Facebook Pixel Sportdog.gr | Από μοιραίος... ωραίος: Αυτός γλίτωσε τον Ολυμπιακό από πατατράκ και... Παναθηναϊκό!
| 2017-12-08 23:41:00

Από μοιραίος... ωραίος: Αυτός γλίτωσε τον Ολυμπιακό από πατατράκ και... Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Από μοιραίος... ωραίος: Αυτός γλίτωσε τον Ολυμπιακό από πατατράκ και... Παναθηναϊκό!

Τα δεδομένα για το πλεονέκτημα έδρας στην Ευρωλίγκα.

Ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής έπεσε από την Ακρόπολη, αλλά στο τέλος, όχι μόνο σώθηκε, αλλά βρήκε και πορτοφόλι.

Στη παράταση και με κορυφαίο τον Γιώργο Πρίντεζη, νίκησε την Ρεάλ 92-83 και έκανε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την απόκτηση πλεονεκτήματος έδρας στην οκτάδα.

Οι Πειραιώτες ήλεγχαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά στο τέλος δεν ήθελε και πολύ να έρθει το πατατράκ, αφού ο Ντόντσιτς με τον Κάρολ έκαναν το παιχνίδι της ζωής τους.

Και μάλιστα μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό θα γινόταν ο Πρίντεζης, ο οποίος λίγο πριν από το τέλος του 40λεπτου, έχασε δύο βολές και μαζί την ευκαιρία να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Στο έξτρα πεντάλεπτο, όμως, πήρε το αίμα του πίσω και έκανε σχεδόν τα πάντα, ώστε ο Ολυμπιακός να φθάσει στην ένατη νίκη.

Ο Πρίντεζης πήρε την κατάσταση στα χέρια του στην παράταση και οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη. Είχε 21 πόντους με 6/8 βολές, 6/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, πήρε 7 ριμπάουντ, είχε 2 ασίστ και 27 στην αξιολόγηση, όμως πάνω απ' όλα έβαλε 9 πόντους στην παράταση, τους 7 συνεχόμενους όταν η μπάλα έκαιγε.

Έτσι λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» κάνουν το σταυρό τους, που δεν έχασαν ένα ματς, που θα τους έβαζε σε περιπέτειες. Αν την πάθαιναν, θα θύμιζε πολύ η ιστορία με το παιχνίδι της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό. Και τότε ο Ολυμπιακός προερχόταν από συνεχόμενες επιτυχίες, όπως και τώρα.

Και συν τοις άλλοις, χάνοντας από την Ρεάλ, θα έχανε έδαφος για το πλεονέκτημα της έδρας και παράλληλα, θα έβαζε -για το πλεονέκτημα- στο παιχνίδι και τους Μαδριλένους, οι οποίοι, όμως, έχουν μείνει πλέον πολύ πίσω. 

Με τη νίκη-θρίλερ κόντρα στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο, ο Ολυμπιακός όχι μόνο έφτασε στο 9-2 και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκα, αλλά έβαλε σε σοβαρούς μπελάδες την «Βασίλισσα», η οποία με δύο συνεχόμενες ήττες είναι 5-6 και βλέπει την 4αδα να χάνεται.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags