Facebook Pixel Ξύπνησε αργά η Εθνική και έχασε εύκολα από την Γαλλία - Συγκλονιστικοί Πρίντεζης και Θανάσης
| 2017-09-02 18:29:00

Ξύπνησε αργά η Εθνική και έχασε εύκολα από την Γαλλία - Συγκλονιστικοί Πρίντεζης και Θανάσης

Ξύπνησε αργά η Εθνική και έχασε εύκολα από την Γαλλία - Συγκλονιστικοί Πρίντεζης και Θανάσης

Η Εθνική μας "ξύπνησε" αργά στο παιχνίδι με τους καλύτερους σήμερα, Γάλλους, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 87-95 στην δεύτερη αγωνιστική του φετινού Ευρωμπάσκετ. Συγκινητικοί Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο.

Οι διεθνείς μας ήταν αυτοί που έπρεπε μόνο για μία περίοδο, την τελευταία, στην οποία κοίταξαν στα μάτια τους "τρικολόρ", αλλά η μεγάλη διαφορά δεν τους επέτρεξε να πλησιάσουν σε απόσταση αναπνοής και να διεκδικήσουν τη νίκη.

Πρώτος σκόρερ της Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 22 πόντους, ενώ απίστευτη εμφάνιση για δεύτερο σερί ματς έκανε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που έβαλε 12 πόντους, αλλά με τρομερή ενέργεια και στην άμυνα. Από 15 πόντους είχαν οι Σλούκας και Καλάθης.

Άμυνα... αγνοείται!

Δυνατό ξεκίνημα πραγματοποίησαν οι παίκτες του Κώστα Μίσσα, βγάζοντας ενέργεια στην άμυνα και τιμωρώντας τους Γάλλους στις αλλαγές των μαρκαρισμάτων. Το σκορ άνοιξε ο Μπουρούσης και ο ελεύθερος Καλάθης έκανε το 5-2 για την Εθνική μας, που έδειχνε πολύ ζωηρή και ορεξάτη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι, έχοντας στην πλάτη τους και την ήττα - σοκ της πρώτης αγωνιστικής από την Φινλανδία, άρχισαν να παίρνουν τα ηνία και με τους Λοβέρν, Φουρνιέ και Ντε Κολό να είναι οι κύριοι επιθετικοί εκφραστές της, πήραν σημαντικό προβάδισμα, βάζοντας δύσκολα στην "γαλανόλευκη".

Στο 6' το σκορ έγινε 7-14 και 10-20 στο 8', την ώρα που για την Εθνική προσπαθούσε μόνο ο Παπαπέτρου, που πέτυχε συνεχόμενους πόντους μειώνοντας σε 15-23. Το 15-27 της πρώτης περιόδου είχε βάλει σε ρόλο οδηγού την Γαλλία, η οποία συνέχισε να τιμωρεί την κάκιστη άμυνα της Εθνικής, έχοντας το τρομερό στατιστικό να έχει πέντε γκολ - φάουλ στο πρώτο ημίχρονο.

Η διαφορά έφτασε στο +18 για την Γαλλία (33-51) και στους 19 (36-55) στην λήξη του ημιχρόνου, στο οποίο πάλευε και πάλι μόνος του ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, ο οποίος "έκοβε", μάζευε ριμπάουντ και γενικά έβγαζε στο παρκέ όση ενέργεια δεν έβγαζαν όλοι οι υπόλοιποι διεθνείς μαζί.

Σερί τριπόντων, αλλά δεν ήταν αρκετό

Η Ελλάδα προσπάθησε να σκληρύνει την άμυνά της στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όσο πλησίαζε λίγο τους Γάλλους, αυτοί είχαν τις απαντήσεις και ξέφευγαν ξανά στο σκορ.

Η διαφορά συνέχισε να κυμαίνεται στους 17 με 20 πόντους, ωστόσο με την είσοδο των διεθνών μας στην τελευταία περίοδο τα πράγματα άλλαξαν και μας άφησαν να απορούμε το τι θα είχε γίνει, αν είχαμε αντιδράσει νωρίτερα.

Με τρία συνεχόμενα τρίποντα, δύο από τον Πρίντεζη και ένα από τον Σλούκα η Εθνική έριξε την διαφορά στους οκτώ (69-77) και μπήκε ξανά στην διεκδίκηση της νίκης. Ο Καλάθης έκανε το 72-78 με τρίποντο στο 34΄, αλλά μια φάση μετά ο Ντε Κολό ευστόχησε σε τρίποντο - μαχαιριά κάνοντας το 72-81.

Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο κατέβαλαν συγκινητική προσπάθεια για την Ελλάδα, η οποία πήγε να γυρίσει το ματς με το χαμηλό σχήμα και τους δύο προαναφερθέντες στις θέσεις "3" και "4".

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Γάλλους νικητές με 95-87 και την Εθνική να κρατάει την προσπάθεια του τελευταία δεκαλέπτου και να συγκεντρώνεται, πια, στο πολύ κρίσιμο ματς της Κυριακής (3/9) απέναντι στους Σλοβένους.

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 36-55, 57-75, 87-95

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 15 (2τρ., 4ριμπ., 4ασ.), Μπουρούσης 7, Σλούκας 15 (1τρ., 5ριμπ., 7ασ.), Παππάς 8 (1), Παπαγιάννης, Πρίντεζης 22 (2), Παπανικολάου, Μάντζαρης 3 (1), Αγραβάνης, Παπαπέτρου 5 (1), Αντετοκούνμπο 12 (6ριμπ.).

ΓΑΛΛΙΑ (Κολέ): Σεραφέν 9, Ερτέλ 13 (10, Λοβέρν 21 (10/14 σουτ, 11ριμπ.), Φουρνιέ 21 (2), Ντε Κολό 16 (3), Ντιό 3, Βέστερμαν 2, Πουαριέ, Λαμπεϊρί 8, Τουπάν, Τζάκσον 2.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags