Facebook Pixel Sportdog.gr | Ήταν ντέρμπι από τα παλιά! Πάλεψε ο Πανιώνιος, «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ!
| 2017-11-18 18:57:00

Ήταν ντέρμπι από τα παλιά! Πάλεψε ο Πανιώνιος, «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ!

Sportdog Team
Ήταν ντέρμπι από τα παλιά! Πάλεψε ο Πανιώνιος, «καθάρισε» στο τέλος η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου με 83-73, για την 6η αγωνιστική της Basket League.

Η ΑΕΚ, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά, επικράτησε εντός έδρας του Πανιωνίου με 83-73, για την 6η αγωνιστική της Basket League. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, η οποία παρατάχθηκε δίχως τους Σάκοτα και Τζέιμς και με τους νεαρούς Τσαλμπούρη, Μωραΐτη, Αγραβάνη στη σύνθεση της, τα βρήκε σκούρα για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο πάτησε τέρμα το γκάζι στην τέταρτη περίοδο και πήρε τη νίκη, αφήνοντας τον Ιστορικό στον πάτο της βαθμολογίας, δίχως νίκη.

Την επανεμφάνιση του με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε ο Μιχάλης Καμπερίδης, ο οποίος τέθηκε αντιμέτωπος με τον μικρό του αδερφό που αγωνίζεται στον Πανιώνιο. Από την άλλη πλευρά, ο Βαγγέλης Ζιάγκος και ο Ζήσης Σαρικόπουλος “συγκρούστηκαν” με την Ένωση, την οποία έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν, ο πρώτος ειδικά για πάρα πολλά χρόνια.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν και πάλι ο Μάνι Χάρις, ο οποίος μέτρησε 19 πόντους, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Μπάντζα Σι (14π., 5ριμπ.), ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα τις επόμενες μέρες. Από τους ηττημένους, ξεχώρισε ο Κράβιτς με 20 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Ο Πανιώνιος, ο οποίος βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι, μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση, “χτυπώντας” όλες τις αμυντικές αδυναμίες της Ένωσης. Προηγήθηκε με 21-27 στην πρώτη περίοδο, ενώ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όντας στο +4 (46-50). Ο Κράβιτς έκανε πάρτι στο ζωγραφιστό, ο Σακελλαρίου εκτελούσε από παντού κι ο Ιστορικός πραγματοποίησε το καλύτερο ημίχρονο του στη φετινή σεζόν.

Στην επανάληψη, όμως, η άμυνα της ΑΕΚ έσφιξε πολύ, επιτρέποντας στον Πανιώνιο να σκοράρει μόλις 23 πόντους στο δεύτερο μέρος, όσους πέτυχε δηλαδή μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο και τέσσερις λιγότερους από αυτούς που έβαλε στην πρώτη περίοδο! Με πλουραλισμό στην επίθεση, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 65-62 στο τέλος της τρίτης περιόδου, ενώ με σερί 7-0 στην αρχή της τέταρτης περιόδου (72-62) “καθάρισε” το παιχνίδι. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να πλησιάσει στο σκορ, διατήρησε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, φεύγοντας με σκυμμένο το κεφάλι από το κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 21-27, 46-50, 65-62, 83-73
ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Γκριν 14, Χάρις 19 (2), Τσαλμπούρης, Λαρεντζάκης 9, Ελόνου, Ξανθόπουλος 3 (1), Μπάρλοου, Αγραβάνης, Μωραϊτης, Μαυροειδής 10, Καμπερίδης, Σι 14 (1).
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζιάγκος): Σακελλαρίου 14 (2), Νταλό 2, Τσούπκοβιτς 8 (2), Μακνίλι 10, Σαρικόπουλος 7, Δίπλαρος 2, Μίχαλος, Κράβιτς 20, Χέντερσον 2, Γούντσον 9 (3).

Πηγή: ebasket.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags