Facebook Pixel Sportdog.gr | Πράσινο... ποτάμι παρέσυρε την Αρμάνι - Το μυαλό όλων στον Καλάθη
Μπάσκετ
| 2017-12-15 23:03:00

Πράσινο... ποτάμι παρέσυρε την Αρμάνι - Το μυαλό όλων στον Καλάθη

του Δημήτρη Σκούφου
Πράσινο... ποτάμι παρέσυρε την Αρμάνι - Το μυαλό όλων στον Καλάθη

Δύσκολη νίκη (80-72) για τους Πράσινους στο ΟΑΚΑ.

Την όγδοη νίκη του σε 12 αγώνες πήρε ο Παναθηναϊκός, που δυσκολεύτηκε μόνο για ένα ημίχρονο από την Αρμάνι, αφού στο δεύτερο ανέβασε ρυθμούς και έφτασε στο τελικό 80-72.

Ο αγώνας στιγματίστηκε από τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη στον δεξί ώμο, με τον Έλληνα γκαρντ να φεύγει για το νοσοκομείο και να προκαλεί έντονη ανησυχία στις τάξεις των Πράσινων, που θα περιμένουν με αγωνία τα νεότερα.

Πάντως, στο διάστημα που αγωνίστηκε ο Καλάθης ήταν εκπληκτικός, ειδικά στο οργανωτικό κομμάτι, καθώς σταμάτησε στις 12 ασίστ, ενώ είχε και 9 πόντους.

Ο καλύτερος, όμως του Παναθηναϊκού ήταν ο Κέι Σι Ρίβερς, ο οποίος ολοκλήρωσε το ματς με 20 πόντους έχοντας 6/9 τρίποντα, κρατώντας ουσιαστικά το Τριφύλλι κοντά στο σκορ στο κακό πρώτο μέρος.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Παρά το καλό ξεκίνημα και το γρήγορο 8-2 που προηγήθηκε στα πρώτα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ κακός στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αρμάνι. Έχοντας πολυφωνία στην επίθεση, με μπροστάρη τον Μίτσοβ οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 14-23 στο 20' και έδειξαν στο Τριφύλλι ότι μόνο εύκολο δεν θα είναι το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

Οι Πράσινοι είχαν πολλά λάθη και επέτρεψαν αρκετούς αιφνιδιασμούς στην Μιλάνο που κατάφερε να ξεφύγει με +13 (24-37) στο 15'. Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι Ρίβερς και Παππάς, οι οποίοι πήραν πάνω τους όλες τις επιθέσεις του Τριφυλλιού. Ειδικά ο Αμερικανός ήταν εκπληκτικός ευστοχώντας σε 5 τρίποντα, όλα στην δεύτερη περίοδο, τα οποία ήταν και αυτά που κράτησαν τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ (39-41) με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έσφιξε την άμυνά του, έβγαλε πολλούς αιφνιδιασμούς και ανάγκασε την Μιλάνο να... κυνηγάει από τα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Το σκορ στο 22' ήταν 49-43 για τους Πράσινους και παρότι η Μιλάνο ισοφάρισε σε 51-51, η πλάστιγγα στο ΟΑΚΑ είχε γείρει ως συνήθως προς την πράσινη πλευρά.

Καθοριστικό σημείο ήταν η αποβολή του Θίοντορ για την Αρμάνι, αφού χρεώθηκε με ένα αδιαθλητικό (σε φάση με τον Σίνγκλετον) και μία τεχνική ποινή. Ο Αμερικανός ήταν από τους καλύτερους της ιταλικής ομάδας που έβλεπε τον Παναθηναϊκό να ξεφεύγει, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Ο Ρίβερς συνέχισε να... πυροβολεί, ο Λοτζέσκι ήταν εξαιρετικός, ο Γκιστ και ο Γκέιμπριελ πρόσφεραν εντυπωσιακές φάσεις και οι Πράσινοι ήταν στο 69-60 στο 33' και στο 77-64 στο 36'. Το παιχνίδι δεν γινόταν να γυρίσει και ο Παναθηναϊκός κράτησε αλώβητη την έδρα του, αν και στο τέλος η χαρά της νίκης μετριάστηκε από το πρόβλημα του Καλάθη, ο οποίος αποχώρησε για το νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις στον ώμο.

ΤΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 15/28 τρίποντα του Παναθηναϊκού ήταν το στατιστικό που ξεχώρισε στο ματς και ήταν αυτό που ουσιαστικά κράτησε τους Πράσινους στο παιχνίδι στο κακό τους διάστημα και τους εκτόξευσε στη συνέχεια.

Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Ο Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός ήταν... διαστημικός και με 6/9 τρίποντα και 20 πόντους ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής των Πράσινων στην όγδοη νίκη τους στην διοργάνωση.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη. Ο Έλληνας ηγέτης των Πράσινων αποχώρησε στο τέλος της τρίτης περιόδου με πρόβλημα στον ώμο και "πάγωσε" το ΟΑΚΑ, αφού πρόκειται για τον καταλυτικότερο παίκτη της ομάδας την φετινή χρονιά.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Ακόμα ένα ηχηρό "παρών" από τους πράσινους οπαδούς, που στήριξαν και ώθησαν με την φωνή τους τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τσάβι Πασκουάλ βρήκε τα "κουμπιά" της Αρμάνι στο δεύτερο μέρος, αφύπνησε τους παίκτες του και κάθε φορά που τους φώναζε για τάιμ άουτ αυτοί επανέρχονταν... αφηνιασμένοι στο παρκέ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 7 (2), Ρίβερς 20 (6), Παππάς 8 (1), Γκιστ 11 (7 ριμπάουντ), Βουγιούκας 1, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 5 (1), Όγκαστ, Λοτζέσκι 14 (3), Καλάθης 9 (12 ασίστ), Αντετοκούνμπο 3.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ: Γκάουντλοκ 7 (1/5 τρίποντα), Μίτσοφ 13, Καλνιέτις 7 (1), Ταρτσέφσκ 9, Τσιντσαρίνι 7, Εμπαγιέ 2, Θίοντορ 9 (1), Τζέφερσον 2, Μπερτάνς, Τζέρελς 5 (1), Γκουντάιτις 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags