Facebook Pixel Ο σκόρερ από το ΝΒΑ που θέλει ο Ολυμπιακός...
| 2011-07-22 07:36:00

Ο σκόρερ από το ΝΒΑ που θέλει ο Ολυμπιακός...

Ο σκόρερ από το ΝΒΑ που θέλει ο Ολυμπιακός...

Ο Ντάνι Γκριν είναι πολύ πιθανό να μην κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, αλλά με μια ατάκα του στο twitter, έδειξε ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός έχει επιτέλους ξεκολλήσει. Και κοιτάζει πραγματικά προς το ΝΒΑ για να ενισχύει την περιφέρειά του.

Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος.

Διότι ο Ολυμπιακός έχει μελετήσει την περίπτωση του Γκριν και παρότι σχηματίστηκε λάθος εντύπωση στην αρχή, δεν τον έχει απορρίψει ακόμα. Οπως δεν τον έχει απορρίψει και ο Παναθηναϊκός. Οι ερυθρόλευκοι δεν τον έχουν ως πρώτη προτεραιότητα, αλλά μην εκπλαγείτε αν αλλάξει κάτι τις επόμενες μέρες.

Ο Γκριν, άλλωστε, είναι ένας σκόρερ με προοπτική και καλά στοιχεία. Αλλά ο Ολυμπιακός θα δώσει βάρος στο δυαροτριάρι του, γι αυτό θα το ψάξει καλά. Θέλει έναν σούπερ σκόρερ και δεν πρέπει με τίποτα να κάνει λάθος. Γιατί από τον συγκεκριμένο παίκτη θα κριθεί ίσως και όλη η πορεία της ομάδας. Αν αποκτηθεί ένας Αμερικανός ικανός να βάζει 20αρες και 25ρες, ο Ολυμπιακός μπορεί να αλλάξει επίπεδο. Αν σπάει τα καλάθια, τα απογεύματα και τα βράδια στο ΣΕΦ θα είναι δύσκολα. Γι αυτό ίσως είναι προτιμότερο να αποκτηθεί έμπειρος και δοκιμασμένος σκόρερ. Εχουμε καταθέσει την άποψή μας για τον Ρότζερ Μέισον, που θέλει να έρθει στην Ευρώπη. Αλλά και ο Γκριν μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο σκόρερ στην Ευρώπη, απλά υπάρχει ένα μικρό ρίσκο λόγω ηλικίας. Είναι 24 ετών.

Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι ότι αποφάσισε να ψάξει την αγορά του ΝΒΑ, που έχει πολλούς παίκτες για τη δουλειά που θέλει. Πάρα πολλούς και δεν χρειάζεται να δώσει πολλά λεφτά. Επιτέλους οι ερυθρόλευκοι ξεκόλλησαν από τη λογική της απόκτησης Σέρβου παίκτη ή Αμερικανού με ευρωπαϊκή εμπειρία.

Πάμε παρακάτω. Να μιλήσουμε λίγο για τον Κάιλ Χάινς. Σας ξεκαθαρίζω από τώρα πως αν δεν έχω να πω κάτι καλό, προτιμώ να μην λέω τίποτα. Ομως ο Κάιλ Χάινς είναι πολύ καλή περίπτωση. Οσο μπόι του λείπει, τόση ψυχή, άλμα και δύναμη έχει. Ο άνθρωπος είναι σέντερ στην επίθεση, αλλά στην άμυνα μπορεί να κυνηγήσει πάουερ φόργουορντ, συνεπώς ο Ιβκοβιτς μπορεί να τον χρησιμοποιήσει και στις δύο θέσεις των ψηλών. Ομως πραγματικός πάουερ φόργουορντ δεν είναι κι ας έχει ύψος 1.98. Ο βασικός σέντερ της ομάδας θα είναι και είναι ίσως ο ιδανικός για να κοιτάξει στα μάτια τον Μάικ Μπατίστ. Τόσα χρόνια ο Αμερικανός του Παναθηναϊκού έχει κάνει μεγάλη ζημιά στον Ολυμπιακό και τώρα οι ερυθρόλευκοι ελπίζουν να βρήκαν το αντίδοτο. Αρκεί στην επίθεση να μην πηγαίνει και στις βολές, γιατί με 47% ευστοχία, τα πράγματα θα είναι δύσκολα.

Η μεταγραφή Χάινς, λοιπόν, είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι φαίνεται. Αλλά δεν αρκεί μόνο ο 25χρονος Αμερικανός. Αν ο Ολυμπιακός δεν τον παντρέψει με άλλον έναν ικανό σέντερ (πλην του τρίτου ψηλού Ανδρέα Γλυνιαδάκη), τότε θα την πληρώσει ο Χάινς. Γιατί έχει αρετές, αλλά έχει και μειονεκτήματα. Αν δεν βρεθεί άξιος παρτενέρ δίπλα του, η χρονιά θα είναι δύσκολη. Η παραμονή του Ράσο Νεστέροβιτς είναι μονόδρομος, γιατί είναι αυτό ακριβώς που ταιριάζει για να συμπληρώσει τον Χάινς. Αλλά την απόφαση θα την πάρει ο Ιβκοβιτς. Πέρυσι όλοι τον εμπιστευτήκαμε γιατί είπαμε πως "ο Ντούντα ξέρει". Κάναμε λάθος. Ελπίζουμε φέτος να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές. Γιατί φέτος δεν υπάρχουν περιθώρια...

Πηγή: superbasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags