Facebook Pixel Sportdog.gr | «Μάγκας» ο Μπαρτζώκας - Τι είπε μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό
Μπάσκετ
| 2017-11-14 23:50:00

«Μάγκας» ο Μπαρτζώκας - Τι είπε μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό

Sportdog Team
«Μάγκας» ο Μπαρτζώκας - Τι είπε μετά την βαριά ήττα από τον Παναθηναϊκό

Ο Έλληνας κόουτς δεν έψαξε δικαιολογίες μετά την ήττα της Χίμκι στο ΟΑΚΑ.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανέλαβε την ευθύνη για την άσχημη εμφάνιση της Χίμκι στο ΟΑΚΑ και στάθηκε στην απειρία παικτών του από τόσο σημαντικούς αγώνες της EuroLeague.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, o Έλληνας κόουτς δήλωσε: «Είδαμε το πολύ σκληρό πρόσωπο της Euroleague απέναντι σε μία ομάδα έπαιξε φίζικαλ και μας χάλασε το παιχνίδι. Πολύ δίκαια έφτασε στη νίκη ο Παναθηναϊκός. Για να έρθει ένα τέτοιο αποτέλεσμα, παίζουν πολλά ρόλο. Η Εuroleague έχει πάρα πολλές δυσκολίες και αν δεν είσαι πνευματικά και σωματικά έτοιμος για τέτοια ματς, θα έχεις πρόβλημα.

Αν αξιοποιήσουμε θετικά αυτό το παιχνίδι, θα γίνουμε καλύτερη ομάδα. Όταν μία ομάδα που νιώθει καλά, αποκτήσει αυτόπεποίθηση, τότε δεν μπορεί να γίνει παιχνίδι. Όσο ο Παναθηναϊκός δεν δεχόταν καλάθι από βολές ή λέι απ, έπαιρνε αυτοπεποίθηση κι εμείς τη χάναμε. Αν δεν είσαι έτοιμος, δέχεσαι ηχηρά χαστούκια όπως αυτό». 

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Μπαρτζώκας δήλωσε: «Eίναι προφανές ότι δεν είδαμε παιχνίδι. Ήταν μία ομάδα στο γήπεδο. Εξαφανιστήκαμε από την αρχή σε κάθε κομμάτι του αγώνα. Στα ριμπάουντ, στην εκτέλεση της επίθεσης, δεν είχαμε υπομονή. Είχαμε 3/11 βολές στο πρώτο ημίχρονο. Μέτρησα περισσότερα από δέκα χαμένα λέι απ κάτω από το καλάθι. Ήταν φυσιολογικό αυτό που συνέβη. Ο Παναθηναϊκός είχε ποσοστό μεγαλύτερο από 60% στα τρίποντα. Ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει με αυτοπεποίθηση. Έπρεπε κι εγώ να προετοιμάσω την ομάδα καλύτερα. Ήταν δική μου η ευθύνη για να ετοιμάσω την ομάδα καλύτερα. Σε δύο ημέρες παίζουμε ξανά και πρέπει να συνεφέρω την ομάδα. Είναι μία διαδικασία. Κάποιες φορές είναι επίπονο. Παίξαμε με μία έμπειρη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Συγχαρητήρια για το καλό του παιχνίδι».

 

Για το γεγονός πως η ομάδα του υπέστη δύο ήττες στην Ελλάδα: «Θα αποδειχθεί στα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε η ίδια ομάδα που κερδίσαμε στη Μαδρίτη. Δεν είμαστε έτοιμοι να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι εκτός έδρας. Είχαμε δύο σημαντικές απουσίες. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα μας. Έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι. Δεν μπορείς να χάσεις το μυαλό σου. Αν προσπαθήσεις να παίξεις ατομικά θα έχεις πρόβλημα. Χρειάζεται υπομονή και να έχεις καθαρό μυαλό. Αποτύχαμε και στα δύο παιχνίδια, ελπίζω να αποτελέσει μάθημα».

Για την πρώτη χρονιά της Χίμκι σε αυτήν την Euroleague: «Είναι μία επίπονη διαδικασία για να καταλάβεις την Εuroleague. Πρέπει να έχεις υπομονή ακόμα και στα συμπεράσματά σου. Για όσους λένε για φαβορί αυτήν την περίοδο που δεν έχει παιχτεί ούτε το 1/4 είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πέρσι έπαιζαν παίκτες στην Κίνα ή στο ΝΒΑ χωρίς ρόλο. Κάθε παιχνίδι μετρά και είναι σημαντικό. Καμιά φορά σοκάρεσαι και πρέπει να μάθεις από αυτό. Θα πρέπει να το καταλάβουν ότι θα έχουμε πάνω και κάτω. Το 5-2 είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags