Facebook Pixel Sportdog.gr | Γιατί δεν πήρε πρωτοκλασάτο 4αρι ο Σφαιρόπουλος; Το παρασκήνιο με Γουίλτζερ και το ΝΒΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2017-10-29 21:44:00

Γιατί δεν πήρε πρωτοκλασάτο 4αρι ο Σφαιρόπουλος; Το παρασκήνιο με Γουίλτζερ και το ΝΒΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Γιατί δεν πήρε πρωτοκλασάτο 4αρι ο Σφαιρόπουλος; Το παρασκήνιο με Γουίλτζερ και το ΝΒΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος είναι ο αντι-Τιλί και γιατί έχει παίξει μόνο 1 χρόνο επαγγελματικά;

Ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τους πάντες. Οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα πάρει έμπειρο παίκτη για να καλύψει το κενό του Κιμ Τιλί, αλλά τελικώς προχωράει στην απόκτηση του Κάιλ Γουίλτζερ, ενός παίκτη που έχει παίξει μόλις ένα χρόνο επαγγελματικό μπάσκετ. Πιο συγκεκριμένα, τη χρονιά που μας πέρασε, ο 25χρονος φόργουορντ αγωνίστηκε στους Χιούστον Ρόκετς, αλλά και στο θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ.

Ο Γουίλτζερ, γιος του βετεράνου παίκτη του Αρη, Γκρεγκ, είναι ένας σπάνιος σουτέρ. Πρόκεται για έναν παίκτη 208 εκατοστών, που βλέπει το καλάθι σαν… βαρέλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι ολοκλήρωσε την κολλεγιακή του πορεία με 42.5% στο τρίποντο, αλλά και με 20.4 πόντους ανά αγώνα.

Έπαιξε σε δύο σπουδαία κολλέγια, στο Κεντάκι και στο Γκονζάγκα, κατακτώντας με το πρώτο, το κολλεγιακό πρωτάθλημα το 2012.

Μέχρι και πριν από λίγες μέρες ο 25χρονος πάλευε για συμβόλαιο στους Τορόντο Ράπτορς. Αλλά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, οι Καναδοί τού έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Ο Ολυμπιακός δεν πήγε σε λύση πρωτοκλασάτου παίκτη, πάνω από όλα γιατί δεν θέλει να διαταράξει τις ισορροπίες. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αποδίδει ωραίο μπάσκετ. Οι παίκτες έχουν βρει τον χρόνο και τον χώρο τους, και ο Σφαιρόπουλος αποφάσισε τελικά να μην προχωρήσει στην απόκτηση βαρύγδουπου ονόματος.

Ο Γουίλτζερ είναι και παίκτης του προπονητή. Πολύ ήρεμος χαρακτήρας, που έχει μάθει τα μυστικά του μπάσκετ από τους καλύτερους. Έπαιξε και παρέα με τους καλύτερους, όπως με τον γιο του Άρβιντας Σαμπόνις, Ντομάντας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags