Facebook Pixel Sportdog.gr | Έξαλλος Ιτούδης: «Αν είναι να μην το παίρνει η ΤΣΣΚΑ, γιατί δεν τη βγάζετε από τη διοργάνωση;»
| 2018-01-09 17:37:00

Έξαλλος Ιτούδης: «Αν είναι να μην το παίρνει η ΤΣΣΚΑ, γιατί δεν τη βγάζετε από τη διοργάνωση;»

Sportdog Team
Έξαλλος Ιτούδης: «Αν είναι να μην το παίρνει η ΤΣΣΚΑ, γιατί δεν τη βγάζετε από τη διοργάνωση;»

Τι απάντησε σε δημοσιογράφο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξη στο «matchtv.ru» και τόνισε πως θεωρεί τη σειρά των πλέι οφ καλύτερη και πιο δίκαιη, συγκριτικά με το Final Four, ως διαδικασία ανάδειξης πρωταθλητή, μιλώντας κυρίως για την VTB League.

«Δεν θα αποφασίσω εγώ πώς θα κρίνεται μία διοργάνωση. Η δουλειά του προπονητή είναι να κερδίζει όποιο και αν είναι το format, μια σειρά αγώνων στις τρεις νίκες ή ένα γρήγορο Final Four, στο οποίο είναι εύκολο για τον καθένα να γίνει πρωταθλητής. Αλλά, το σύστημα των πλέι οφ είναι το καλύτερο για το μπάσκετ. Το πιο δίκαιο. Πιστεύω πως η VTB θα χάσει κάτι μοναδικό, που της έδιναν τα πλέι οφ. Φανταστείτε ημιτελικούς στα πέντε ματς με γεμάτα γήπεδα στην Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη, στο Καζάν, στην έδρα της Χίμκι, στο Κράσνονταρ ή οπουδήποτε αλλού. Τώρα αυτό δεν θα συμβεί», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τον δημοσιογράφο να του απαντά πως το σύστημα πιθανότητα άλλαξε επειδή όλοι βαρέθηκαν να βλέπουν την ρωσική ομάδα να παίρνει συνέχεια τον τίτλο και πλέον οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν περισσότερες πιθανότητες.

«Και τι να κάνει η ΤΣΣΚΑ; Να χάσει; Αν ο σκοπός της διοργάνωσης είναι να μην πάρει η ΤΣΣΚΑ τον τίτλο, τότε γιατί δεν βγάζουν την ΤΣΣΚΑ από την ίδια τη διοργάνωση; Εντάξει, ας πούμε ότι χάνουμε. Και μετά τι; Όλοι θα είναι χαρούμενοι;», ήταν η άμεση απάντηση του Ιτούδη, που πρόσθεσε:

«Αλλά και πάλι, ποια είναι η καλύτερη ομάδα στο Ισραήλ; Η Μακάμπι. Ποιος παίζει στην Euroleague; Η Μακάμπι. Πού θέλουν να πάνε όλοι οι παίκτες όταν αποφασίσουν να πάρουν μεταγραφή στο πρωτάθλημα του Ισραήλ και ποιος έχει περισσότερους οπαδούς; Η Μακάμπι. Αν είσαι ο καλύτερος βγαίνεις και κερδίζεις με ένα δίκαιο σύστημα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags