Facebook Pixel Sportdog.gr | Συμβουλή Νίκου Χατζή στον Σάκοτα: «Έτσι θα κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό»!
| 2018-01-14 11:35:00

Συμβουλή Νίκου Χατζή στον Σάκοτα: «Έτσι θα κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό»!

Sportdog Team
Συμβουλή Νίκου Χατζή στον Σάκοτα: «Έτσι θα κερδίσει η ΑΕΚ τον Παναθηναϊκό»!

Τι σχολίασε σε συνέντευξή του!

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νίκος Χατζής στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ): 

- Τι να περιμένουμε να δούμε στο ντέρμπι από τις δύο ομάδες;

«Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι καλό μπάσκετ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και ο καλύτερος ας κερδίσει. Σίγουρα είναι ένα δυνατό και παραδοσιακό ντέρμπι, θα πρόσθετα, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, στο οποίο ανά πάσα στιγμή μπορούν να συμβούν τα πάντα». 

- Σου ξυπνούν μνήμες μέσα από τέτοια ντέρμπι και τι θυμάσαι από αυτά;

«θυμάμαι ότι όλοι οι αθλητές περιμένουν τέτοιες δυνατές αναμετρήσεις, που αυξάνουν την... μπασκετική αδρεναλίνη. Όλοι προετοιμάζονται ψυχολογικά και σωματικά για ένα μεγάλο ντέρμπι και όταν έρχεται η στιγμή να αρχίσει το παιχνίδι προσπαθείς να δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό». 

- Θα περιμένεις την ΑΕΚ να «πατήσει» πάνω στην ευρωπαϊκή κούραση του Παναθηναϊκού, που θα έχει και λιγότερες μέρες προετοιμασίας, λόγω της αναμέτρησης της περασμένης Πέμπτης με την Μπαρτσελόνα;

«Το ίδιο μπορεί να πει κανείς και για την ΑΕΚ, η οποία είχε και αυτή ευρωπαϊκή υποχρέωση για το Basketball Champions League. Σίγουρα όμως ο Παναθηναϊκός έπαιζε τρεις ημέρες πριν το ντέρμπι πρωταθλήματος και ίσως να είναι πιο κουρασμένος. Όπως και να έχει όμως, οι δύο ομάδες βρίσκονται στα μισά της εφετινής αγωνιστικής περιόδου και η κούραση έχει συσσωρευτεί. Το θέμα είναι ποιός θα έχει καθαρό μυαλό και ποιός θα είναι λίγο πιο τυχερός σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, ώστε να μπορέσει να πάρει τη νίκη. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Είναι ομάδα Euroleague και έχει τον πρώτο λόγο. Αυτά είναι στοιχεία που δεν πρέπει να τα ξεχνάμε». 

- Η ΑΕΚ έχει κερδίσει εφέτος και Παναθηναϊκό (στο κύπελλο) και Ολυμπιακό (στο πρωτάθλημα). Θεωρείς ότι θα τριτώσει το καλό για την Ένωση;

«Μακάρι να τριτώσει! Αυτό θέλουμε όλοι! Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να παίξει καλό μπάσκετ και να περιορίσει η ΑΕΚ τα ατού που έχει ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να αντέξει μέχρι το τέλος και να πάρει τη νίκη. Δεν θα είναι εύκολο το έργο της, αλλά όλα μπορούν να συμβούν!». 

- Τι πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από τη νίκη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό;

«Αγωνιστικά σίγουρα ξέρει το τιμ τι πρέπει να κρατήσει. Αυτό που σίγουρα δεν ξεχνιέται είναι το γεγονός ότι η εφετινή ΑΕΚ έχει κερδίσει και Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, κάτι που δε συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια». 

- Μπορεί η ΑΕΚ να μπει από εφέτος «σφήνα» στους δύο «αιώνιους» του ελληνικού μπάσκετ και πόσο εύκολο είναι αυτό;

«Κοίταξε και μόνο το γεγονός ότι έχει κάνει βήματα την εφετινή σεζόν και τους έχει κερδίσει είναι θετικό. Τώρα το κατά πόσο μπορεί στα πλέι οφ να τους κοντράρει και να τους αποκλείσει αυτό είναι ένα ερώτημα και θα πρέπει να το δούμε στην πράξη». 

- Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του ένα βεβαρημένο πρόγραμμα. Την Κυριακή παίζει το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται δοκιμάζεται στην Πολη, απέναντι στην Φενερμπαχτσέ, και στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την Euroleague. Μπορεί να του «στοιχίσουν» σε Ελλάδα και Ευρώπη οι διαδοχικές αναμετρήσεις;

«Δεν ξέρω αν θα του στοιχίσουν ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι το τιμ του Παναθηναϊκού έχει την εμπειρία για το πως να διαχειριστεί το ρόστερ και ανά πάσα στιγμή ποιούς μπορεί να εμπιστευτεί και ποιούς να ξεκουράσει. Μέσα από την κούραση, πάντως, οι παίκτες βρίσκουν ενδιαφέρον και κίνητρο και σίγουρα περιμένουν να δώσουν τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Πιστεύω ότι έχουν τον τρόπο να ξεκουράζονται όσο μπορούν, προκειμένου να είναι πανέτοιμοι πριν από κάθε ματς».
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags