Facebook Pixel Κανονικά στην Εθνική ο Μπορούσης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου!
| 2017-11-07 18:01:00

Εξελίξεις με Μπουρούση - Θα παίξει στην Εθνική;

Sportdog Team
Εξελίξεις με Μπουρούση - Θα παίξει στην Εθνική;

Τί συμβαίνει με τον έμπειρο σέντερ αναφορικά με τα «παράθυρα» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου;

Τα «παράθυρα» που εφαρμόζει η FIBA για τις εθνικές ομάδες, δηλαδή οι ημερομηνίες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, έχουν διχάσει τον μπασκετικό πλανήτη.

Πάντως, αν και οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν διαφορετικές, φαίνεται πως έχουν αρχίσει έντονες διεργασίες προκειμένου οι αστέρες των εθνικών ομάδων να ενισχύσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιπτώσεις οι ημερομηνίες συμπίπτουν με αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων τους.

Στην Ελλάδα υπάρχει το παράδειγμα του Γιάννη Μπουρούση, για τον οποίο είναι επίσημο ότι θα τεθεί οριστικά στη διάθεση της Εθνικής μας για τα προκριματικά, χωρίς η ομάδα του, η Zhejiang Guangsha Lions, ή η Κινεζική Ομοσπονδία να του «αρνούνται» τη συμμετοχή στα προκριματικά.

Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην Τουρκία εξαιτίας της δήλωσης των διεθνών της Φενέρμπαχτσε ότι δεν ενισχύσουν τη γειτονική χώρα, τη στιγμή που δυο παίκτες της Εφές, ο Μπαλμπάι και ο Μπατούκ, ανακοίνωσαν ότι θα παίξουν με την Εθνική ομάδα στα «παράθυρα και όχι με τον σύλλογό τους.

Για το θέμα τοποθετήθηκε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν γενικός γραμματέας της Σερβικής Ομοσπονδίας, τονίζοντας τα εξής:

«Ξέρω ότι οι άνθρωποι της FIBA κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να επιλύσουν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι όλες οι Ομοσπονδίες παραμένουν ενωμένες. Όλοι συμφωνήσαμε ότι κανείς δε θα είναι ικανοποιημένος, αν μία εθνική έχει όλους τους παίκτες και μία άλλη κανέναν, ή λιγότερους. Οι Ομοσπονδίες ανέλαβαν την υποχρέωση να επιμείνουν στην πίεση προς τις ομάδες ώστε αυτές να απελευθερώσουν τους παίκτες τους για τις Εθνικές ομάδες. Και όχι μόνο μίας χώρας...
 

Είμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους ανθρώπους του Ερυθρού Αστέρα και συζητάμε για το θέμα που έχει προκύψει. Δεν είναι τόσο απλό. Νομίζω ότι πρέπει να βρεθούν κάποιες άλλες ομάδες πρώτα που θα κάνουν το αρχικό βήμα, οι ομάδες που μπορούν να πάρουν τις μεγάλες αποφάσεις. Μετά από αυτό είμαι σίγουρος ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα ακολουθήσει».

Υπέρ των «παραθύρων» της FIBA τάχθηκε και ο Τσάρλι Ρεκαλκάτι, πρώην προπονητής της εθνικής Ιταλίας, με δηλώσεις του στη «Repubblica».

«Το ιταλικό μπάσκετ χρειάζεται μία αναδόμηση. Αυτή η αναδόμηση απαιτεί από όλους μας να δούμε τι υπάρχει πίσω από τη βιτρίνα των 10-12 παικτών που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα. Πρέπει να κοιτάξουμε στους παίκτες που υπό άλλες συνθήκες δε θα απασχολούσαν ποτέ τον εθνικό προπονητή. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για όλους στην Ιταλία να εξερευνήσουμε το τοπίο του μπάσκετ στη χώρα μας και όταν πια επιστρέψουν οι καλύτεροι, θα έχουμε την ευκαιρία να φτιάξουμε την ομάδα μέσα από μία μεγαλύτερη δεξαμενή παικτών», τόνισε ο Ιταλός.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags