Facebook Pixel Sportdog.gr | Η ατάκα Πασκουάλ για το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και οι στόχοι στην φετινή Ευρωλίγκα
| 2018-01-09 16:46:00

Η ατάκα Πασκουάλ για το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και οι στόχοι στην φετινή Ευρωλίγκα

Sportdog Team
Η ατάκα Πασκουάλ για το μπάτζετ του Παναθηναϊκού και οι στόχοι στην φετινή Ευρωλίγκα

Τι είπε για την Μπαρτσελόνα, το ελληνικό πρωτάθλημα και τον… Κουτίνιο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ σε συνέντευξή του στην Ισπανία μίλησε για την Μπαρτσελόνα, λίγες ώρες πριν από τη δεύτερη φετινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό κόντρα στην πρώην ομάδα του, ενώ επίσης αναφέρθηκε στα δεδομένα της φετινής Ευρωλίγκας, αλλά και στο αν θα γύριζε στην Καταλονία.

Αναλυτικά όσα είπε στην Καταλανική «Sport»:

Για τους αγώνες με την Μπαρτσελόνα: «Δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα τους αντιμετωπίσω, αλλά είναι πάντα ξεχωριστό να παίζω με την "Μπάρτσα", ειδικά όταν αγωνιζόμαστε στο "Παλάου Μπλαουγκράνα". Υπάρχουν άνθρωποι εκεί που τους γνωρίζω από τη θητεία μου. Αλλά αυτά περνούν σε δεύτερη μοίρα όταν αρχίζει το ματς».

Για την φετινή Euroleague: «Σε αυτή την Euroleague όλα μπορούν να συμβούν. Δύο με τρεις διαδοχικές νίκες μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Η ΤΣΣΚΑ, που νίκησε τη Χίμκι στην έδρα της, είναι μια ομάδα με τεράστιαποιότητα». 

Για το αν είναι εύκολο να «χτιστούν» ομάδες που αλλάζουν συχνά προπονητές: «Στα μεγάλα κλαμπ το πιο σημαντικό μέρος του πρότζεκτ είναι τα αποτελέσματα. Γι' αυτό ήμουν στην Μπαρτσελόνα για πολλά χρόνια. Προφανώς, αν στο τέλος δεν νικάς, δεν θα μείνεις κάπου». 

Για το αν κρατάει κακία σε κάποιον για τον τρόπο που έφυγε από την Μπαρτσελόνα: «Υπήρξαν άνθρωποι που δεν ήταν τόσο ειλικρινείς απέναντί μου, όσο θα έπρεπε να είναι, αλλά δεν κρατάω κακία. Οι αναμνήσεις που έχω είναι καλές, από μια επιτυχημένη θητεία σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες».

Για την πίεση που υπάρχει προς τους προπονητές: «Είναι μέρος της δουλειά μας. Αφιερωνόμαστε στη δουλειά μας, γνωρίζουμε πως υπάρχει πίεση και ζούμε με αυτήν».

Για το αν ο Παναθηναϊκός έχει την «ταυτότητα» του Τσάβι Πασκουάλ: «Έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, ισορροπημένη σε άμυνα και επίθεση. Όλη η ομάδα δουλεύει σκληρά σε κάθε προπόνηση και "παλεύει" για να πάρει νίκες σε κάθε ματς. Έτσι λειτουργούμε».

Για το ελληνική μπασκετική πραγματικότητα: «Κάθε ομάδα είναι διαφορετική. Εδώ πολλές ομάδες έχουν ιδιοκτήτες. Δεν είναι "χτισμένες", όπως είναι για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα. Αλλά, όπως πάντα λέω και μπορεί να φανεί κλισέ, στο τέλος της ημέρας το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Στο πρωτάθλημα μπορεί να μην υπάρχουν πολλές ομάδες στο επίπεδο των ομάδων της ACB, αλλά και πάλι είναι ανταγωνιστικά τα πράγματα».

Για τον υψηλό πήχη των προσδοκιών στον Παναθηναϊκό Superfoods: «Ο κόσμος είναι έξυπνος. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι πια η ομάδα που κυριαρχούσε οικονομικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όπως και να έχει, όμως, έχουμε ένα ανταγωνιστικό μπάτζετ, ενθουσιασμό και την ικανότητα να "παλεύουμε". Προς το παρόν προσπαθούμε να μπούμε στο Top 8, αν τα καταφέρουμε θα δούμε τα πλέι οφ και πάει λέγοντας. Πάμε βήμα - βήμα, αγώνα - αγώνα».

Για το αν θα επέστρεφε στην ACΒ και την Μπαρτσελόνα: «Η Μπαρτσελόνα είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει για εμένα. Είμαι καλά εδώ και συγκεντρώνομαι μόνο στο παρόν. Θέλω να βελτιώσω τη δουλειά μου όσο περισσότερο μπορώ. Δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι θα γίνει στο μέλλον».

Για το αν παρακολουθεί την Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο: «Ως μέλος της ακολουθώ όσα μπορώ. Παίζουν καλά, σταθερά. Έχουν την απόλυτη κυριαρχία στην λίγκα και ανυπομονώ για τους αγώνες του Champions League. Ο Κουτίνιο; Δεν είμαι εξπέρ, αλλά νομίζω πως είναι μια απόδειξη πως οι μεγάλες ομάδες θέλουν πάντα τους καλύτερους παίκτες».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags