Facebook Pixel Sportdog.gr | Απίστευτο διπλό μέσα στην Πόλη από την Μπασκόνια!
Μπάσκετ
| 2017-12-15 22:11:00

Απίστευτο διπλό μέσα στην Πόλη από την Μπασκόνια!

Sportdog Team
Απίστευτο διπλό μέσα στην Πόλη από την Μπασκόνια!

Μεγάλη νίκη για τους Βάσκους.

Έβγαλε… νοκ άουτ την Εφές Αναντολού η Μπασκόνια. 

Με αντεπίθεση στο τελευταίο τρίλεπτο, οι Βάσκοι επικράτησαν 82-81 στην Πόλη και έφθασαν σε δεύτερη σερί νίκη, βελτιώνοντας το ρεκόρ τους στο 6-6. Αντιθέτως, σε δεινή θέση βρίσκονται οι Τούρκοι, που κατέβηκαν στο 3-9, παραμένοντας στον πάτο της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. 

Ηγετική εμφάνιση από τον Πουαριέ, που με δύο βολές στα 3’’ πριν το φινάλε έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, σταματώντας στους 16 πόντους, ενώ είχε 12 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ένα κλέψιμο. Άλλους τόσους πόντους πρόσθεσε ο Τζάνινγκ, ενώ ο Γκρέιντζερ είχε 9 ασίστ συν 4 πόντους. Ο ΜακΚόλουμ με 21 πόντους και ο Στίματς με 10 και 17 (!) ριμπάουντ ξεχώρισαν για τους γηπεδούχους. 

Η Μπασκόνια έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους από την αρχή που είχαν στόχο να επιβάλουν τον δικό τους νόμο ώστε να βάλουν γερές βάσεις για μια νίκη που είχαν μεγάλη ανάγκη κυρίως για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς. 

Ωστόσο, δεν κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ στοπρώτο μέρος και το παιχνίδι ήταν στα μέτρα της Μπασκόνια, που κατάφερε να διατηρήσει απόσταση κατά μέσο όρο πέντε πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ η αντίδραση της Εφές στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου δεν έφερε κάτι θετικό και μετά τα μέσα της περιόδου οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι μαξιλαράκι ασφαλείας. Μάλιστα, στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου έγινε ακόμη μεγαλύτερο, με τον Τζάνινγκ καυτό και σερί 10-0 πήγε η διαφορά +10 για του φιλοξενούμενους με το 47-57 (23:30). 

Αυτό το σκηνικό κράτησε μέχρι το τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου (ενώ η διαφορά είχε πάει και στο +9 για την Μπασκόνια), όταν και η Εφές πήρε ξανά προβάδισμα (61-60 στο 02:41) και είχαν τον έλεγχο της κατάσταση μέχρι (πάνω-κάτω) το αντίστοιχο σημείο της τελευταίας περίοδου. Τότε, όμως ξεκίνησε την αντεπίθεσή της η Μπασκόνια και έχοντας ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία κατάφερε να φθάσει στη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 68-65, 81-82 

Πηγή: sport-fm.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags