Facebook Pixel Αναντολού Εφές - Παναθηναϊκός 81-82
Μπάσκετ
| 2017-11-16 21:18:00

Τρέλα η Πανάθα! Άλωσε την Πόλη με διαστημικό Καλάθη, τους έκλεισε το στόμα η τάπα του Γκιστ!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
Τρέλα η Πανάθα! Άλωσε την Πόλη με διαστημικό Καλάθη, τους έκλεισε το στόμα η τάπα του Γκιστ!

Απίστευτη νίκη του Τριφυλλιού με 82-81 επί των Τούρκων!

Μεγάλη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός στο… θρίλερ της Πόλης επικρατώντας της Εφές με 82-81!

Οι Πράσινοι είχαν ως ηγέτη τον απίστευτο Καλάθη, που ολοκλήρωσε το ματς με 29 πόντους, 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ, ενώ πέτυχε και τα πιο κρίσιμα καλάθια του Τριφυλλιού στα τελευταία λεπτά. Ωστόσο, αυτός που έβγαλε την πιο καθοριστική φάση της βραδιάς ήταν ο Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος έκανε τάπα στον ΜακΚόλουμ στο τελευταίο σουτ, που θα έδινε τη νίκη στην Εφές, εάν έμπαινε!

Οι Πράσινοι πήραν την τρίτη σερί νίκη τους στην Ευρωλίγκα ανεβάζοντας το ρεκόρ τους στο 5-3, ενώ η Εφές υποχώρησε στο 2-6.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Με το… πόδι στο γκάζι μπήκε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ. Οι Πράσινοι ξεκίνησαν με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και καλή άμυνα, προηγήθηκαν για πρώτη φορά με τρεις (6-9) στο 4’ κι έκτοτε άρχισαν να εδραιώνουν και να ανοίγουν την υπέρ τους διαφορά με αποκορύφωμα το +10 (14-24) στο 8’. Ωστόσο, η απόδοση των Πρασίνων ξεκίνησε να φθίνει, κυρίως στην άμυνα, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να επιστρέψουν. Η Εφές «ροκάνιζε» σταθερά την διαφορά σε όλη την δεύτερη περίοδο. Έφτασε να προηγηθεί (34-33) στο 14’ και αύξησε το προβάδισμα στους πέντε (42-37) στο 16’. Δια χειρός Καλάθη, ο Παναθηναϊκός αντέδρασε και ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 48-44 υπέρ του.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε καμία περίπτωση τον φρενήρη ρυθμό του πρώτου, με τις άμυνες να σκληραίνουν και τις ομάδες να πηγαίνουν σε πιο αργό τέμπο. Οι Πράσινοι διατηρούσαν βραχεία κεφαλή καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, την οποία ολοκλήρωσαν προηγούμενοι με 62-60.

H Εφές μπήκε πολύ πιο αποφασισμένη στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο και όχι απλά ανέκτησε το προβάδισμα, αλλά κατόρθωσε να προηγηθεί και με 7 πόντους (69-62 στο 32’), με τον Παναθηναϊκό να πελαγοδρομεί! Με 5 σερί πόντους του Παππά το Τριφύλλι μείωσε στους 2 (69-67) και το παιχνίδι έγινε «θρίλερ».

Με τον Καλάθη να σκοράρει ένα μεγάλο τρίποντο οι Πράσινοι πέρασαν ξανά μπροστά με 75-73 στο 36’. Η Εφές πέρασε ξανά μπροστά με τρίποντο του Σίμον, αλλά ξανά ο Καλάθης ισοφάρισε σε 77-77 με λέι-απ. Οι δυο ομάδες παρέμειναν χέρι-χέρι στο σκορ, αλλά την πιο κρίσιμη στιγμή «μίλησε» και πάλι ο απίστευτος Καλάθης, ο οποίος πέτυχε μακρινό τρίποντο που έκανε το 82-79 υπέρ του Παναθηναϊκού μόλις 48’’ πριν το τέλος! Ο Ντάνστον μείωσε με κάρφωμα σε 81-82 και ο Καλάθης αστόχησε με λέι-απ στην επόμενη επίθεση, με συνέπεια η Εφές να έχει μια τελευταία ευκαιρία για τη νίκη. Ο ΜακΚόλουμ ανέλαβε, όμως δέχθηκε μια… μεγαλοπρεπέσταση τάπα από τον Γκιστ, με τον Παναθηναϊκό να δραπετεύει με νίκη από το «Sinan Erdem»!

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η εκπληκτική εμφάνιση του Καλάθη και η αποφασιστικότητά του στις τελευταίες επιθέσεις, στις οποίες έβαλε τεράστια σουτ. Μην ξεχνάμε επίσης ένα πολύ κρίσιμο σουτ του Ρίβερς, που ισοφάρισε σε 79-79, αλλά και την φοβερή άμυνα του Τριφυλλιού στην τελευταία κατοχή, που είχε ως αποτέλεσμα ο ΜακΚόλουμ να καθυστερήσει να σουτάρει και να δεχθεί τάπα από τον Γκιστ!

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: O Νικ Καλάθης έκανε… κυριολεκτικά τα πάντα στο παρκέ, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του. Ο διεθνής γκαρντ «διέλυσε» το ρεκόρ πόντων του σημειώνοντας 29, ενώ έφτασε μια ανάσα από το triple-double, έχοντας επίσης 10 ασίστ και 9 ριμπάουντ!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  Η… εξωγήινη επίδοση του Καλάθη, στον οποίο έλειψε μόνο ένα ριμπάουντ για το triple-double, αλλά και το γεγονός ότι είχε 3/4 τρίποντα, ένας τομέα στον οποίο υστερεί. Ειδικά το τελευταίο, που έκανε το 82-79, ήταν καθοριστικό και προκάλεσε το ξέσπασμα του έμπειρου γκαρντ, ο οποίος πανηγύρισε έξαλλα το σπουδαίο σουτ, φωνάζοντας κάτι στην εξέδρα των Τούρκων, που τον αποδοκίμαζε!

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μετά την «εκρηκτική» εμφάνιση κόντρα στη Χίμκι, ο Μάρκους Ντένμον δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες απόψε. Δεν βρήκε ρυθμό, αναγκάζοντας τον Τσάβι Πασκουάλ να τον χρησιμοποιήσει μόλις για 6:16’, και είχε όλους κι όλους 2 πόντους με 1/4 σουτ.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι φίλοι της Εφές δημιούργησαν ωραία ατμόσφαιρα, ωστόσο το «Sinan Erdem» σε καμία περίπτωση δεν… φλεγόταν.

Τα Δεκάλεπτα: 21-28, 44-48, 60-62, 81-82.

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς):  Λέντο 4, ΜακΚόλουμ 16, Μπαλμπάι 2, Μότουμ 21 (3), Άνταμς 5, Στίματς 15, Μούριτς, Ντάνστον 12, Σιμόν 6 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ):  Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 2, Γκιστ 11, Βουγιούκας 9, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 4, Καλάθης 29 (3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Αντετοκούνμπο 6.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags