Facebook Pixel Sportdog.gr | Θύμισε Σπανούλη ο Παππάς!
| 2017-11-03 00:31:00

Θύμισε Σπανούλη ο Παππάς!

Sportdog Team
Θύμισε Σπανούλη ο Παππάς!

Αν δεν τον «έκλεβαν» και οι διαιτητές...

Ο Παναθηναϊκός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα «διπλό» στη Βιτόρια που θα του έδινε μεγάλο αβάντζο για τη πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, αλλά και αύξηση των ελπίδων για πλεονέκτημα έδρας στην οκτάδα. Οι Πράσινοι έχασαν ένα δικό τους ματς και σίγουρα στη συνέχεια θα το ανακαλέσουμε πολλές φορές στη μνήμη μας.  

Το Τριφύλλι δεν τα κατάφερε γιατί ολιγώρησε στην άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού και την ίδια ώρα οι διαιτητές έκλεισαν τα μάτια στο πεντακάθαρο φάουλ που έκανε ο Μπομπουά στον Παππά. Το ριπλέι της Nova, με την κάμερα από την πίσω γωνία, είναι πολύ καθαρό και δείχνει τι ακριβώς συνέβη και γιατί φώναζε ο Παππάς.

Αν δινόταν το πεντακάθαρο φάουλ, ίσως και να είχε τελειώσει το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Δεν το έδωσαν οι διαιτητές, όμως, και ο Μπομπουά τρέχοντας όλο το γήπεδο στη συνέχεια της φάσης έκανε το 85-84, χαρίζοντας τη πρώτη νίκη στην Ευρωλίγκα στην Μπασκόνια.

Οι «πράσινοι», όμως, εκτός από την αυτοκτονία στα τελευταία λεπτά και το φάουλ στον Παππά, θα πρέπει να σταθούν και στο γεγονός ότι εμφάνισαν και πάλι προβλήματα στην άμυνα, αλλά και θέμα στις θέσεις των ψηλών. Ο Ογκαστ δεν είναι ακόμη έτοιμος γι' αυτό το επίπεδο, ενώ ο Βουγιούκας μπορεί να αποδώσει μόνο σε συγκεκριμένες καταστάσεις.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός δεν πήρε για μία ακόμη φορά βοήθεια από τον Μάρκους Ντένμον, έναν παίκτη που τον πιστεύει πολύ, αλλά που δεν έχει πάρει ακόμη μπρος. Ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι, όμως στη συνέχεια δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, αν και ο ίδιος από τις αντιδράσεις του και το πώς ζούσε το παιχνίδι, έδειχνε αποφασισμένος να το παλέψει.

Οι νταμπλούχοι έχουν, πάντως, να κρατήσουν θετικά πράγματα από το παιχνίδι με την Μπασκόνια. Το βασικότερο αφορά στη νέα ηγετική εμφάνιση του Νίκου Παππά, που μετά το ματς με τη Φενέρ, ήταν τρομερός και κόντρα στους Βάσκους. Θα γινόταν ο ήρωας του αγώνα, αλλά δεν του το επέτρεψαν στο τέλος οι διαιτητές.

Πέτυχε 22 πόντους με 4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/6 βολές και πήρε πάνω του τον Παναθηναϊκό, φέρνοντας ορισμένες στιγμές στο μυαλό όλων τον Βασίλη Σπανούλη. Ο Παππάς έχει τέτοιο επιθετικό χάρισμα, που αν αποκτήσει σταθερότητα, τότε θα φθάσει ακόμη πιο ψηλά και ο Παναθηναϊκός θα μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags