Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη-βόμβα: «Μπορεί να γίνει η έκπληξη με Καλάθη - Θυμίζει Διαμαντίδη με Μπατίστ»!
| 2018-01-14 10:00:00

Αποκάλυψη-βόμβα: «Μπορεί να γίνει η έκπληξη με Καλάθη - Θυμίζει Διαμαντίδη με Μπατίστ»!

του Γιώργου Κτενά
Αποκάλυψη-βόμβα: «Μπορεί να γίνει η έκπληξη με Καλάθη - Θυμίζει Διαμαντίδη με Μπατίστ»!

Ανάβει φωτιές «πράσινος» ρεπόρτερ - Τι λέει για Βουγιούκα, Παππά.

Τη συνεργασία των Διαμαντίδη και Μπατίστ, που είχαν κάνει για χρόνια την Ευρώπη να παραμιλάει, φέρνει στο μυαλό εκείνη των Καλάθη και Γκιστ σύμφωνα με τις δηλώσεις του Χρήστου Ρομπόλη στο sportdog.gr.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ως ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τους Βουγιούκα και Παππά.

Ακόμα, αναφέρθηκε στον Νικ Καλάθη ως τον καλύτερο ή έναν από τους τρεις καλύτερους πλέι μέικερ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, καθώς και στον κίνδυνο που υπάρχει ο Έλληνας άσος να χαθεί το καλοκαίρι.

«Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός κατάφερε να "γυρίσει" το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα με τόσο χαμηλό ποσοστό στα τρίποντα, γιατί μέχρι τώρα είχε 45% στα τρίποντα και στο τελευταίο ματς πέτυχε μόλις 4 στα 22, δείχνει ότι έχει βελτιωθεί ως ομάδα. Έχει πιεστική άμυνα, καλή στόχευση στην επίθεση, χτύπησε στον αιφνιδιασμό και το ανοιχτό γήπεδο», ήταν το αρχικό σχόλιο του καλού συναδέλφου στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τους Πράσινους:

«Ο Παναθηναϊκός φέτος είναι περισσότερο ομάδα του προπονητή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πέρσι δεν είχε καταφέρει να βάλει τη σφραγίδα του στην ομάδα ο Πασκουάλ. Αλλά φέτος είναι από την αρχή στον σύλλογο, επέλεξε τους παίκτες που θέλει και μπορεί να τους τιθασεύσει στο μπάσκετ που θέλει, σε ελεγχόμενο παιχνίδι. Αναφέρομαι στον Ντένμον και τον Λοτζέσκι, για παράδειγμα, σε αντίθεση με τους Τζέιμς και Φελντέιν. Φέτος είναι περισσότερο δική του ομάδα ο Παναθηναϊκός, περισσότερο ομάδα του προπονητής της».

Πώς σχολιάζεις την παρουσία του Βουγιούκα;

«Κάνει αυτό για το οποίο τον χρειάζεται ο Παναθηναϊκός. Ο Βουγιούκας ακουμπάει την μπάλα στο χαμηλό ποστ, σκοράρει, δίνει βοήθειες. Είναι παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που μπορεί να δώσει λύσεις για 10-15 λεπτά. Δεν υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, η Χίμκι και η Φενέρ ακόμα ψάχνουν για ψηλό και δεν έχουν βρει».

Η εμφάνιση του Καλάθη;

«Είναι ο καλύτερος ή, τέλος πάντων, στην πρώτη τριάδα των πλέι μέικερ στην Ευρώπη αυτή την περίοδο. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξει ο Παναθηναϊκός, γιατί το συμβόλαιό του λήγει το προσεχές καλοκαίρι και μπορεί να βρεθεί προ εκπλήξεως. Και από τις ομάδες του ΝΒΑ και από τις ομάδες της Ευρώπης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Καλάθης είναι αμερικανοθρεμένος, αν βρει το δέλεαρ να πάει για να παίξει στην Αμερική, μπορεί και να το σκεφτεί. Πρέπει να κινηθεί άμεσα ο Παναθηναϊκός για την περίπτωσή του, αν δεν το έχει κάνει ήδη».

Ο Παππάς ήταν για ακόμα μια φορά καθοριστικός στο τέλος.

«Έχει καθιερωθεί πλέον ως παίκτης της τελευταίας περιόδου. Στα περισσότερα παιχνίδια η απόδοσή του είναι καλύτερη προς το τέλος του ματς, αλλά έχει βελτιωθεί και στην άμυνα. Κάτι που σημαίνει ότι στο γήπεδο κάνει πράγματα ακόμα κι όταν δεν σκοράρει. Και χθες ήταν καλός στην άμυνα και στο τέλος του αγώνα πέτυχε πόντους».

Η περίπτωση του Γκιστ είναι ξεχωριστή.

«Αναμφίβολα φέτος κάνει την καλύτερη χρονιά του. Η συνεργασία του με τον Καλάθη φέρνει στο μυαλό εποχές Διαμαντίδη-Μπατίστ, αν και είναι λίγο τραβηγμένο αυτό λόγω του ότι οι Διαμαντίδης και Μπατίστ έχουν κατακτήσει Ευρωλίγκες. Ο Γκιστ αποτελεί την κόλλα της ομάδας, ενώνει τις γραμμές στην άμυνα, είναι πολύ καλός επιθετικά και ξεσηκώνει τον κόσμο με τις φάσεις του. Βάζει και τους οπαδούς στο παιχνίδι, δηλαδή, αν και δεν χρειάζονται και πολύ για να συμμετάσχουν στο παιχνίδι. Θεωρώ ότι έχει βρει στον Παναθηναϊκό κάτι που του ταιριάζει και δύσκολα θα τον δούμε να φεύγει άμεσα. Είναι δεμένος με την ομάδα, ο Παναθηναϊκός άλλωστε τον είχε στηρίξει και στην τιμωρία του, τότε που έκανε την γκάφα, αλλά και με το παιδί του όταν είχε χρειαστεί».

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags