Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες Πασκουάλ για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, Ολυμπιακό και σχέση με Γιαννακόπουλο
| 2017-11-14 16:17:00

Ατάκες Πασκουάλ για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, Ολυμπιακό και σχέση με Γιαννακόπουλο

Sportdog Team
Ατάκες Πασκουάλ για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, Ολυμπιακό και σχέση με Γιαννακόπουλο

Για όλους και για όλα μίλησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού.

Ο Τσάβι Πασκουάλ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην Euroleague Greece και μεταξύ άλλων πέταξε ωραίες ατάκες για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ στον Κύπελλο, τον μεγάλο αντίπαλο Ολυμπιακό, τους Ντένμον, Λεκαβίτσιους, Παππά, αλλά και για την σχέση του με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Μεταξύ άλλων, είπε ο Καταλανός τεχνικός:

Για την ήττα από την ΑΕΚ: «Για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα... Η περσινή ομάδα έφτασε στο top που μπορούσε να φτάσει στην Euroleague! Η Φενέρμπαχτσε ήταν καλύτερη από εμάς. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κερδίσουμε, ειδικά στο πρώτο παιχνίδι. Δεν καταφέραμε να συνεχίσουμε και να φτάσουμε ως το τέλος της διαδρομής. Στα πρώτα ματς είχαμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα, το ΟΑΚΑ, όμως το πετάξαμε στα σκουπίδια! Τελικά αποκλειστήκαμε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης, από μια ομάδα σαφώς καλύτερη και ανώτερη από εμάς. Αντιδράσαμε, παίξαμε με την ΑΕΚ στα ημιτελικά και στο τέλος κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Η περσινή χρονιά είναι ιστορία... Φέτος χάσαμε από την ΑΕΚ στο Κύπελλο και αυτή η ήττα μας πόνεσε. Είναι κάτι που θα μείνει στο μυαλό του κόσμου και μπορώ να το καταλάβω. Πριν από τον ημιτελικό είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι στη Βιτόρια ενώ μεσολάβησε ένα πολύ δύσκολο ταξίδι. Δεν μπορέσαμε να προπονηθούμε και να ετοιμάσουμε το μυαλό μας για το ματς με την ΑΕΚ αφού είχαμε μόνο μια ημέρα στη διάθεσή μας. Το ίδιο μου κάνει... Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Χάσαμε. Στο διάστημα που είμαι στον Παναθηναϊκό είναι η πρώτη φορά που χάνουμε σε αυτή τη διοργάνωση όμως είναι κάτι που μπορεί να συμβεί».

Για τον Ολυμπιακό: «Όλα τα ματς έχουν τη σημασία τους όπως, επίσης, όλα είναι σχετικά. Έχουμε κερδίσει τρία σερί παιχνίδια όμως είμαστε ακόμα στην αρχή. Στο τέλος της ημέρας, το πιο σημαντικό είναι να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, να φτάσουμε στα playoffs της Euroleague και να παλέψουμε για το Final 4. O κόσμος βλέπει τη βαθμολογία και... αποφασίζει αν είμαστε καλοί ή όχι! Ο Ολυμπιακός έχει περισσότερες νίκες άρα είναι καλύτερος. Ο Παναθηναϊκός έχει μαζεμένες ήττες άρα είναι χειρότερος. Δεν θέλω να πω ότι παίζουμε εντυπωσιακό μπάσκετ όμως το πρόγραμμά μας μέχρι στιγμής είναι ένα από τα πιο δύσκολα στην Ευρώπη! Έχουμε δώσει μόνο δυο ματς στην έδρα μας και τέσσερα μακριά από το ΟΑΚΑ. Έχουμε αντιμετωπίσει ήδη τρεις ομάδες που πέρσι έπαιξαν στο Final 4 (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Φενέρμπαχτσε, Ολυμπιακός). Αντιμετωπίσαμε την Μπαρτσελόνα και πλέον έχουμε μπροστά μας τη Χίμκι. Στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της διοργάνωσης θα έχουμε ήδη αντιμετωπίσει τις πέντε καλύτερες ομάδες της Euroleague. Είναι μια πραγματικότητα».

Για τον Μάρκους Ντένμον: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Μάρκους θα βρει τον δρόμο του. Όταν χάνουμε ένα παιχνίδι στην Euroleague, η... είδηση για πολλούς είναι ο παίκτης που δεν παίζει. Έτσι θα είναι πάντα μέσα στη χρονιά. Για μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό, εκείνος που δεν παίζει θα γίνεται είδηση! Σχεδιάζουμε διαφορετικά τα πλάνα μας για κάθε παιχνίδι, σύμφωνα με όσα πιστεύουμε ότι θα μας "βγουν" στο γήπεδο. Ξέρουμε ποιοι παίκτες είναι σε καλή κατάσταση και ποιοι όχι. Ο Μάρκους δεν έπαιξε στο ΣΕΦ αφού προτιμήσαμε τον δεύτερο δρόμο όμως ήταν εξαιρετικός απέναντι στον Πανιώνιο. Μπορώ να πω τα καλύτερα για την προσπάθεια και την αφοσίωσή του σε κάθε προπόνηση. Είμαι σίγουρος ότι θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια». 

Για τον Λούκας Λεκαβίτσιους: «Ο Λούκας είναι ένας νεαρός παίκτης που έχει βελτιωθεί πολύ και νιώθω πολύ άνετα με εκείνον στο παρκέ. Είναι ένας γκαρντ που μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι και να προσφέρει σε ό,τι χρειάζεται η ομάδα κάθε φορά». 

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε μια ειλικρινή σχέση. Λέμε τα πράγματα όπως τα σκεφτόμαστε και νομίζω ότι έχουμε μια πολύ καλή σχέση, πάντα με εμένα είναι εξαιρετικός σε όλες τις στιγμές  και εγώ στοχεύω να ανταποκρίνομαι με τη δουλειά μου. Νομίζω ότι μέχρι τώρα η σχέση μας είναι πολύ καλή...».

Για τον Νίκο Παππά: «Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες που έχω. Επικοινωνούμε πολύ καλά. Κάθε μέρα γίνεται πιο σκληρός και ακόμα δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του. Έχει την προοπτική για να βελτιωθεί κι άλλο. Γενικώς, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος. Με τα σκαμπανεβάσματά του, όπως όλοι οι παίκτες που παίζουν 70 παιχνίδια. Δεν μπορούν να παίζουν καλά κάθε μέρα. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι πρέπει να είσαι ειλικρινής με τους παίκτες του. Να είσαι ξεκάθαρος. Πάντα θέλω να τους κοιτάζω στα μάτια. Σε μια προπόνηση, σε έναν αγώνα.... Πάντα θέλω να τους βοηθάω και τους σέβομαι. Αυτό συμβαίνει και στη σχέση μου με τον Παππά».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags