Facebook Pixel Sportdog.gr | «Καμπανάκι» Σφαιρόπουλου για Ρεάλ και φοβερή απάντηση για Ντόντσιτς
| 2017-12-07 18:23:00

«Καμπανάκι» Σφαιρόπουλου για Ρεάλ και φοβερή απάντηση για Ντόντσιτς

Sportdog Team
«Καμπανάκι» Σφαιρόπουλου για Ρεάλ και φοβερή απάντηση για Ντόντσιτς

Ο κόουτς του Ολυμπιακού εξήγησε γιατί είναι δύσκολο το ματς της Παρασκευής.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ (8/12, 21:00) για την 11η αγωνιστική της Euroleague, αναφέρθηκε στους κινδύνους, αλλά και στην επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη, ενώ σχολίασε πως δεν θα παίζει… μόνο ο Ντόντσιτς.

Ο κόουτς των «ερυθρολεύκων» δήλωσε αρχικά: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ καλή ομάδα. Ας μην ξεγελιόμαστε, η Ρεάλ όσες απουσίες κι αν έχει, είναι η Ρεάλ και είναι φαβορί να φτάσει στο Final Four. Έχει παίκτες που μπορούν να καλύψουν τα όποια κενά υπάρχουν και σίγουρα η αποστολή μας δεν θα είναι εύκολη. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να παίξουμε  με καρδιά και να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Ο κόσμος θα γεμίσει το γήπεδο και είναι σημαντικό να έχει στήριξη η ομάδα. Οι φίλαθλοι με την φωνή τους θα δώσουν εξτρά ώθηση στους παίκτες για να δώσουν το μάξιμουμ».

Για το αν η επιστροφή του Βασίλη Σπανουλη θα επιφέρει  αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο, απάντησε: «Δεν αλλάζουν πολλά πράγματα. Η ομάδα έχει ένα στυλ παιχνιδιού που όπως γνωρίζετε στηρίζεται στην ομαδικότητα και επιθετικά και αμυντικά, με απώτερο σκοπό τη νίκη. Μέσα σε αυτό το σύστημα υπάγονται όλοι οι παίκτες και όποιος κι αν λείπει, όταν επιστρέψει είτε λέγεται Σπανούλης είτε Τιλί, είναι σε θέση να ενσωματωθεί αμέσως στην ομάδα. Δεν αλλάζουμε κάτι, απλά έχουμε τον ηγέτη μας μαζί με τους υπόλοιπους, ώστε να έχουμε όλα μας τα όπλα ετοιμοπόλεμα».

Ερωτηθείς για την σημασία του αποτελέσματος, είπε: «Μιλάτε για προκρίσεις και πλεονεκτήματα έδρας και δεν μου αρέσει. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο.  Κάθε αγώνας είναι  ξεχωριστός. Αυτό που ξέρω είναι πως θα κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να κερδίσουμε την Ρεάλ Μαδρίτης. Τα υπόλοιπα είναι πολύ μακρινά. Δεν κοιτάμε τόσο μακριά».

Όταν το ζητήθηκε να χρίσει φαβορί για το αυριανό (8/12) ματς, τόνισε: «Ο Ολυμπιακός  παλεύει να κερδίσει όλα τα ματς. Πώς να πω όμως πως είμαστε φαβορί, όταν πέρυσι χάσαμε εδώ; Ναι, θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν ξέρω, όμως, ποιος είναι το φαβορί. Θα αναμετρηθούν δύο πολύ καλές ομάδες της Εuroleague με παράδοση. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ποιος είναι φαβορί. Θα ήταν παράτολμο. Εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας και είμαστε σε καλή κατάσταση. Σεβόμαστε την Ρεάλ, αλλά δεν φοβόμαστε. Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Aπαντώντας σε ρώτηση για το πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους Ντόντσιτς και Ταβάρες, υποστήριξε:«"Δηλαδή ο Ρούντι είναι αμελητέος; Δεν μπορεί να κερδίσει μια ομάδα μόνος του; Ο Κάρολ δεν μπορεί να βάλει όλα τα σουτ; Ο Ρέγιες δεν έχει την εμπειρία και το παιχνίδι να προκαλέσει ζημιές; Ο Ματσιούλις δεν είναι έμπειρος και ποιοτικός παίκτες. Ναι μεν μπορεί να λείπουν παίκτες από την Ρεάλ, αλλά έχει την ποιότητα να παίξει και να κερδίσει ματς υψηλού επιπέδου. Αυτό δεν πρέπει να το  ξεχνά κανείς. Σίγουρα ο Ντόντσις έχει ηγετικό ρόλο τώρα που  λείπει και ο Γιουλ. Ασφαλώς το ματς τρέχει από τα χέρια του... Αλλά και ο Καμπάτσο είναι επικίνδυνος. Άρα πρέπει να την αντιμετωπίσουμε συλλογικά και όχι μεμονωμένα.  Έχει ποιότητα, έχει παίκτες που μπορούν να κερδίσουν εντός και εκτός έδρας σε δύσκολες συνθήκες».

Τέλος για το αν χάρηκε περισσότερο τη νίκη επί της Βαλένθια, δεδομένου ότι ελάχιστα πριν το τζάμπολ ανατράπηκαν τα πλάνα λόγω της μη επιστροφής στην δράση του Βασίλη Σπανούλη, απάτησε: «Δεν την χάρηκα περισσότερο. Απλά δείξαμε αντανακλαστικά σωστά και δείξαμε μεγάλη προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες. Το έχω ξεχάσει όμως αυτό το παιχνίδι. Όλη μας η προσοχή και η προσπάθεια είναι για το αυριανό ματς. Έχουμε μια καλή βάση και  είναι παιχνίδια που τα έχουν κατακτήσει οι παίκτες με την προσπάθειά τους. Όμως ότι κι αν γίνεται πρέπει να μένουμε απερίσπαστοι στο επόμενο ματς, χωρίς συναισθήματα χαράς ή λύπης. Να λειτουργούμε με λογική και όχι με συναίσθημα, για να κάνουμε σωστά την δουλειά μας».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags