Facebook Pixel Βαλένθια - Παναθηναϊκός 67-63
Μπάσκετ
| 2017-12-28 23:50:00

«Αυτοκτονία» Παναθηναϊκού στη Βαλένθια – Έχασε δικό του ματς με τραγικά λάθη στο τέλος!

του Δημήτρη Δημητρόπουλου
«Αυτοκτονία» Παναθηναϊκού στη Βαλένθια – Έχασε δικό του ματς με τραγικά λάθη στο τέλος!

«Χάρισαν» το παιχνίδι οι Πράσινοι και ηττήθηκαν με 67-63.

Ήττα… εκτός προγράμματος γνώρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έκανε φοβερά λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, με αποτέλεσμα να χάσει με 67-63 από την ουραγό της Ευρωλίγκας, Βαλένθια, η οποία μετρούσε 10 συνεχόμενες ήττες μέχρι σήμερα!

Με το αποτέλεσμα αυτό, οι Πράσινοι έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, έμειναν στην τρίτη θέση με ρεκόρ 10-5 και πλέον είναι ισόβαθμοι με την Ζαλγκίρις.

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:  O Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παρκέ, βρήκε στόχο στις πρώτες του επιθέσεις, ενώ έπαιξε φοβερή άμυνα στο μεγαλύτερο κομμάτι της πρώτης περιόδου. Οι Πράσινοι προηγήθηκαν με 7-0 στο 3’, ωστόσο η Βαλένθια άρχισε να «ξεμπουκώνει» στην επίθεση και ισοφάρισε 10-10 στο 7’. Ένα ξέσπασμα των Πρασίνων τους έφερε ξανά μπροστά και μάλιστα με +9 (12-21) στο 12’, με την διαφορά να διατηρείται σε αυτά τα επίπεδα για λίγα λεπτά. Ωστόσο, η Βαλένθια βρήκε ξανά τον τρόπο να επιστρέψει στο παιχνίδι παίζοντας πολύ καλή άμυνα και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 32-32.

Στο δεύτερο μέρος η Βαλένθια κατόρθωσε να πάρει το πρώτο της προβάδισμα με 34-32, όμως ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 14-2 και προηγήθηκε με 36-46 στο 27’. Όμως, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, οι Ισπανοί επέστρεψαν εκ νέου. Με επιμέρους 12-2 σκορ ισοφάρισαν σε 48-48, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Καμία από τις δυο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει συγκλονιστικό φινάλε. Τρία λεπτά πριν το τέλος το σκορ ηταν ισόπαλο 60-60. Ο Ντοόρνεκαμπ πέτυχε τρίποντο για την Βαλένθια, όμως ο Ρίβερς απάντησε με δικό του τρίποντο ισοφαρίζοντας σε 63-63. Εν συνεχεία ο Ρίβερς πήρε πάνω του την επόμενη επίθεση και αστόχησε. Το ίδιο συνέβη και στην επίθεση της Βαλένθια, με τον Γκριν να αστοχεί σε τρίποντο. Οι Ισπανοί όμως κατάφεραν να πάρουν το επιθετικό ριμπάουντ, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κοιμήθηκε» ξεχνώντας ολομόναχο τον Ντούμπλιεβιτς κάτω από το καλάθι και αυτός έκανε το 65-63 μόλις 36.6’’ πριν το τέλος.

Ο Ντένμον αστόχησε σε τρίποντο για τον Παναθηναϊκό, η Βαλένθια πήρε το ριμπάουντ, όμως στη συνέχεια ο Ρίβερς έκανε ένα καταπληκτικό κλέψιμο παίρνοντας την μπάλα από τον Αμπάλντε. Ο Αμερικανός έτρεξε στον αιφνιδιασμό και επιχείρησε λέι-απ υπό πίεση. Η μπάλα δεν κατέληξε στο καλάθι και βγήκε έξω από το πόδι του Σίνγκλετον, που πήρε το ριμπάουντ, αλλά πιέστηκε από δυο αντιπάλους με αποτέλεσμα να απωλέσει την κατοχή. Με μόλις 2.7’’ για τη λήξη ο Γκριν κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 67-63.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γιατί δεν διατήρησε την ψυχραιμία του στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα είχε άσχημα ποσοστά ευστοχίας, με αποτέλεσμα να σκοράρει μόλις 63 πόντους και να επιτρέψει σε μια λιγότερο ποιοτική ομάδα να κρατηθεί κοντά του στο σκορ.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Ο Έρικ Γκριν έκανε σπουδαία εμφάνιση με 19 πόντους, ενώ τον ακολούθησαν ο Πλάις, που πέτυχε 13 και κυριάρχησε στη ρακέτα, αλλά και ο Ντούμπλιεβιτς που έβαλε 11 πόντους και το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Λοτζέσκι έκανε ατομικό ρεκόρ με την πράσινη φανέλα στην Ευρωλίγκα με 17 πόντους, ο Σίνγκετον πέτυχε 9 πόντους, πήρε 13 ριμπάουντ και έκανε 3 τάπες, ενώ ο Ντένμον κράτησε όρθιο το Τριφύλλι σε κρίσιμα σημεία σημειώνοντας 10 πόντους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ: Ο Νίκος Παππάς τραυματίστηκε στον αστράγαλο περίπου δυο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, αποχώρησε κλαίγοντας από τον πόνο και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αγωνιούν για την κατάστασή του.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Σε αντίθεση με τις τελευταίες καταπληκτικές του εμφανίσεις,  ο Τζέιμς Γκιστ αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο του Παναθηναϊκού απόψε. Ο Αμερικανός έμεινε στους 3 πόντους σκοράροντας μόνο με βολές.

Η ΕΞΕΔΡΑ: Οι φίλοι της Βαλένθια δημιούργησαν όμορφη μπασκετική ατμόσφαιρα, η οποία ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «καυτή».

Τα Δεκάλεπτα: 12-17, 32-32, 48-48, 67-63.

Βαλένθια: Τόμας (4 ριμπάουντ), Αμπάλντε 4, Βαν Ρόσομ 4 (4 ασίστ), Ρούντεζ 2, Ντούμπλιεβιτς 11 (4/6 δίποντα, 4 ριμπάουντ), Μαρτίνεθ 4, Πλάις 13 (6/9 δίποντα, 5 ριμπάουντ, 4 λάθη), Γκριν 21 (4/7 τρίποντα, 5/5 βολές), Ντόρνεκαμπ 8 (2/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ).

Παναθηναϊκός: Σίνγκλετον 9 (2/3 τρίποντα, 13 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα, 6 λάθη, 3 τάπες), Ρίβερς 7 (1/7 τρίποντα), Παππάς 3 (1), Ντένμον 10, Γκιστ 3, Βουγιούκας 8 (4/5 δίποντα), Λεκαβίτσιους 4, Γκάμπριελ, Όγκαστ 2 (4 ριμπάουντ), Λοτζέσκι 17 (3/4 τρίποντα), Αντετοκούνμπο.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags