Facebook Pixel Sportdog.gr | «Γι’ αυτό... τρελάθηκε ο Σφαιρόπουλος, το περιμέναμε - Τι θα γίνει στον πάγκο...»
| 2017-11-14 10:35:00

«Γι’ αυτό... τρελάθηκε ο Σφαιρόπουλος, το περιμέναμε - Τι θα γίνει στον πάγκο...»

του Γιώργου Κτενά
«Γι’ αυτό... τρελάθηκε ο Σφαιρόπουλος, το περιμέναμε - Τι θα γίνει στον πάγκο...»

Μια συνέντευξη που δίνει... ρεπορτάζ και ειδήσεις.

 

Την άποψη ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χρειάζεται χρόνο για να δουλέψει τον Ολυμπιακό, που έχει πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του, εξέφρασε με συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Νίκος Ζέρβας. 

Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην αντίδραση του Έλληνα τεχνικού σε δηλώσεις που έκανε στον ΟTEtv, αλλά και στο ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, μίλησε για την πάθηση που ταλαιπωρεί τον Βασίλη Σπανούλη και την επάνοδό του στα παιχνίδια των Πειραιωτών. 

Νίκο, ο Ολυμπιακός έχασε από Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό αλλά, μάλλον, έχει δημιουργηθεί δυσανάλογα αρνητικό κλίμα και κριτική για αυτές τις δύο ήττες.

«Είναι παράταιρο, αλλά έτσι έχουμε μάθει να κρίνουμε. Ο κόσμος δεν έχει υπομονή, δεν έχει μάθει να περιμένει. Μετά από την ήττα της Παρασκευής, που σχετίζεται και με την απώλεια του πρωταθλήματος (ουσιαστικά ήταν η τρίτη ήττα στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό), μαζεύτηκαν πολλά. Για αυτό και ο Σφαιρόπουλος αντέδρασε στην κακόπιστη κριτική από μερίδα του Τύπου, διότι ουσιαστικά έχει 40 μέρες που δουλεύει με τη νέα του ομάδα. Είναι νωρίς για να κριθεί, αλλά είναι γεγονός από την άλλη ότι πρέπει να δουλέψει σκληρά για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας».

Περίμενες αυτή την πίεση που δημιουργήθηκε προς την ομάδα, μετά από αυτά τα άτυχα αποτελέσματα;

«Όσοι ήμασταν κοντά στην ομάδα, ήμασταν υποψιασμένοι ότι σε περίπτωση ήττας θα γινόταν κάτι τέτοιο. Και ίσως να δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση προς τους παίκτες, καθώς ο Πρίντεζης, ο Παπανικολάου, ο Τόμπσον, ο Ρόμπερτς και ο Μάντζαρης είχαν 1 στα 13 τρίποντα, που τα εκτέλεσαν με καλές προϋποθέσεις. Η δουλειά του προπονητή δεν είναι να μπει και να βάλει καλάθι, αλλά να βγάλει τα συστήματα εκείνα που θα δώσουν στους παίκτες τα ελεύθερα σουτ. Αυτό το έκανε».

Υπάρχει πίεση και προς την πλευρά του προπονητή, ενδεικτική της αντίδρασής του στις δηλώσεις που έκανε στον ΟΤΕtv.

«Ο Σφαιρόπουλος, που τον ζω για τρία από κοντά, είναι προπονητής που δουλεύει με πολλές στροφές. Είναι ήρεμος, πράος, ευγενικός, αλλά όταν εργάζεται είναι στην τσίτα. Δεν του άρεσε καθόλου η έκφραση κακό κλίμα στην ερώτηση που του έγινε. Ήταν ίσως περισσότερο νευριασμένος από ό,τι πρέπει όταν ένας προπονητής μιλάει σε δημοσιογράφο, αλλά η πίεση που υπάρχει είναι αδικαιολόγητη. Έχει πάει δύο φορές σε τελικό Ευρωλίγκας με ομάδα που έχει μικρότερο μπάτζετ από τους άλλους, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και φέτος το ρόστερ έχει 6 νέους παίκτες, δηλαδή κατά 50% είναι καινούργια η ομάδα. Θεωρεί ότι δικαιούται να έχει λίγο χρόνο περισσότερο χωρίς πίεση, για να δουλέψει όπως θέλει». 

Υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του από την ομάδα;

«Σε διοικητικό επίπεδο δεν υπάρχει τίποτα, η στήριξη προς το πρόσωπό του υπάρχει από το πρώτο λεπτό της ήττας. Όταν ρωτήσαμε ποια είναι η θέση της ΚΑΕ, μετά από την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ακούσαμε ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη. Δεν υπάρχει περίπτωση αντικατάστασής του αλλά αν δεν αλλάξει η εικόνα, η πίεση και το κακό κλίμα από μερίδα οπαδών, θα συνεχίσει να υπάρχει. Οι οργανωμένοι οπαδοί, βέβαια, έρχονται μόνο στα ντέρμπι στο ΣΕΦ. Με την Εφές, για παράδειγμα, έχει 5.000 - 6.000 οπαδούς, κι αυτοί είναι που στηρίζουν και πιστεύουν στη βελτίωση. Οπότε δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του Σφαιρόπουλου. Να θυμίσω ότι μόνο ο Γκέρσον και ο Μπαρτζώκας έχουν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και ο πρώτος δέχτηκε καφέδες ενώ ο δεύτερος προπηλακίστηκε. Ο Σφαιρόπουλος θα εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και στο τέλος της σεζόν, ανάλογα με την εικόνα, θα δούμε τι θα γίνει». 

Πώς σχολιάζεις την κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού να μην πάρουν μέρος στα προκριματικά της Εθνικής;

«Ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο αυτό που έγινε. Έχοντας συζητήσει με όλους τους παίκτες το  περασμένο καλοκαίρι στην προετοιμασία, είχαμε καταλάβει ότι προς εκεί είχαν προσανατολιστεί. Γιατί θεωρούν υποχρεώση να αγωνιστούν με την ομάδα που τους πληρώνει. Είναι κοινή απόφαση, και πλέον αναμένουμε τις όποιες συνέπεις. Αλλά υπάρχει η αίσθηση ότι η Εθνική δεν θα τους καλέσει στην τελική 12άδα, οπότε δεν θα υπάρξει τιμωρία. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τον Παναθηναϊκό, που δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Στον Ολυμπιακό υπάρχει η αίσθηση ότι επειδή είναι υπόθεση παικτών αυτή η ενέργεια και όχι των ομάδων, δεν θα το τραβήξει η ΕΟΚ στα άκρα. Αν τιμωρηθούν, όμως, θα χάσουν δύο αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Τέλος, πες μου τι γίνεται με τον Βασίλη Σπανούλη και την επιστροφή του στα παρκέ;

«Όσον αφορά το τι έχει συμβεί μέχρι τώρα, επιγραμματικά να πω ότι έχει γίνει παρανόηση από τον κόσμο. Στις 6 Οκτωβρίου η ΚΑΕ Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση γνωστοποιώντας την πάθηση που έχει ο Σπανούλης. Πρόκειται για πάθηση και όχι για τραυματισμό και χρειάζεται 8 εβδομάδες για να γίνει σωστή αποκατάσταση. Αυτή τη στιγμή, διανύει την 7η εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι είναι κοντά στην επιστροφή του. Αν ρίσκαρε ο Ολυμπιακός και τον είχε βάλει νωρίτερα, με έξτρα θεραπείες, ενέσεις κ.λπ., θα κινδύνευε να τον χάσει για το υπόλοιπο της σεζόν. Η πάθηση που έχει δεν φεύγει, θεραπεύεται για να μην παρουσιαστεί ξανά. Ιατρικά, δηλαδή, έχει πάει καλά και η λογική λέει ότι θα τον δούμε στο παιχνίδι εναντίον του Κολοσσού».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags