Facebook Pixel Sportdog.gr | Τεράστια κίνηση από τον ΛεΜπρόν... (ΦΩΤΟ)
Μπάσκετ
NBA
| 2017-12-18 09:53:00

Τεράστια κίνηση από τον ΛεΜπρόν... (ΦΩΤΟ)

Sportdog Team
Τεράστια κίνηση από τον ΛεΜπρόν... (ΦΩΤΟ)

Έστειλε το μήνυμα του στον Τραμπ ο «βασιλιάς».

Ο 32χρονος άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς εμφανίστηκε στο ματς στην Ουάσιγκτον με τους Ουίζαρντς φορώντας ένα λευκό κι ένα μαύρο παπούτσι που πάνω έγραφαν «ισότητα».

Το μήνυμα και ο συμβολισμός σαφέστατα. Ακόμα όμως και αν κάποιος δεν το κατάλαβε, φρόντισε ο ίδιος ο ΛεΜπρόν μετά τον αγώνα να το κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο με τις δηλώσεις του.

"Ξέρουμε όλοι που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και ποιος κρατάει τα ηνία εδώ, δήλωσε αρχικά ο ΛεΜπρόν, μιλώντας ξεκάθαρα για τον Τραμπ, έστω και χωρίς να τον κατονομάσει, συμπληρώνοντας: "Ως Αμερικανοί, ανεξάρτητα από το χρώμα μας, την φυλή μας ή το ποιοι είμαστε, νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι το να έχουμε ίσα δικαιώματα και να μπορούμε να βγαίνουμε μπροστά και να μιλάμε για αυτά που μας απασχολούν είναι βασικό για να συνεχιστεί αυτή η κουβέντα. Προδανώς έχω μιλήσει πολλές φορές για την κατάσταση που επικρατεί πλέον με τον άνθρωπο που βρίσκεται στην εξουσία και δεν πρόκειται να αφήσουμε έναν άνθρωπο να μας υποδείξει πόσο όμορφοι και δυνατοί είμαστε ως άνθρωποι. Η ισότητα αφορά το να καταλαβαίνουμε τα δικαιώματά μας, να καταλαβαίνουμε τι υποστηρίζουμε και πόσο δυνατοί είμαστε ως άνδρες και γυναίκες, μαύροι ή άσπροι ή ισπανόφωνοι. Δεν έχει σημασία η φυλή σου για οποιοδήποτε θέμα, αυτή είναι μία όμορφη χώρα και δεν θα αφήσουμε ποτέ έναν άνθρωπο να μας υποδείξει πόσο όμορφοι ή δυνατοί είμαστε".

 Αξίζει να αναφερθεί ότι στο δεύτερο ημίχρονο ο LeBron αγωνίστηκε με διαφορετικά παπούτσια, κόκκινου χρώματος. Αυτό όμως έγινε όπως είπε επειδή "έπαιξα άσχημα στο πρώτο ημίχρονο και είμαι προληπτικός. Δεν έπαιξα καλά όμως ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε αν υπήρχε και τρίτο ημίχρονο τότε λογικά θα άλλαζα ξανά παπούτσια".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags