Facebook Pixel Sportdog.gr | Νίκη θρίλερ για τη Ζαλγκίρις με τάπα του Ουλανόβας στη λήξη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2018-01-12 21:56:00

Νίκη θρίλερ για τη Ζαλγκίρις με τάπα του Ουλανόβας στη λήξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Νίκη θρίλερ για τη Ζαλγκίρις με τάπα του Ουλανόβας στη λήξη (ΒΙΝΤΕΟ)

Άλλη μία νίκη για τον Σάρας στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η Ουνικάχα Μάλαγα «φλέρταρε» με το διπλό στο Κάουνας, αλλά η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πάτησε... γκάζι στο τέλος, πήρε ακόμα μία νίκη (79-77) και συνεχίζει να κυνηγά ακόμα και το πλεονέκτημα! Μεγάλη τάπα του Ουλανόβας στο τέλος, που... σκότωσε ξανά τους Ισπανούς!

Στο ματς του Α' Γύρου στην Ισπανία ο Εντγκάρας Ουλανόβας είχε... σκοτώσει την Ουνικάχα Μάλαγα με buzzer beater στην παράταση. Αυτή τη φορά αρκούσε μια τάπα του στον Ρέι ΜακΚάλουμ, για να στείλει την ομάδα του Χοάν Πλάθα ξανά στο καναβάτσο.

Και κάπως έτσι, η Ζαλγκίρις συνεχίζει να... τρομάζει και να πηγαίνει για μεγάλα πράγματα! Οι Λιθουανοί ανέβηκαν στο 11-6 στη βαθμολογία της regular season της Euroleague, φτάνοντας στη νίκη σε έναν αγώνα που δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν. Για ώρα οι γηπεδούχοι έβρισκαν σίδερο και η Ουνικάχα Μάλαγα συντηρούσε μικρές ή μεγαλύτερες διαφορές. 

Όμως, με τον Κέβιν Πάνγκος να είναι ξανά τρομερός (16π.), τον Παούλιους Γιανκούνας να «μιλά» στα κρίσιμα (14π.) και τον Ουλανόβας να πρωταγωνιστεί στη φάση της βραδιάς, ύστερα από 1/2 βολές του, η Ζαλγκίρις έφτασε στην 6η της νίκη στα τελευταία επτά ευρωπαϊκά ματς της. Στο 7-10 πλέον η Ουνικάχα Μάλαγα, που έδωσε τη δική της... μάχη, αλλά έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από την γεμάτη «Zalgirio Arena».

Το μοιρασμένο παιχνίδι του πρώτου δεκαλέπτου (17-19 στο 10'), έδωσε γρήγορα τη θέση του στην υπεροχή των φιλοξενούμενων. Με ένα 2-11 επιμέρους σκορ στις αρχές της δεύτερης περιόδου η ομάδα του Χοάν Πλάθα πήγε στο +11 (19-30) και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν έξαλλος στον πάγκο του, υπό το βλέμμα της οικογένειας Μπολ, που παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις πολυθρόνες δίπλα στο παρκέ.

Παρά τις φωνές του «Σάρας» και την νέα καλή εμφάνιση του Κέβιν Πάνγκος, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια (32-40 στο 20'). Πρωταγωνιστής της Ουνικάχα Μάλαγα στο πρώτο μέρος ήταν ο Ντάνιελ Ντίεθ (10π.). Από την άλλη, ο Παούλιους Γιανκούνας στο ξεκίνημα είχε 2/7 δίποντα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Λιθουανοί ήταν αισθητά βελτιωμένοι, οι επιθετικές τους επιλογές πιο προσεγμένες, τα ριμπάουντ τους περισσότερα και η αντεπίθεσή τους είχε διάρκεια και αποτελέσματα. Έτσι, με 2/2 βολές του πρώην ΝΒΑερ, Μπένο Ούντριχ, έφεραν... τούμπα το ματς σε χρόνο dt (52-51 στο 28'). Στο 30' ο πίνακας του σκορ έγραφε 52-55 και το ντέρμπι καλά κρατούσε (59-60 στο 33').

Και τότε... μίλησε η «Zalgirio Arena»! Μπροστά στο γεμάτο γήπεδό της η Ζαλγκίρις έπαιξε το μπάσκετ της, ο Γιανκούνας βρήκε στόχο, οι πρωταθλητές Λιθουανίας έπαιξαν άμυνα και πήραν σημαντικά προβαδίσματα (66-61 στο 35' και 72-66 στο 37'). Στο τελευταίο τρίλεπτο οι Ισπανοί κατάφεραν να επιστρέψουν στην αναμέτρηση (76-75 στο 39:42), αλλά η Ζαλγκίρις πήρε μια νίκη που την διατηρεί στα... υψηλά στρώματα του θεσμού (79-77). Κι αυτό γιατί στη διαδικασία των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα ο Ουλανόβας έβαλε 1/2β., αλλά έτρεξε πρώτος πίσω στην άμυνα και σταμάτησε στα... ίσια τον Ρέι ΜακΚάλουμ!

Τα Δεκάλεπτα: 17-19, 32-40, 52-55, 79-77


Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags