Facebook Pixel Sportdog.gr | Αυτοκρατορικός Παναθηναϊκός, διέλυσε τον Άρη και παρέμεινε αήττητος
| 2017-12-10 18:39:00

Αυτοκρατορικός Παναθηναϊκός, διέλυσε τον Άρη και παρέμεινε αήττητος

του Δημήτρη Σκούφου
Αυτοκρατορικός Παναθηναϊκός, διέλυσε τον Άρη και παρέμεινε αήττητος

Εύκολη νίκη με 88-70 για τους Πράσινους στη Θεσσαλονίκη.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε μόνο για ένα δεκάλεπτο και στην συνέχεια πάτησε το πόδι στο γκάζι και δεν κοίταξε ξανά πίσω.

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Καλάθη, αλλά και τους Σίνγκλετον, Βουγιούκα και Όγκαστ οι Πράσινοι ξέφυγαν με διψήφιες διαφορές από το πρώτο ημίχρονο και δεν επέτρεψαν στον Άρη να απειλήσει ούτε στο ελάχιστο.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ "εκτέλεσαν" τους Κίτρινους από τα 6,75μ., έχοντας 13/24 και παρέμειναν αήττητοι στην κορυφή μετρώντας 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Το παιχνίδι στο Nick Galis Hall ήταν κλειστό στο ξεκίνημα, καθώς παρότι ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα, ο Άρης ακολουθούσε από κοντά έχοντας σε καλή μέρα τον Μπένσον, αλλά και τον Αθηναίου. Οι Πράσινοι σκόραραν τους πρώτους 9 πόντους τους με τρίποντα (δύο από τον Καλάθη και ένα απο τον Σίνγκλετον) και προηγήθηκαν με 12-16 στο 8' και με 17-21 στην λήξη της πρώτης περιόδου.

Σε αυτό το διάστημα οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ έβρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, κάτι που έγινε σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει με γοργούς ρυθμούς την διαφορά. Με τον Καλάθη να ξεχωρίζει σε οργάνωση και στο σκοράρισμα το Τριφύλλι έφτασε την διαφορά στο +10 (27-37) στο 18', ενώ με μαζεμένα τρίποντα την εκτόξευσε στο +16 (32-48) με την συμπλήρωση 20 λεπτών.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα από τους γηπεδούχους και μάλιστα πήγε τις διαφορές και πάνω από τους 20 πόντους, βάζοντας στο παιχνίδι του και παίκτες που δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή, όπως τους Όγκαστ και Μήτογλου.

Το τελικό 70-88 ήρθε απολύτως φυσιολογικά για το Τριφύλλι, την ώρα που ο Άρης έδειξε να "ψάχνεται" για ένα ακόμα ματς, μην μπορώντας να ακολουθήσει σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τους Πράσινους.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 13/24 τρίποντα του Παναθηναϊκού τα λέει όλα. Οι Πράσινοι σκόραραν από κάθε γωνία έξω από τα 6,75μ. και αυτό ήταν το βασικό στοιχείο που τους έδωσε μεγάλες διαφορές, εξασφαλίζοντάς τους από νωρίς το "ροζ" φύλλο.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Για πολλοστή φορά ο Νικ Καλάθης ήταν το Α και το Ω του Τριφυλλιού. Ο Έλληνας γκαρντ τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους και 8 ασίστ, αποδεικνύοντας ξανά το πόσο πολύ εξαρτώνται οι Πράσινοι από την απόδοσή του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Από την μία η επανεμφάνιση του Λευτέρη Μποχωρίδη με τα χρώματα του Άρη, από την άλλη η πολύ καλή εμφάνιση του Ζακ Όγκαστ όσο αγωνίστηκε. Ο πρώτος είχε 11 πόντους απέναντι στην πρώην ομάδα του, ενώ ο Όγκαστ στα 7 λεπτά που έπαιξε έβγαλε ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, μετρώντας 8 πόντους και 2 ασίστ.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τσαϊρέλης και Βασιλόπουλος δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και έμειναν σε ρηχά νερά, μην μπορώντας να βοηθήσουν τους Μπένσον, Αθηναίου και Μποχωρίδη που πάλευαν σχεδόν μόνοι τους απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Παρότι οι οπαδοί του Άρη συνηθίζουν να δίνουν δυναμικό "παρών" σε τέτοια ματς, στο αποψινό δεν γέμισαν το Nick Galis Hall.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε το... πορτοφόλι από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που σε κανένα σημείο του ματς δεν μπόρεσε να βρει το αντίδοτο στα σουτ τριών πόντων των Πράσινων, αλλά και στην δημιουργία του Νικ Καλάθη.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 32-46, 49-64, 70-88. 

ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης 11 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Μούρτος, Αθηναίου 12 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Βασιλόπουλος 7, Μπένσον 18 (8/10 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 9 ριμπάουντ), Καλαϊτζάκης, Φλιώνης 3 (1), Τσαϊρέλης 2, Χρηστίδης 4, Ουίβερ 2, Μπελ 11 (3).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ρίβερς 9 (3), Ντένμον 3 (1), Γκιστ 8 (6 ριμπάουντ), Καλάθης 18 (3 τρίποντα, 8 ασίστ), Σίνγκλετον 9 (3), Παππάς 6, Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους 6, Όγκαστ 8 (6 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 7, Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 5 (1).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags