Facebook Pixel Ολυμπιακός - Χίμκι 92-75
Μπάσκετ
| 2017-10-26 23:03:00

Τρομάζει την Ευρώπη με τέτοιον Μιλουτίνοφ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τρομάζει την Ευρώπη με τέτοιον Μιλουτίνοφ!

Ο Σέρβος έδωσε ρεσιτάλ και ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Χίμκι (92-75) παραμένοντας αήττητος στην Ευρωλίγκα!

Σπουδαία εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος συνέτριψε τη Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα με 92-75 στο ΣΕΦ, έκανε το 4-0 στην Ευρωλίγκα και έριξε τους Ρώσους στο 3-1.

Ο Μιλουτίνοφ έκανε εμφάνιση… καριέρας με 17 πόντους και χωρίς να χάσει σουτ και οι Ερυθρόλευκοι είχαν εύκολο έργο κόντρα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παρά την απουσία του Βασίλη Σπανούλη!

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔIOY: Με τον Μιλουτίνοφ να ξεκινά «ζεστός», ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με 10-2 στο πρώτο πεντάλεπτο. Η Χίμκι αντέδρασε και ισοφάρισε 13-13 στο 7’, με τις δυο ομάδες να πετυχαίνουν συνεχόμενα σερί η μία μετά την άλλη μένουν κοντά στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Χίμκι προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 12’ (27-28), όμως οι Πειραιώτες απάντησαν με ξέσπασμα, που τους έφερε μπροστά με 49-40 στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε… περίπατο στην τρίτη περίοδο. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά (59-47) στο 25’, την οποία όχι μόνο συντήρησαν, αλλά αύξησαν κιόλας, φτάνοντας μέχρι και στο +21 (74-53) στο 29’. Στην τελευταία περίοδο δεν άλλαξε τίποτα με τον Ολυμπιακό να παραμένει κυρίαρχος, να διατηρεί τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα και να τελειώνει το παιχνίδι με νίκη 17 πόντων (92-75).

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η παρουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ και η επιθετική πολυφωνία του Ολυμπιακού. O Σέρβος ήταν εκπληκτικός για ακόμα ένα παιχνίδι, τον ακολούθησε ο Πρίντεζης, ενώ επίσης οι ΜακΛίν, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Τόμπσον και Στρέλνιεκς έδωσαν πολύ σημαντικές λύσεις στο σκοράρισμα.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ποιος άλλος από τον Νίκολα Μιλουτίνοφ; Ο Σέρβος επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και έκανε ακόμα μια τρομερή εμφάνιση φέτος. Ο Μιλουτίνοφ τελείωσε το παιχνίδι με 17 πόντους, ενώ δεν έχασε ούτε ένα σουτ εντός πεδιάς (8/8 δίποντα και 1/2 βολές), 2 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο και μια τάπα!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Στις αρχές του αγώνα συνέβη κάτι που δεν βλέπουμε συχνά και αποδεικνύει την αγάπη των φίλων των Ολυμπιακού για τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο «υπαρχηγός» των Πειραιωτών έκανε airball σε τρίποντο, με το κοινό του ΣΕΦ να μη δυσανασχετεί, αλλά αντίθετα να του χαρίζει ένα θερμό χειροκρότημα!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η συνολική παρουσία της Χίμκι και η κάκιστη αντίδρασή της όταν ο Ολυμπιακός άρχισε να ξεφεύγει στο σκορ. Οι Ρώσοι ήρθαν στον Πειραιά όντες σε πολύ καλή κατάσταση, ήταν αήττητοι στην Ευρωλίγκα μέχρι απόψε, είχαν σαφώς μεγαλύτερες προσδοκίες από το παιχνίδι, αλλά προσγειώθηκαν απότομα!

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ο κόσμος μπορεί να μην γέμισε το ΣΕΦ, αλλά οι περίπου 4.000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο έκαναν αισθητή την παρουσία τους και βοήθησαν τον Ολυμπιακό. Χαρακτηριστική είναι η προαναφερθείσα κίνηση του κόσμου να χειροκροτήσει το airball τρίποντο του Πρίντεζη στην πρώτη περίοδο!

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε… ματ με την επιλογή του να χτυπήσει στη ρακέτα της Χίμκι εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή μέρα, στην οποία βρέθηκαν όλοι οι ψηλοί του ανεξαιρέτως. Παράλληλα, αποδείχθηκε σοφή η επιλογή του να βάλει τον Κώστα Παπανικολάου στο μαρκάρισμα του Αλεξέι Σβεντ, τον οποίο κούρασε ιδιαιτέρως και τον περιόρισε, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε την ομάδα του να «καταρρέει» στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει από τον πάγκο. Η Χίμκι δεν κατάφερε να τρέξει στον αιφνιδιασμό για να εκμεταλλευτεί το επιθετικό ταλέντο των παικτών της, άφησε τον Ολυμπιακό να επιβάλλει τον ρυθμό του και εκτέθηκε.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 49-40, 74-55, 92-75

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): ΜακΛιν 9, Τολιόπουλος 3, Παπαπέτρου 8, Αγραβάνης 6, Μιλουτίνοβ 17 (8/8 δίποντα), Στρέλνιεκς 10 (2), Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 8 (2), Ρόμπερτς 2, Μπόγρης, Τόμπσον 12 (1).

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας):  Ρόμπινσον 19 (11 ριμπάουντ), Σβεντ 23 (5 ασίστ), Βιάλτσεβ, Ζάιτσεβ, Μάρκοβιτς, Μόνια 4, Γκιλ 5, Αντερσον 13, Τζένκινς 2, Τόμας 9.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags