Facebook Pixel Τι φοβερό έγινε και προκρίθηκε η Εθνική - Καλάθης και Σλούκας 50 μόνοι τους – Στην οκτάδα με το 70%!
| 2017-09-06 20:30:00

Τι φοβερό έγινε και προκρίθηκε η Εθνική - Καλάθης και Σλούκας 50 μόνοι τους – Στην οκτάδα με το 70%!

Τι φοβερό έγινε και προκρίθηκε η Εθνική - Καλάθης και Σλούκας 50 μόνοι τους – Στην οκτάδα με το 70%!

Πώς και γιατί η «επίσημη αγαπημένη» κατόρθωσε να κερδίσει τη μέτρια Πολωνία και τι πρέπει να συμβεί για να περάσει τη Λιθουανία; Διαβάστε την ανάλυση στο Sportdog.gr.

Πάει στην Τουρκία τελικά η Εθνική, αφού τα κατάφερε απέναντι στην Πολωνία και πήρε έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «16» του Ευρωμπάσκετ.

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα είχε πρόβλημα στην άμυνα, στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά το ξεπέρασε από την επίθεσή της. Και έφθασε στη πηγή, πίνοντας νερό, καθώς είχε φοβερό ποσοστό στο τρίποντο. Με 13/20 δεν θα ήταν εύκολο να χάσει από μία μέτρια ομάδα, όπως η Πολωνία, η οποία επιπλέον έπαιζε χωρίς τον καλύτερό της παίκτη, τον πρώην του Παναθηναϊκού, Εϊ Τζέι Σλότερ.

Ο Νικ Καλάθης με τον Κώστα Σλούκα ήταν εκείνοι, που έκαναν την διαφορά, έχοντας μαζί 50 πόντους και 13 ασίστ. Αυτοί θα είναι κομβικοί και στο παιχνίδι του Σαββάτου με την Λιθουανία, η οποία στις θέσεις αυτές δεν είναι και η πλέον δυνατή με Καλνιέτις και Γιουσκεβίτσιους.

Πολύ καλός στη νίκη επί της Πολωνίας ήταν και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Ο σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς είχε 8 πόντους και 8 ριμπάουντ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έκανε δουλειά, όταν η Εθνική άρχισε να δημιουργεί διαφορά και να τελειώνει έτσι το παιχνίδι.

Πλέον έχουμε μπροστά μας την Λιθουανία, η οποία στη πρώτη φάση έχασε μόλις ένα ματς, το πρώτο από τη Γεωργία. Από κει και πέρα, δεν είχε προβλήματα απέναντι σε Ιταλία, Ουκρανία, Ισραήλ και Γερμανία.

Ο σέντερ των Τορόντο Ράπτορς, Γιόνας Βαλαντσιούνας, είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά, αλλά υπάρχουν κι άλλες σπουδαίες μονάδες, όπως ο Κουζμίνσκας, ο Ματσιούλις και ο Μοτιεγιούνας.

Μία Εθνική με μία απόδοση γύρω στο 70% μπορεί να φθάσει στην οκτάδα...  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags