Facebook Pixel Sportdog.gr | Συγκλονιστικές δηλώσεις Γιαννάκη και Ιωαννίδη για Γκάλη!
| 2017-12-23 18:26:00

Συγκλονιστικές δηλώσεις Γιαννάκη και Ιωαννίδη για Γκάλη!

Sportdog Team
Συγκλονιστικές δηλώσεις Γιαννάκη και Ιωαννίδη για Γκάλη!

Αποθέωσαν τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Ο προπονητής του Άρη, Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε αρχικά στην κάμερα της NOVA: «Σε όλη την Ευρώπη, όσοι παρακολουθούσαν μπάσκετ, έβλεπαν τον Νικ ως κάτι ξεχωριστό. Ακόμη και τώρα, όταν πηγαίνω στο εξωτερικό, υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούν τι κάνει ο Νικ».

Σχετικά με τις ημέρες που οι πόλεις... ερήμωναν για να δει ο κόσμος τον Άρη, απάντησε: «Όταν σήμερα ακόμη μας ρωτάνε για τότε, αυτό αποδεικνύει τι δύναμη είχε αυτή η ομάδα. Ο Άρης τότε έβαζε και 120 πόντους. Το συγκλονιστικό είναι ότι σε οποιοδήποτε ματς, ο κόσμος ερχόταν για να δει μια ξεχωριστή φάση, ένα καλάθι του Νικ, μία κίνηση και θα πήγαινε σπίτι του να συζητήσει γι' αυτό».

Κλείνοντας, στάθηκε στο τι δίδαξε στους Έλληνες ο Γκάλης: «Όταν ένα παιδί, σαν τον Νικ, κάνει τέτοια πράγματα μες στο γήπεδο, παρακινεί οποιοδήποτε άνθρωπο να προσπαθεί. Είναι ένα γυμνασμένος άνθρωπος, πολύ αθλητικός και πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανε. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό που μέχρι τότε η Ελλάδα δεν πετύχαινε μεγάλες νίκες, μας έκαναν μετά να καταλάβουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA από την πλευρά του ο Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε: «Ο Νίκος Γκάλης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης που έχει πάιξει. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μένα ότι συνεργαστήκαμε. Περάσαμε εύκολα χρόνια, δύσκολα χρόνια, αλλά ήμασταν ομάδα. Ήταν σοβαρός, πολύ καλός στην προπόνηση. Είναι μεγάλη υπόθεση να τα δίνει ένας παίκτης όλα στην προπόνηση. 

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν μπασκετμπολίστα από το να μπει στο Hall of Fame. Είναι μεγάλη χαρά μου, γιατί έχει την κόρη του, τη γυναίκα του. Ο Νίκος κατάφερε να δώσει χαρά και στον κόσμο και στην οικογένειά του». 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε αρχικά: «Τον θυμάμαι πολύ καλά τον Γκάλη. Θυμάμαι που ήμουν στον Απόλλων Καλαμαριάς και οι μάχες Άρη-ΠΑΟΚ ήταν καθηλωτικές για όλη τη χώρα. Ο Γκάλης προσέφερε πολλά στο μπάσκετ. Του αξίζει αυτό που έγινε να μπει στο Hall of Fame και πιστεύω ότι είναι ένας αθλητής που έδειξε στο μπάσκετ αλλά και σε όλα τα αθλήματα πώς είναι ο επαγγελματίας πώς να αγωνίζεσαι, πώς να είναι το ήθος σου και πώς να συμπεριφέρεσαι. Ενέπνευσε πολλούς αθλητές και τις νέες γενιές. Δεν γίνεται εύκολα από κανέναν και είναι σημαντική η επιρροή που είχε στην μπασκετική και αθλητική παιδεία της χώρας».

Όσο για το γεγονός πως θα βρεθεί στην άκρη του πάγκου στο παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη:  «Θα απολαύσω ένα ωραίο παιχνίδι από τον πάγκο χωρίς άγχος. Μου αρέσει η πίεση, αν δεν μου άρεσε δεν θα ήμουν εδώ. Κάθε άνθρωπος θέλει τέτοια παιχνίδια και παιχνίδια σαν το σημερινό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε φίλους και να τιμήσει ο κόσμος ένα μεγάλο αθλητή».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags