Facebook Pixel Sportdog.gr | Όταν... πάτησε γκάζι δεν είχε αντίπαλο ο ΠΑΟ - Ρεσιτάλ από κόσμο και Λοτζέσκι!
| 2017-12-17 16:47:00

Όταν... πάτησε γκάζι δεν είχε αντίπαλο ο ΠΑΟ - Ρεσιτάλ από κόσμο και Λοτζέσκι!

Sportdog Team
Όταν... πάτησε γκάζι δεν είχε αντίπαλο ο ΠΑΟ - Ρεσιτάλ από κόσμο και Λοτζέσκι!

Me 10 χιλιάδες φιλάθλους του, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ρεθύμνου με 91-69 και έφτασε το 9-0 στη Stoiximan.gr Basket League.

Ένα σερί 15-0 στο δεύτερο μισό του τρίτου δεκαλέπτου ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό για να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη με αντίπαλο το Ρέθυμνο στο “Νίκος Γκάλης”. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ επικράτησε των Κρητικών με 91-69, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Basket League και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας το απόλυτο (9-0) στις νίκες.

Οι “πράσινοι”, οι οποίοι αγωνίστηκαν δίχως τον τραυματία Νικ Καλάθη, ζεστάθηκαν ενόψει της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Μακάμπι την Τρίτη (19/12), για τη 13η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Πρώτοι σκόρερ για τους νικητές ήταν οι Ματ Λοτζέσκι και Μάρκους Ντένμον με 14 πόντους, με τους Λεκαβίτσιους (12π.), Παππά (10π.) και Βουγιούκα (10π.) να είναι επίσης διψήφιοι. Ο Έλληνας γκαρντ μοίρασε, μάλιστα, και 5 ασίστ, καλύπτοντας κάπως το τεράστιο κενό του Νικ Καλάθη στο δημιουργικό κομμάτι. Πολύ θετικός ήταν σ’ ακόμα ένα παιχνίδι ο Ντίνος Μήτογλου, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 7 πόντους κι 8 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε ο Μούντι με 24 πόντους κι ο Λι με 8 πόντους και 13 ριμπάουντ.

Η Διακύμανση του ματς: Ο Παναθηναϊκός Superfoods... ψαχνόταν στο πρώτο δεκάλεπτο και το Ρέθυμνο παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, με τους Κρητικούς  να προηγούνται με 3-2 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ απάντησε άμεσα και προηγήθηκε με 17-11, στο 8ο λεπτό. Οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα μικρό σερί 7-0 και βρέθηκαν και πάλι μπροστά στο σκορ (18-17), ωστόσο ένα καλάθι του Παππά επέτρεψε στον Παναθηναϊκό να ολοκληρώσει το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας το προβάδισμα (19-18).

Ίδια ήταν η εικόνα της αναμέτρησης και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου. Το Ρέθυμνο δεν επέτρεψε στον Παναθηναϊκό Superfoods να ξεφύγει, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν τον... τρόπο, μετά το 15ο λεπτό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 12-3 και το 27-26 (15') έγινε 39-29, στο 18ο λεπτό. Η διψήφια διαφορά έδωσε μία ασφάλεια στους «πράσινους», με το Ρέθυμνο να μην πετά... λευκή πετσέτα και να μειώνει σε 41-35, στο τέλος του ημιχρόνου.

To... ξέσπασμα του Παναθηναϊκού Superfoods ήρθε στη τρίτη περίοδο. Οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης άφησαν πίσω τους το κακό διάστημα, μπήκαν... αγριεμένοι στο παρκέ και ουσιαστικά «καθάρισαν» το παιχνίδι, τρέχοντας ένα επιμέρους 21-10 με πρωταγωνιστές τους Ματ Λοτζέσκι και Λούκας Λεκαβίτσιους. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 17 πόντους στο 30' (62-45) και έδωσαν το δικαίωμα στους φιλάθλους τους να νιώσουν πιο άνετα, σχετικά με την τελική έκβαση της αναμέτρησης.

Με το παιχνίδι να έχει ουσιαστικά κριθεί, ο Τσάβι Πασκουάλ έδωσε χρόνο σε όλους τους παίκτες του και ο Μάρκους Ντένμον βρήκε την ευκαιρία να... λάμψει. Ο Αμερικανός γκαρντ πέτυχε μαζεμένους πόντους, έφτασε τους 14 και βοήθησε τον Παναθηναϊκό Superfoods να ξεφύγει και να φτάσει τελικά στη νίκη με 91-69.

Δεκάλεπτα: 19-18, 41-35, 62-45, 91-69

Ο MVP: O Ματ Λοτζέσκι ήταν εξαιρετικός και... βγήκε μπροστά όταν ο Παναθηναϊκός έψαχνε σκορ, ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Μάρκους Ντένμον.

Ο Σκληρός: Ο Λούκας Λεκαβίτσιους μέτρησε 12 πόντους και 3 ασίστ, δείχνοντας πως είναι έτοιμος να καλύψει το κενό του Νικ Καλάθη στα δύσκολα παιχνίδια της Euroleague.

Ο Πεσμένος: Ο Χάρης Γιαννόπουλος δεν έπιασε τα γνωστά αγωνιστικά του στάνταρ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει το Ρέθυμνο.

Ο Αόρατος: Ο Θωμάς Κώττας δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στα 10:19" που πάτησε στο παρκέ του ΟΑΚΑ.

Η Στιγμή: Ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν εξαιρετικός στη τρίτη περίοδο και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι σε εκείνο το διάστημα.

Η Γκέλα: Οι παίκτες του Ρεθύμνου υπέπεσαν σε 19 λάθη, τα περισσότερα εκ των οποίων εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Παναθηναϊκός Superfoods.

Η Εξέδρα: Περίπου 10 χιλιάδες φίλαθλοι έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στο ΟΑΚΑ και... πρωταγωνίστησαν στην «Ημέρα Φιλάθλου» του ΟΑΚΑ, τα έσοδα τα οποίας θα διατεθούν στους πληγέντες από τις πλημμύρες της Μάνδρας.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags