Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Τενερίφη 74-79
Μπάσκετ
| 2017-11-08 21:27:00

Ο ΠΑΟΚ είχε την ψυχή, η Τενερίφη την κλάση

Sportdog Team
Ο ΠΑΟΚ είχε την ψυχή, η Τενερίφη την κλάση

Ο Δικέφαλος πάλεψε, αλλά έχασε στις λεπτομέρειες με 79-74.

Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλό παιχνίδι και διεκδίκησε μέχρι τέλους τη νίκη κόντρα στην Τενερίφη, όμως δεν τα κατάφερε στο φινάλε και υπέκυψε εξαιτίας ορισμένων δικών του κακών επιλογών και της ανωτερότητας των Ισπανών.

Ο Δικέφαλος ηττήθηκε με 79-74 και έμεινε με ρεκόρ 1-4 στον όμιλο του Basketball Champions League.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Η Τενερίφη ήταν η ομάδα που μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση ανοίγοντας την υπέρ της διαφορά στους 7 πόντους (6-13) στο 5’. Ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τον τρόπο να αντιδράσει, καταφέρνοντας να μειώσει μόνο πρόσκαιρα, με τους Ισπανούς να απαντούν άμεσα στα ξεσπάσματα του Δικεφάλου και να απομακρύνονται στο σκορ, με αποκορύφωμα το +12 (24-36) στο 17’. Σε εκείνο το σημείο η ελληνική ομάδα «ξύπνησε» και κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά. Έφτασε μέχρι και το -4 (34-38) στο 19’ και τελικά το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 42-36 υπέρ της Τενερίφης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο δεύτερο ημίχρονο. Έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ, βρήκε λύσεις στην επίθεση με μπροστάρη τον Κατσίβελη και κατάφερε να φτάσει μέχρι και στην ισοφάριση (46-46) στο 24’. Ωστόσο, οι Ισπανοί, οδηγούμενοι από τον Ριτσότι στην επίθεση, βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει και πάλι στο +6 (55-61). Ο ΠΑΟΚ ξαναγύρισε στο παιχνίδι, το οποίο έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά, και κατάφερε να περάσει μπροστά με 73-72 χάρη σε τρίποντο του Τσόχλα 50” πριν το φινάλε. O Ριτσότι έβαλε ξανά μπροστά την Τενερίφη με 74-73 και εν συνεχεία μια κρίσιμη χαμένη βολή του Κατσίβελη και η ευστοχία των Ισπανών σε αυτόν τον τομέα διαμόρφωσαν το τελικό 79-74 υπέρ της Τενερίφης.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εντυπωσιακή ευστοχία της Τενερίφης στα τρίποντα (45% με 9/20), η παρουσία του Ριτσότι, που πέτυχε το καθοριστικό καλάθι, με το οποίο οι Ισπανοί προσπέρασαν (73-74) σε κρίσιμο σημείο και η μεγαλύτερη ψυχραιμία της Τενερίφης στο φινάλε της αναμέτρησης.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΟΚ: Γιατί προδόθηκε από τις επιλογές του στο φινάλε (χαμένη βολή Κατσίβελη, που έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, και επιθετικό ριμπάουντ των Ισπανών μετά χαμένη βολή με το σκορ στο 74-76) και δεν κατάφερε να περιορίσει τον Ριτσότι.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Νικολάς Ριτσότι έκανε καταπληκτικό παιχνίδι. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 22 πόντους με 6/10 σουτ και 7/10 βολές, ενώ πέτυχε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα και έκανε μια εξίσου καθοριστική τάπα στον Ζάρα, που σούταρε τρίποντο (με το σκορ στο 74-78) λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Η επανεμφάνιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Ο νεαρός φόργουορντ αγωνίστηκε για μόλις 2:37 και έμεινε άποντος, όμως το γεγονός ότι έπαιξε ξανά μετά τον Ιούλιο χαροποίησε του πάντες.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Αντώνης Κόνιαρης ξεκίνησε στη βασική πεντάδα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα. Δεν ήταν η βραδιά του, με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις για 8:38 και να μείνει άποντος.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Λιγοστός κόσμος βρέθηκε στο Παλατάκι, όμως έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα.
 

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Κλάσεν 5, Χρυσικόπουλος 7 (1), Κόνιαρης, Καρράς, Τσόχλας 13 (3), Μαργαρίτης 8, Ζάρας 8 (2), Χαραλαμπόπουλος, Καραμανώλης, Κατσίβελης 16, Τζόουνς 15.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Μάρκοβιτς): Σαν Μιγκέλ 9, Ριτσότι 22 (3), Νιανγκ 2, Τομπέι 15 (2), Βάθκεθ, Πόντικα 12, Αμπρομάιτις 8 (2), Βράμπατς, Άλλεν, Μπεϊράν 5, Γουάιτ 6. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags