Facebook Pixel Sportdog.gr | Παράπονα Σφαιρόπουλου για τη διαιτησία και τι είπε για μεταγραφή!
Μπάσκετ
| 2017-10-19 17:42:00

Παράπονα Σφαιρόπουλου για τη διαιτησία και τι είπε για μεταγραφή!

Sportdog Team
Παράπονα Σφαιρόπουλου για τη διαιτησία και τι είπε για μεταγραφή!

Πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις στη συνέντευξη Τύπου ενόψει Μάλαγα!

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για το επερχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ουνικάχα Μάλαγα για την Ευρωλίγκα και τόνισε ότι δεν αποτελούν δικαιολογία για την ομάδα του οι τραυματισμοί. Άλλωστε, όπως είπε, η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να παίζει με τραυματισμούς, κόντρα διαιτησία και μπροστά σε άδειες εξέδρες!

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε και στο αν η ομάδα θα κάνει μεταγραφή για να καλύψει το κενό του τραυματία Τιλί και τόνισε ότι οι Ερυθρόλευκοι δεν βιάζονται και «ψιλοκοιτάζουν» την αγορά ψάχνοντας για μια ποιοτική λύση.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Έλληνας κόουτς δήλωσε: «Παίζουμε ουσιαστικά το πρώτο εντός έδρας ματς και τυπικά το δεύτερο. Η πρώτη αγωνιστική λόγω της τιμωρίας έγινε στο Ηράκλειο σε μία έδρα που μας βοήθησε πολύ. Ευελπιστούμε τώρα που γυρίσαμε στη φυσική μας έδρα να έχουμε την ανάλογη βοήθεια. Παίζουμε με μία σκληρή ομάδα που είναι πολύ επιθετική σε άμυνα κι επίθεση, με μεγάλο ρόστερ και ένα βαθύ rotation που τους δίνει φρεσκάδα και ενέργεια. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πρωτοστατούν, αλλά το πιο σημαντικό είναι να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα. Είναι πολύ επικίνδυνη και αξιόλογη ομάδα. Πρέπει να εφαρμόσουμε το πλάνο μας και να χαλάσουμε αμυντικά τον τρόπο παιχνιδιού τους, καθώς και επιθετικά να διαβάσουμε τις αδυναμίες τους».

Για την κακοδαιμονία με τους τραυματισμούς και αν του έχει ξανατύχει: «Το θέμα των τραυματισμών το έχουμε συζητήσει πολλές φορές και πέρσι και πρόπερσι. Ξέρετε τη θέση μου, ότι δεν θα σταθώ σε αυτούς. Θέλω η ομάδα μου να ματώνει στο γήπεδο με όσους παίκτες και αν έχω, ακόμη και πέντε. Αυτός είναι ο Ολυμπιακός, αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας. Η μοίρα του Ολυμπιακού είναι να παίζει με τραυματισμούς, με κόντρα διαιτησίες, με άδειες εξέδρες. Αυτό τον χαρακτήρα χτίζω στην ομάδα. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε. Όλοι οι τραυματισμοί είναι από χτυπήματα και όχι από κακή προπόνηση. Ως προπονητής, προσαρμόζω την ομάδα ανάλογα. Εγώ ούτε κλαίγομαι, ούτε μεμψιμοιρώ, ούτε ψάχνω δικαιολογίες στους τραυματισμούς. Παίζουμε όσοι είμαστε για να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια».

Για την κατάσταση των τραυματιών: «Σίγουρα δεν παίζει ο Σπανούλης και ο Τιλί. Ο Στρέλνιεκς δεν θα προπονηθεί ούτε σήμερα και θα δούμε αύριο αν αισθάνεται καλά. Ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης θα δοκιμάσουν σήμερα να κάνουν το πρόγραμμα με επαφές, αλλά και γι' αυτούς θα αποφασίσουμε αύριο αν θα παίξουν». 

Για το αν υπάρχει απόφαση αντικατάστασης του Τιλί: «Το συζητάμε. Δεν βιαζόμαστε. Λόγω του αγώνα, είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν. Δεν τρέχουμε. Ψιλοκοιτάζουμε την αγορά χωρίς βιασύνη. Έχω μιλήσει με την διοίκηση και έχουμε πει να περιμένουμε λίγο και να μην κάνουμε κινήσεις εν θερμώ. Σε μία μεγάλη σεζόν, όσο πιο πολλούς παίκτες έχεις, τόσο καλύτερο είναι. Έχω πει επίσης πως αν θα πάρουμε παίκτη, θα πάρουμε παίκτη ποιοτικό».

Για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας: «Σίγουρα οι τραυματισμοί δεν σε αφήνουν να κάνεις καλές προπονήσεις. Το πιο σημαντικό όμως είναι η πνευματική ετοιμότητα και έχουμε παίκτες που μπορούν να λειτουργήσουν στο επίπεδο που θέλουμε. Αυτοί που έχουμε κατανοούν την τακτική και τη φιλοσοφία. Είτε έχουμε κάνει καλές ή όχι προπονήσεις, το σημαντικό είναι να κάνουμε αυτό που πρέπει την ώρα του αγώνα. Ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι αύριο».

Για το τι περιμένει από τη Μάλαγα: «Γενικά, ο προπονητής της Μάλαγα παίζει με πιεστικές άμυνες. Γι' αυτό είπα ότι είναι σκληροτράχηλη ομάδα. Με τη Φενέρ, δεν κέρδισε ως ισπανική ομάδα. Ανάγκασαν τη Φενέρ να βγει εκτός ρυθμού και περιμένουμε κάτι αντίστοιχο τώρα. Πρέπει να είμαστε κι εμείς εξίσου σκληροί στο παιχνίδι μας». 

Για την εικόνα του Τολιόπουλου μέχρι στιγμής: «Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να συγκεντρωθεί κι άλλο. Πάει καλά, αλλά αυτό μπορεί και να μη λέει τίποτα. Το θέμα είναι να έχεις διάρκεια. Θα πάρει ευκαιρίες και γι' αυτό τον κρατήσαμε. Δούλεψε το κορμί του και πλέον είναι έτοιμος να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague. Πρέπει όμως να μείνει σεμνός και ταπεινός. Δεν τα κάνει όλα τέλεια και η απόδοσή του μπορεί να είναι καλύτερη. Είναι ένας παίκτης που είχα από μικρό στον Πανιώνιο, άρα τον ξέρω και με ξέρει καλά. Ήρθε η ώρα του, αλλά πρέπει να μείνει το μυαλό στο κεφάλι του. Γιατί αν βγει, θα τον χάσουμε». 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags