Facebook Pixel Sportdog.gr | «Παρασύρεται ο Αγραβάνης - Βγάζω το καπέλο στον Σφαιρόπουλο - Σκόρερ με 1.000 τρόπους»
Μπάσκετ
| 2017-10-13 15:40:00

«Παρασύρεται ο Αγραβάνης - Βγάζω το καπέλο στον Σφαιρόπουλο - Σκόρερ με 1.000 τρόπους»

του Γιώργου Κτενά
«Παρασύρεται ο Αγραβάνης - Βγάζω το καπέλο στον Σφαιρόπουλο - Σκόρερ με 1.000 τρόπους»

Ο Στέφανος Σύριγγας σχολιάζει στο sportdog.gr την πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Στο ταλέντο του Δημήτρη Αγραβάνη που μπορεί να τον οδηγήσει ψηλά, αλλά και στο γεγονός ότι είναι παρορμητικός και αυτό δεν του βγαίνει συνέχεια σε καλό, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο sportdog.gr o Στέφανος Σύριγγας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ανέλυσε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια στην Κρήτη, ενώ αναφέρθηκε με άκρως κολακευτικά λόγια τόσο στον Κώστα Παπανικολάου και την εμφάνιση που είχε μετά από το περιστατικό με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, στο ντέρμπι εναντίον του Παναθηναϊκού, αλλά και στον Γιώργο Πρίντεζη.

«Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έπρεπε να κάνει εναντίον της Μπασκόνια για να νικήσει. Από τη στιγμή που του έλειπαν ο Σπανούλης και ο Ρόμπερτς και είχε τεράστιο θέμα στην περιφέρεια, έπρεπε να πιέσει στην άμυνα με καλές αλλαγές και να μην δώσει πινκ εν ρολ. Το δεύτερο που έπρεπε να κάνει στην επίθεση ήταν να παει την μπάλα στους ψηλούς, από τη στιγμή που έλειπε η γραμμή πυρός στους κοντούς. Ο Ντιόπ είναι καλός αμυντικός αλλά δεν έχει το κορμί για να κρατήσει τον Μιλουτίνοφ. Πέρασε η μπάλα και στον Πρίντεζη, ενώ στην εξίσωση επιθετικά μπήκε και ο Κώστας Παπανικολάου», σχολίασε αρχικά μέσω του sportdog.gr o καλός συνάδελφος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

«Τρίτο κομμάτι που πρέπει να σταθούμε, είναι τα λίγα λάθη που έκανε ο Ολυμπιακός. Δείγμα του ότι είχε το μυαλό του στο γήπεδο, ήταν συγκεντρωμένος και είχε αφήσει πίσω του την ήττα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από σκληρό μέταλλο, ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός, μπαρουτοκαπνισμένος στα δύσκολα και δεν καταλαβαίνει από προβλήματα. Να βάλουμε στην εξίσωση ότι ναι μεν έπαιζε εντός έδρας, υπήρχε κόσμος στο γήπεδο κ.λπ., αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν στο γήπεδό του. Απέδειξε ότι είναι δυνατή ομάδα με σκληρή καρδιά, κι έβγαλε τις γνωστές αρετές του στην άμυνα, με τον τσαμπουκά που είχε ως ομάδα. Ήταν πολύ σημαντική νίκη, καθώς αν έκανε πρεμιέρα και στην Ευρωλίγκα με ήττα, θα ήταν άσχημο για το ψυχολογικό κομμάτι».

«Παρασύρεται ο Αγραβάνης»

Πώς είδες την εμφάνιση του Αγραβάνη;

«Θεωρώ ότι ο Αγραβάννης είναι παιδί που έχει ταλέντο για να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Είναι καλός αθλητής, παίζει με πείσμα αλλά πολλές φορές αφήνει το συναίσθημα να τον παρασύρει και κάνει πράγματα που του κάνουν κακό. Έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του, έχει γράψει στα social media πράγματα που θα μπορούσε να είχε αποφύγει, θέματα δηλαδή που τον αδικούν. Έχει το ταλέντο για να φτάσει ψηλά και είναι παιδί που παίζει με πείσμα. Δίνει ό,τι έχει στο γήπεδο, αλλά παρασύρεται από την παρορμητικότητά του. Ίσως να μη σκέφτεται καθαρά κάποιες στιγμές, αλλά χθες έδειξε ότι αποτελεί βασική μοναδά, έστω κι αν έρχεται από τον πάγκο, καθώς μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να δώσει λύσεις τόσο στη θέση 4 όσο και στη θέση 5. Αλλά και να πάρει πάνω του φάσεις».

«Βγάζω το καπέλο στον Σφαιρόπουλο»

Η παρουσία του Παπανικολάου, μετά από το περιστατικό με τον Σφαιρόπουλο, πώς σου φάνηκε;

«Ο Παπανικολάου πείσμωσε από την ιστορία με τον Σφαιρόπουλο. Του βγάζω το καπέλο του Σφαιρόπουλου γι' αυτό που έκανε και είναι αυτονόητο αυτό που έγινε. Δεν ξέρω γιατί σχολιάστηκε με αυτόν τον τρόπο, αρνητικά δηλαδή. Ο προπονητής είναι απόλυτος άρχοντας σε μια ομάδα, πιστώνεται τις νικες αλλά και χρεώνεται τις ήττες. Όταν κάτι του χαλάει τη χημεία που έχει στην ομάδα του, είτε αυτό αφορά την πειθαρχία είτε οτιδήποτε άλλο, πρέπει να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο εκείνη τη στιγμή. Η πράξη του, άλλωστε, λειτούργησε θετικά και για τον Παπανικολάου, έναν αθλητή που τον δακρίνει η λέξη φιλότιμο. Ίσως να είναι και αυτός παρορμητικός, αλλά έχει ταλέντο και πείσμα και, έσφιξε τα δόντια και είδαμε τι έγινε εναντίον της Μπασκόνια. Αλλά υπάρχει ένα κομμάτι που δεν είδαμε να το αναφέρουν και έχει να κάνει τη σκληρή, σκυλίσια άμυνα. Ήταν εξαιρετικός χθες».

«Σκοράρει με 1.000 τρόπους»

Εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης, που δείχνει ότι βρίσκει τα γνωστά στάνταρ του.

«Ήταν ο γνωστός Πρίντεζης, που είχε κάποια θέματα στην αρχή του παιχνιδιού βέβαια, αλλά μπαίνοντας στο πνεύμα και το κλίμα του αγώνα έγινε σκληρός στην άμυνα και βοήθησε πολύ. Στην επίθεση το γνωρίζουμε ότι μπορεί να σκοράρει με 1000 τρόπους. Ειδικά το κάρφωμά που έκανε, ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη αποτελούν τους πυλώνες του Ολυμπιακού».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags