Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκαλύψεις Μπιρτς για Ολυμπιακό και ΠΑΟ – Τι συνέβη στους τελικούς και αν σκέφτεται να γυρίσει!
| 2017-11-27 17:15:00

Αποκαλύψεις Μπιρτς για Ολυμπιακό και ΠΑΟ – Τι συνέβη στους τελικούς και αν σκέφτεται να γυρίσει!

Sportdog Team
Αποκαλύψεις Μπιρτς για Ολυμπιακό και ΠΑΟ – Τι συνέβη στους τελικούς και αν σκέφτεται να γυρίσει!

Ο πρώην άσος των Πειραιωτών μίλησε για όλα.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κεμ Μπιρτς αποχαιρέτησε τον Ολυμπιακό για τον φαντασμαγορικό κόσμο του ΝΒΑ και μίλησε για όλoυς και για όλα στο αθλητικό ένθετο της εφημερίδας «δημοκρατία». Ο Καναδός σέντερ αναφέρθηκε στην πορεία του στους «ερυθρόλευκους», το όνειρό του που πραγματοποιήθηκε, τον Σπανούλη που τον έφτιαξε ως παίκτη, αλλά και τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού.

Όσα είπε στην συνέντευξή του ο Κεμ Μπιρτς:

Είναι η πρώτη σου σεζόν στο ΝΒΑ. Πως αισθάνεσαι εκεί; Εχεις καταφέρει να προσαρμοστείς 100% σε ένα τέτοιου είδους πρωτάθλημα;

Νιώθω πολύ καλά, αυτό ήταν το όνειρο μου και το πραγματοποίησα. Σίγουρα δεν είμαι ακόμα 100% έτοιμος για αυτό το πρωτάθλημα, αλλά δουλεύω σκληρά και θα καταφέρω σύντομα να προσαρμοστώ.

Είναι το ΝΒΑ αυτό που πραγματικά ήθελες; Είναι όπως ονειρευόσουν να το ζήσεις;

Ναι ζω το όνειρό μου εδώ. Από μικρός έβλεπα ΝΒΑ και ήθελα και εγώ να παίξω εδώ και πλέον τα κατάφερα. Δεν ήταν εύκολο, αλλά δεν απογοητευτικά όταν δεν με επέλεξαν στο ντραφτ. Συνέχισα και τελικά τα κατάφερα μερικά χρόνια αργότερα.

Είναι αλήθεια ότι δάκρυσες όταν έμαθες ότι θα μείνεις στους Μάτζικ; Τι σκεφτόσουν μερικές ημέρες πριν σου ανακοινωθεί; Είχες εναλλακτικό σχέδιο στο μυαλό σου;

Ναι νομίζω όλοι κάπως έτσι θα αντιδρούσαν όταν έβλεπαν τα όνειρα τους να γίνονται πραγματικότητα. Αρχικά το καλοκαίρι μέχρι τελευταία στιγμή πίστευα ότι θα γύριζα στον Ολυμπιακό, αυτό είχα στο μυαλό μου. Την ημέρα που τελείωνε το ΝΒΑ out που είχα, ήρθε η πρόταση των Μάτζικ. Οταν μου δόθηκε και το εγγυημένο συμβόλαιο, είδα το όνειρο μου να πραγματοποιείται στο 100%. Για αυτό αντέδρασα έτσι.

Πριν μερικές εβδομάδες υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο προπονητής σου δεν σε υπολογίζει. Είναι αλήθεια κάτι τέτοιο;

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και εγώ ξαφνιάστηκα όταν το έμαθα. Ο προπονητής μου πάντα με στήριζε και είχε ενημερώσει τον μάνατζερ μου ότι με υπολόγιζε. Γνώριζα ότι θα έπαιρνα το τελευταίο εγγυημένο συμβόλαιο και δεν γνωρίζω πώς προέκυψαν αυτά τα δημοσιεύματα. Βέβαια, έχω μάθει να μην ασχολούμαι με αυτό.

Παράλληλα, υπήρχαν ελληνικά δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ετοιμάζεσαι να έρθεις στον Παναθηναϊκό. Υπήρξε επαφή;

Ούτε αυτό ισχύει. Δεν μίλησα ποτέ με τον Παναθηναϊκό. Είμαι στο ΝΒΑ, είμαι καλά και θέλω να συνεχίσω εδώ.

Απογοητεύτηκες όταν έμαθες ότι θα συνεχίσεις στην Λέικλαντ Μάτζικ;

Όχι. Ξέρω πολύ καλά ότι είναι δύσκολο να βρεις θέση μέσα σε ένα τόσο γεμάτο ρόστερ, όπως αυτό των Ορλάντο Μάτζικ. Ηρθα τώρα, κέρδισα το εγγυημένο συμβόλαιο και έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Στους Λέικλαντ παίρνω χρόνο, ώστε να βρω το ρυθμό μου. Οι Μάτζικ με παρακολουθούν και ελπίζω να επιστρέψω σε αυτούς πιο έτοιμος.

Χρειάστηκες μόλις μια ευρωπαϊκή σεζόν για να καταφέρεις να παίξεις στο ΝΒΑ. Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νεαρό παίκτη που θα ήθελε να κάνει κάτι παρόμοιο;

Θέλει σκληρή δουλειά. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν πρέπει να τα παρατάς. Βέβαια, με βοήθησε πολύ και το ότι ήμουν μέσα σε ένα καλό σύνολο την προηγούμενη χρονιά.

Βλέπεις τους αγώνες του Ολυμπιακού; Ποια είναι η γνώμη σου για την ομάδα φέτος;

Προσπαθώ να παρακολουθώ όσο περισσότερο μπορώ τον Ολυμπιακό και να μαθαίνω νέα του. Κάθε χρόνο έχει γεμάτο ρόστερ και ποιοτικούς παίκτες. Και φέτος θα πρωταγωνιστήσει παντού και ελπίζω να κατακτήσει την Ευρωλίγκα, κάτι που δεν καταφέραμε να κάνουμε τη σεζόν που πέρασε.

Εκανες μια εξαιρετική πορεία με τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος της σεζόν δεν ήσουν τόσο καλός. Τι είχε συμβεί;

Η αλήθεια είναι ότι κάποιες στιγμές έπιανα τον εαυτό μου να είναι αλλού. Σκεφτόμουν το ΝΒΑ προς το τέλος και αυτό δεν μου άρεσε. Προσπάθησα να το αποβάλω από μέσα μου και πιστεύω ότι κατάφερα να το κάνω στα τελευταία ματς. Ηταν κάτι που δεν μου άρεσε καθόλου και ήξερα ότι δεν έπρεπε να το κάνω.

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή όχι. Είμαι στο ΝΒΑ και θέλω να συνεχίσω εδώ. Στο μέλλον ναι, γιατί όχι.

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη σου εμπειρία στην αγωνιστική σεζόν με τον Ολυμπιακό;

Χειρότερη για εμένα ήταν ο χαμένος τελικός της Κωνσταντινούπολης, ήθελα πολύ έναν τίτλο, πόσω μάλλον Ευρωπαϊκό. Καλύτερη ήταν η πρόκριση στον τελικό και η πρόκριση μας στο Φάιναλ Φορ. Θυμάμαι ότι όταν έγινε το 2-2 στη σειρά των πλέι οφ, νόμιζα ότι είχαμε αποκλειστεί και είχα απογοητευτεί, αλλά μάλλον είχα ξεχάσει σε πια ομάδα έπαιζα και ότι όλα μπορούσαν να συμβούν. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα τον τρόπο να νικάει.

Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες και ποιος ο δυσκολότερος αντίπαλος στην Ελλάδα;

Συμπαίκτη θα πω τον Σπανούλη, του οφείλω πολλά. Με βοήθησε πολύ και σε έναν βαθμό του χρωστάω το ότι είμαι εδώ. Η εμπειρία του με έκανε να παίζω καλύτερο, να βρω γρήγορα τον καλύτερο μου εαυτό. Οι πάσες του και το παιχνίδι του ήταν αυτά που έκαναν και εμένα να αναδειχθώ σε μεγάλο βαθμό. Από αντίπαλο δεν μπορώ να ξεχωρίσω, αντιμετώπισα πολλούς και καλούς παίκτες.

Οι παίκτες της Ευρωλίγκας, αλλά και του ΝΒΑ δεν μπορούν να αγωνιστούν στην Εθνική ομάδα. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;

Αυτό είναι κάτι άσχημο. Είναι στη μέση οι παίκτες και πρέπει να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο διοργανώσεις. Την ομάδα τους που τους προσφέρει συμβόλαιο και την Εθνική τους που όλοι θέλουν να αγωνιστούν εκεί. Επρεπε να είχε βρεθεί μια λύσει ανάμεσα στις δύο διοργανώσεις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags