Facebook Pixel Sportdog.gr | Κερδισμένος χωρίς να κερδίσει ο Άρης - Έμεινε στο «μηδέν» στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ
| 2017-12-17 19:22:00

Κερδισμένος χωρίς να κερδίσει ο Άρης - Έμεινε στο «μηδέν» στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ

Sportdog Team
Κερδισμένος χωρίς να κερδίσει ο Άρης - Έμεινε στο «μηδέν» στο ντέρμπι με τον ΟΦΗ

Δεν έκανε το 8/8, όμως δεν το κουνάει από την κορυφή ο Άρης.

«Τέλος» στο νικηφόρο σερί του Άρη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος έδωσε ο ΟΦΗ, καθώς «άντεξε» στην πίεση που άσκησαν κατά διαστήματα οι «κίτρινοι». Παρότι όμως το ντέρμπι της αγωνιστικής ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα (0-0), ο Άρης ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της καθώς ούτε Δόξα Δράμας χθες ούτε ο Απόλλων Πόντου σήμερα κατάφεραν να κερδίσουν! Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Σπανού διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από την τρίτη θέση, παρά το ότι δεν έκανε το… χατίρι των φίλων της για την 8η νίκη σε ισάριθμους αγώνες.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν οι καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, παρά το… ελπιδοφόρο ξεκίνημα. Στο 3ο λεπτό ο Στρέζος μπλόκαρε το σουτ του Παυλίδη και στο 9΄ ο Λεάλ απείλησε τον Καντιμοίρη με δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα που τελικά κατέληξε κόρνερ αλλά δυσκόλεψε τον τερματοφύλακα του Άρη αφού η μπάλα πρώτα χτύπησε στο έδαφος και πήρε μεγάλα «φάλτσα».

Στο 16΄ η κεφαλιά του Σόουζα πέρασε ψηλά άουτ και την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Παπαστεριανού στο 27΄, ενώ στο 33΄ το σουτ του Μάνου από πλάγια θέση κατέληξε άουτ όπως και το σουτ του Πλατέλλα στο 38΄. Έτσι το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, στο οποίο κυριάρχησαν τα λάθη αλλά και η δύναμη.

Το δεύτερο ημίχρονο, ήταν… μονόλογος του Άρη. Στο 48΄ το σουτ του Παυλίδης αποκρούστηκε δύσκολα από τον Στρέζο ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το σουτ του Διαμαντόπουλου από πλάγια θέση πέρασε άουτ. Στο 52΄ ο Στρέζος εξουδετέρωσε νέο σουτ του Διαμαντόπουλου, στο 57΄ δεν βρέθηκε ένας παίκτης του Άρη να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα σε εκτέλεση φάουλ του Πλατέλλα και στο 62΄ η κεφαλιά του Δεληζήση σε εκτέλεση φάουλ του Μπαργκάν πέρασε άουτ,  ενώ στο 75΄ ο Διαμαντόπουλος γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΟΦΗ έπειτα από κόρνερ του Μπαργκάν αλλά και πάλι δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να παρέμβει στην πορεία της και να πετύχει το 1-0.

Κόντρα στην ροή του αγώνα, ο Χαντί λίγο έλειψε στο 86΄ να χαρίσει στον ΟΦΗ μία τεράστια νίκη, όμως το πολύ δυνατό σουτ που εξαπέλυσε έξω από τη μεγάλη περιοχή εξουδετερώθηκε από τον Καντιμοίρη με μία απίστευτη εκτίναξη. Κάπως έτσι, το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε να προσφέρει πάρα πολλές… συγκινήσεις!

ΓΙΝΑΜΕ… ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:  Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε σε έναν ακόμα αγώνα τον Άρη ο Δημήτρης Σπανός. Ο Καντιμοίρης ήταν κάτω από τα δοκάρια, στα δύο άκρα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μπούρμπος και Βαλεριάνος, στόπερ ήταν οι Δεληζήσης και Σόουζα, αμυντικά χαφ οι Μουμίν και Ιντζόγλου, «δεκάρι» ο Παυλίδης, εξτρέμ οι Πλατέλλας, Πασάς και στην κορυφή της επίθεσης ο Διαμαντόπουλος.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος από την πλευρά του παρέταξε τον ΟΦΗ με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τη εστία κάθισε ο Στρέζος, στα δύο άκρα της άμυνας βρέθηκαν οι Κομεσίδης και Μπολάκης, στόπερ ήταν οι Ποτουρίδης και Ζιαμπάρης, αμυντικά χαφ οι Νάστος και Παπαστεριανός και μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο ο Λεάλ, ενώ οι Μάνος, Όγμποε ήταν οι δύο πλάγιοι επιθετικοί και ο Κουσκουνάς ο κεντρικός φορ.

Βλέποντας τον ΟΦΗ να δημιουργεί τις προυποθέσεις για κάτι καλό με το… σταγονόμετρο, ο Παπαδόπουλος αντικατέστησε στο 65΄ τον Κουσκουνά με τον Κουτσιανικούλη και τον Λεάλ με τον Χαντί στο 71΄, όμως με εξαίρεση το σουτ του τελευταίου στο 86΄ η επιθετικότητα των Κρητικών παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα. Από την άλλη, η πρώτη αλλαγή του Δημήτρη Σπανού, ο Κενάν Μπαργκάν, έδωσε ενέργεια στον Άρη στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ μάλλον απαρατήρητοι πέρασαν οι Μιλούνοβιτς, Ντούνης από πλευράς «κίτρινων» και Ρούσσος από πλευράς ΟΦΗ.

Η ΦΑΣΗ:  Ο Άρης ήταν καλύτερος από τον ΟΦΗ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τους Κρητικούς. Η απόκρουση του Καντιμοίρη ωστόσο στη… βολίδα του Χαντί στο 86΄ «σφράγισε» το 0-0 που δεν… χάλασε καθόλου τους «κίτρινους» του Δημήτρη Σπανού!

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ:  Δεν τα πήγε και άσχημα ο διαιτητής Φώτης Φωτιάδης από την Καστοριά, σε ένα παιχνίδι που δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση αλλά είχε πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, στην πλειοψηφία τους παικτών του ΟΦΗ. Συνολικά ο Φωτιάδης έδειξε την κίτρινη κάρτα σε τρεις παίκτες του Άρη (Μπούρμπος, Παυλίδης, Μπαργκάν) και σε τέσσερις παίκτες του ΟΦΗ (Κομεσίδης, Παπαστεριανός, Μπολάκης και Όγκμποε).

Η… ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ:  Οι φίλοι του Άρη δημιούργησαν για μία ακόμα φορά ατμόσφαιρα… Super League, αλλά ο αγωνιστικός χώρος του «Κλεάνθης Βικελίδης» παρέπεμπε σε ορισμένα σημεία του σε… ερασιτεχνικά πρωταθλήματα!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Άρης έφτασε στους 22 βαθμούς και εξακολουθεί να βλέπει τον τρίτο της βαθμολογίας ΟΦΗ από το +7, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Δημήτρη Σπανό και τους παίκτες του να κάνουν… καλά Χριστούγεννα και τον κόσμο του Άρη να… μετράει αντίστροφα για την επιστροφή των «κίτρινων» στην Super League!

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...   Ο ΟΦΗ δεν κατόρθωσε να… αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και έτσι ο Άρης εξακολουθεί να είναι το «αφεντικό» της κατηγορίας, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι «μνηστήρες» για την άνοδο είναι επιρρεπείς στη γκέλα σχεδόν κάθε αγωνιστική!

 

Άρης (Δημήτρης Σπανός): Καντιμοίρης, Μπούρμπος, Βαλεριάνος, Σόουζα, Δεληζήσης, Μουμίν, Πλατέλλας (89΄ Ντούνης), Ιντζόγλου, Διαμαντόπουλος, Παυλίδης (80΄ Μιλούνοβιτς), Πασάς (56΄ Μπαργκάν)

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Νάστος, , Μάνος, Παπαστεριανός (87΄ Ρούσσος), Κομεσίδης, Όγκμποε, Ζιαμπάρης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Λεάλ (71΄ Χαντί), Κουσκουνάς (65΄ Κουτσιανικούλης)

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags