Facebook Pixel Sportdog.gr | Συνάντηση FIBA με ομοσπονδίες και παίκτες για το καλεντάρι
| 2017-10-05 22:29:00

Συνάντηση FIBA με ομοσπονδίες και παίκτες για το καλεντάρι

Sportdog Team
Συνάντηση FIBA με ομοσπονδίες και παίκτες για το καλεντάρι

Αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών, μεταξύ των οποίων και του ΠΣΑΚ αλλά και των ενώσεων παικτών είχαν οι άνθρωποι της FIBA στη Γενεύη.

Οι εκπρόσωποι των ενώσεων των παικτών, από Ελλάδα (σ.σ. με τον Γιάννη Καλαμπόκη και τον Μανόλη Παπαμακάριο), Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία, Τουρκία, ταξίδεψαν στη Γενεύη της Ελβετίας για να συζητήσουν με τη FIBA σχετικά με το καλεντάρι και τα προκριματικά των εθνικών ομάδων που είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν το Νοέμβριο.

Όπως αναφέρει η FIBA «οι εκπρόσωποι των παικτών εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την πρόσκληση και την απογοήτευσή τους, γιατί δεν είχαν κληθεί κατά τη διάρκεια των διαδικασιών που προηγήθηκαν για το θέμα, τόσο από την FIBA, όσο και από την Ευρωλίγκα».

Στη συνάντηση υποστήριξαν τη μεγάλη σπουδαιότητα της εθνικής ομάδας για να μεγαλώσει το μπάσκετ και επανέλαβαν πως η μεγαλύτερη τιμή για έναν παίκτη είναι η πρόσκληση στην εθνική, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να επαναλάβουν τέτοιες συναντήσεις πάνω σε σημαντικά θέματα.

Η συνάντηση έγινε επειδή η FIBA έδειξε πρόθεση να συνεργαστεί με τους παίκτες. Τόσο στο παρόν, όσο και στο μέλλον. Όπως συζητήθηκε και στη συνάντηση, στόχος είναι η έναρξη μίας νέας εποχής για τις σχέσεις των παικτών και της FIBA, όπου ο διάλογος θα είναι μείζον συστατικό των αποφάσεων που θα λαμβάνονται.

Η FIBA θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους παίκτες, προκειμένου να εκπροσωπεί σε κάθε περίπτωση και τα συμφέροντα των παικτών.

Η FIBA ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει τους παίκτες στη Γενεύη, να τους μιλήσει, να συζητήσει μαζί τους και όχι να τους βάλει στη γωνία. Κάτι που ποτέ δεν είχε πρόθεση να κάνει. Σε αντίθεση με την Ευρωλίγκα, που γνώριζε το καλεντάρι των εθνικών ομάδων, πήγε κι έβαλε αγώνες πάνω σε αυτούς, ρίχνοντας το μπαλάκι στους παίκτες να αποφασίσουν που θα παίξουν.

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή της η Ευρωλίγκα, το καλοκαίρι, μετά την ανακοίνωση των ημερομηνίων, είχε αναφέρει ότι δεν εμποδίζει, ούτε απαγορεύει στους παίκτες να συμμετάσχουν στις Εθνικές Ομάδες. Κάτι που φυσικά επί του πρακτέου συνέβη, βάζοντας αγώνες τις ίδιες ημέρες, ή τις παραμονές των αγώνων των Εθνικών ομάδων.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags