Facebook Pixel «Εκτός τόπου και χρόνου οι οπαδοί του Ολυμπιακού - Δίκαια τίτλο ο Παναθηναϊκός»!
| 2017-12-26 10:50:00

Κόκκινες «ρουκέτες» για Ολυμπιακό, Σπανούλη, Σφαιρόπουλο - «Δίκαια πρωτάθλημα ο ΠΑΟ»!

του Γιώργου Κτενά
Κόκκινες «ρουκέτες» για Ολυμπιακό, Σπανούλη, Σφαιρόπουλο - «Δίκαια πρωτάθλημα ο ΠΑΟ»!

Ποιοι είναι... εκτός τόπου και χρόνου με αυτά που λένε; 

Την άποψη ότι η απώλεια του περσινού πρωταθλήματος από τον Παναθηναϊκό δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους ήταν κοντά στον Ολυμπιακό, εξέφρασε ο Νίκος Ζέρβας με δηλώσεις του στο sportdog.gr.

Ο γνωστός δημοσιογράφος που καλύπτει το ρεπορτάζ των Ερυθρόλευκων χαρακτήρισε τον Σπανούλη ως τον κορυφαίο εν ενεργεία παίκτη στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε και στις ανανεώσεις των Παπανικολάου και Παπαπέτρου, που είναι κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό.

Παράλληλα, «κατηγόρησε» τον κόσμο για τις πρόσφατες αντιδράσεις του κατά του V-Span και του Γιάννη Σφαιρόπουλου, στην μπασκετική ανασκόπηση του 2017 για τον Ολυμπιακό. 

O Ολυμπιακός κατάφερε μέσα στο 2017 να φτάσει, μια ακόμα φορά τα τελευταία χρόνια, στον τελικό της Ευρωλίγκας. Πώς σχολιάζεις αυτή την επιτυχία, που αποτελεί υπέρβαση για τις ελληνικές ομάδες με τα δεδομένα που υπάρχουν στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;

«Δεν τίθεται καμία αμφισβήτηση για το πόσο μεγάλη επιτυχία είναι αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια με την παρουσία του στα Final 4 και μάλιστα σε δύο τελικούς. Είναι μεγάλη υπέρβαση και λόγω υποπολλαπλάσιου μπάτζετ αλλά και λόγω των πολλών τραυματισμών σημαντικών παικτών που έχει».

Στους τελικούς του 2017 ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό ένα πρωτάθλημα που οι περισσότεροι πίστευαν ότι είναι δικό του. Πώς είδες αυτή την εξέλιξη;

«Για όσους ζούμε απο κοντά την ομάδα δεν ήταν και τόσο απρόσμενη εξέλιξη. Οι δυνάμεις είχαν στερέψει, αρκετοί παίκτες κλειδιά είχαν... σκάσει απο την υπερπροσπάθεια και ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος. Όλα όσα είχαν προηγηθεί με το πούλμαν τον συσπείρωσαν στο εσωτερικό του. Προέκυψε και η ασθένεια του Σπανούλη οπότε απο φαβορί έγινε αουτσάιντερ. Δίκαια χάθηκε ο τίτλος γιατί ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καθόλου καλό μπάσκετ ιδιαίτερα στο ΣΕΦ. Αυτή η απώλεια πίκρανε, η σεζόν χαρακτηρίστηκε αποτυχημένη και ίσως να είναι έτσι όμως η πορεία στην Ευρωλίγκα ήταν αξέχαστη και ουσιαστικά στοίχισε τον τίτλο».

Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε δύο σημαντικές ανανεώσεις, στα συμβόλαια των Μάντζαρη και Πρίντεζη. Για τον πρώτο, μάλιστα, είχε υπάρξει σενάριο για τον Παναθηναϊκό. Πόσο σημαντική είναι η παραμονή τους στην ομάδα;

«Είναι το "α" και το "ω" για τον Ολυμπιακό ο ελληνικός κορμός γι' αυτο και οι ανανεώσεις τους ήταν μια μεγάλη επιτυχία της διοίκησης. Ειδικά για τον Πριντεζη δε θα μπορούσα να φανταστώ άλλη εξέλιξη αφού έχει δώσει την...ζωή του για την ομάδα και του αξίζει να  ολοκληρώσει την καριέρα του στα ερυθρόλευκα. Τώρα υπάρχει μπροστά η παραμονή των Παπανικολάου και Παπαπέτρου που θεωρώ πως είναι κομβική για την ομάδα και το μέλλον της».

«Εκτός τόπου και χρόνου»

Στα παιχνίδια εναντίον της ΑΕΚ και Μπάμπεργκ υπήρξαν αντιδράσεις προς τα πρόσωπα των Σπανούλη και Σφαιρόπουλου. Το κλίμα άλλαξε στην εντός έδρας εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Πώς σχολιάζεις αυτά τα γεγονότα;

«Στην Ελλάδα οι οπαδοί αγαπούν τη νίκη περισσότερο απο την ομάδα τους και στις ήττες γράφουν και λένε πράγματα εκτός τόπου και χρόνου. Το κλίμα αλλάζει κάθε εβδομάδα και ευτυχώς που παίκτες και προπονητής κλείνουν τα αυτιά τους και συνεχίζουν να δουλεύουν. Δεν εχω να σχολιάσω κάτι τρομερό. Μονο αυτο: Ο Σπανούλης είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία παίκτης στην Ευρώπη και ο Σφαιροπουλος ένας απο τους καλύτερους και πιο εργατικούς προπονητές που αγαπάει τρομερά την ομάδα».

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή ευρωπαϊκή παρουσία. Ποια είναι η άποψή σου για τη συνέχεια, το Final 4 κ.λπ;

«Έχει εξαιρετική παρουσία τηρουμένων των αναλογιών και των προβλημάτων που ανέφερα και παραπάνω. Έχει ήδη καλύτερο ρεκόρ απ' ότι πέρυσι στο αντίστοιχο διάστημα αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για Φάιναλ Φορ. Αν πάρει το πλεονέκτημα έδρας αυξάνει τις πιθανότητες του όμως η Ευρωλίγκα πλέον είναι απρόβλεπτη και ανατρεπτική και δεν μπορείς να κάνεις ασφαλείς εκτιμήσεις από τον Δεκέμβριο για τον Απρίλιο». 

Τι περιμένεις για τον Ολυμπιακό μέσα στο 2018 σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Περιμένω να παίξει ακόμα καλύτερο μπάσκετ γιατί σιγά σιγά προσαρμόζονται όλοι οι ξένοι του και γύρισε καλά ο Σπανούλης. Στην Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στις κατακτήσεις κυπέλλων απέναντι στην ΑΕΚ και στους τελικούς που λογικά θα προκριθεί θα τα δώσει όλα για να πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ όπως πριν 2 χρόνια. Εκεί παίζει καλύτερα κόντρα στον Παναθηναϊκό απ' ο,τι  στο ΣΕΦ οπότε όλα είναι ανοικτά. Για την Ευρώπη ανέφερα και πριν πως είναι πολυ νωρίς όμως αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται να πάει στο Βελιγράδι».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags