποιος δεν έχει όνειρο να πάει στο ΝΒΑ; Όμως δεν με απασχολεί αυτό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια τρομερή ομάδα, το όνειρο πολλών παιδιών. Τώρα δεν το σκέφτομαι το ΝΒΑ».

-τις συγκρίσεις με τον Φώτση: «Είναι τρομερή τιμή να με παίρνει ο Παναθηναϊκός για να παίξω σε μια θέση όπου έπαιζε ένας από τους καλύτερους Έλληνες παίκτες στην ιστορία. Πρόσφερε πάρα πολλά στον Παναθηναϊκό, πάρα πολλούς τίτλους και μεγάλα σουτ. Θα προσπαθήσω να αποδείξω ότι αξίζω να είμαι ο αντι-Φώτσης που έψαχνε ο Παναθηναϊκός αλλά και να δουλέψω για να γίνω καλύτερος παίκτης. Μακάρι να ταυτιστώ μαζί του. Είναι τιμή μου και μου αρέσει να με συγκρίνουν με τον Φώτση».

-την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο σε μικρή ηλικία: «Ήμουν αμυντικό χαφ, Ξεκίνησα από την ακαδημία της Κυψέλης και μετά πήγα στον ΠΑΟΚ. Ήμουν οκτώ χρονών όταν άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο. Μετά άρχισα να δειλιάζω, κάτι με κούραζε, κυρίως το ύψος. Έβλεπα άλλα παιδιά που ήταν πιο κοντά να είναι πιο γρήγορα. Εγώ στα 10 ήμουν 1,75μ. Θυμάμαι είχαμε πάει σε ένα τουρνουά στην Ολλανδία και παίξαμε με τον Άγιαξ και τη Λεβερκούζεν. Ο προπονητής μου τότε είχε βάλει τα άλλα παιδιά που ήταν πιο γρήγορα και είχα τρελαθεί. Και λέω ‘πατέρα, ό,τι και να λες, θα πάω να παίξω μπάσκετ’. Αν κι ένα διάστημα έπαιζα και τα δύο. Ο πατέρας μου ήθελε πολύ να γίνω ποδοσφαιριστής, έστω και τερματοφύλακας. Πίστευε ότι θα κάνω καριέρα».

-τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ανυπομονώ να παίξω στο ΟΑΚΑ. Πρέπει να είναι κάτι τρομερό. Ο Παναθηναϊκός έχει μπασκετικούς φιλάθλους που καταλαβαίνουν το παιχνίδι». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags