Facebook Pixel Ατάκες-φωτιά Αλεξανδρή για Σφαιρόπουλο και Σπανούλη - Sportdog.gr
Μπάσκετ
| 2018-01-19 12:53:00

Ατάκες-φωτιά Tίγρη για Σφαιρόπουλο-V-Span - Ποιοι δεν κάνουν - «Ξέρουν οι Αγγελόπουλοι...»

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά Tίγρη για Σφαιρόπουλο-V-Span - Ποιοι δεν κάνουν - «Ξέρουν οι Αγγελόπουλοι...»

Μία συνέντευξη κόντρα στο ρεύμα για τον Ολυμπιακό. 

Την άποψη ότι η αγωνιστική κοιλιά του Ολυμπιακού είναι φυσιολογική, αλλά και ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει δώσει τις εξετάσεις του και είναι ο μοναδικός που δεν φταίει για ό,τι συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, εξέφρασε μέσω του sportdog.gr o Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο πεπειραμένος τεχνικός αναφέρθηκε ακόμα στην ενίσχυση που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να πρωταγωνιστήσει, στο γεγονός ότι οι πολλοί τραυματισμοί τού έχουν στοιχίσει αλλά και στη διαχείριση που περιμένει να κάνουν οι Αγγελόπουλοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την ομάδα. 

«Ο Ολυμπιακός άρχισε εντυπωσιακά τη σεζόν, τουλάχιστον όσον αφορά την ευρωπαϊκή του παρουσία. Βέβαια, είχε δύο ατυχή αποτελέσματα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, αλλά έδειξε ότι έχει αρχές και μέταλλο και κατάφερε στη συνέχεια να ορθοποδήσει και να κάνει αξιοπρόσεκτη και αξιοθαύμαστη πορεία. Γιατί αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα τραυματισμών, ενώ πήρε αποτελέσματα χάρη στην ποιότητα, στο μέταλλο και στην εμπειρία και, κυρίως, χάρη στους Έλληνες παίκτες του έμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βαγγέλη Αλεξανδρή στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για την εικόνα που έχει ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα:

«Τώρα τελευταία ο Ολυμπιακός κάνει κοιλιά, εξέλιξη που είναι φυσιολογικότατη. Αλλά από την άλλη πλευρά, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι όλες οι επιλογές που έκανε η ομάδα επιτυχημένες. Με τους τελευταίους τραυματισμούς να έχουν δημιουργήσει κενά, συν τη φυσιολογική κόπωση, είναι λογικό να κάνει μεγάλη βύθιση στην απόδοσή της η ομάδα. Αν θέλει να πρωταγωνιστήσει ο Ολυμπιακός, χρειάζεται ενίσχυση».

Σε ποιες θέσεις;

«Χρειάζεται έναν καλό "1" γιατί ο Ρόμπερτς δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε. Δεν θέλω να μειώσω κανέναν με τα λεγόμενά μου, αλλά δεν έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί της προσπάθειας και  των στόχων που βάζει κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός. Με τον ΜακΛιν τραυματία και τον Ουίλζτερ να μην έχει βοηθήσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στην ουσία έχει μείνει με τους Έλληνες για να τραβάνε το κάρο συνέχεια. Αυτό δίνει κούραση και, προφανώς, δεν μπορούν να αντεπεξέρχονται συνεχώς απέναντι σε τόσο καλούς αντιπάλους. Χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, όλες οι ομάδες στην Ευρώπη έχουν δυναμώσει υπερβολικά, ξοδεύουν πολλά χρήματα. Ο Ολυμπιακός, βέβαια, είναι τυχερός που έχει κρατήσει έναν πυρήνα Ελλήνων παικτών που ενσωματώνουν στην ομάδα όποιον καλό ή μέτριο ξένο έρθει και τον αναδεικνύουν. Δεν χρειάζεται πανικός ή σκληρή κριτική αυτή την ώρα στον Ολυμπιακό, όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα έχουν δώσει τις εξετάσεις τους και χρειάζεται ψυχραιμία».

Μετά τη λήξη του ματς ο Βαγγέλης Μάντζαρης ζήτησε συγνώμη από τους οπαδούς τού Ολυμπιακού και έκανε λόγο για ξεφτίλα. Πώς το σχολιάζετε;

«Παίκτες όπως ο Μάντζαρης, που έχει κατακτήσει Ευρωλίγκα, και έχει δείξει με την παρουσία του ότι τιμάει τη φανέλα και τον κόσμο, απολογούνται. Εκτιμώ ότι το συναίσθημα που έβγαλε είναι το ίδιο με εκείνο που ένιωσαν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού. Γιατί είναι γεγονός ότι στο χθεσινό παιχνίδι υπήρξε διασυρμός, ήταν ντροπιαστική η ήττα. Οπότε εκείνη τη στιγμή, στη μεγάλη του τσαντίλα, ήταν λογικό να εκδηλώσει τα συναισθήματά του».

Παραδοσιακά το τελευταίο διάστημα μετά από ήττα του Ολυμπιακού, υπάρχουν φωνές που ζητάνε την αποχώρηση του Γιάννη Σφαιρόπουλου από την ομάδα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Ο μοναδικός που δεν φταίει είναι ο Σφαιρόπουλος. Πήρε την ομάδα και την έχει οδηγήσει σε Final 4, σε τελικό, θα μπορούσε ακόμα και να είχε πάρει τίτλο στην Ευρωλίγκα. Όσοι μιλούν για αλλαγή είναι όσοι είναι βιαστικοί. Να τον αφήσουν στην ησυχία του και να ενισχυθεί η ομάδα, είναι ένας απόλυτα αξιοπρεπής άνθρωπος και προπονητής, ποτέ δεν δημιούργησε θέμα με τα προβλήματα που υπάρχουν. Ο κόσμος νομίζει ότι η αλλαγή θα φέρει αποτελέσματα, αλλά σε έρευνα που έγινε στη Γερμανία για τέτοια θέματα, σε 500 περιπτώσεις ίσως σε καμία η αλλαγή δεν έφερε ως αποτέλεσμα τον αρχικό στόχο που είχε τεθεί».

Υπάρχει σε επίπεδο συζήτησης η αναφορά για την επιστροφή του Σπανούλη στον Ολυμπιακό και το γεγονός ότι ίσως έχει αποδιοργανώσει την ομάδα.

«Ο Ολυμπιακός έχει αποσυντονιστεί ως ομάδα κυρίως από τους πολλούς τραυματισμούς και τις πολλές ελλείψεις σε κάθε αγώνα. Δεν γίνεται να βρει ρυθμό έτσι, φαίνεται και από την προπόνηση αυτό: Αν δεν είναι όλοι οι παίκτες μαζί στις προπονήσεις, για να συνεργαστούν, να έχουν κοινή πρόοδο κ.λπ., είναι σαν να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ. Σίγουρα ο Βασίλης δεν είναι όπως ήταν, γιατί προέρχεται από τραυματισμό και απουσία. Ο στόχος είναι η ομάδα να πετύχει στο τέλος αυτό που θα βάλει ως δεδομένο. Όλοι οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να επανέλθουν. Είχε σοβαρό τραυματισμό ο Βασίλης, είναι σε μεγάλη ηλικία, δεν είναι εύκολο να πατήσεις ένα κουμπί και να βρεθεί στην κατάσταση στην οποία ήταν πριν. Όλοι νομίζουν, όμως, ότι οι παίκτες είναι ηλεκτρονικοί, τους βάζεις στην πρίζα, φορτίζουν και είναι έτοιμοι. Χρειάζεται υπομονή και εμπιστοσύνη και δεν μου αρέσει να κρίνονται αυστηρά παίκτες τέτοιου επιπέδου».

Τέλος θα ήθελε να μου πείτε πώς περιμένετε να λειτουργήσουν στο εξής οι Αγγελόπουλοι.

«Μέχρι τώρα οι Αγγελόπουλοι έχουν δείξει σεβασμό στην ομάδα και τους παίκτες της, αλλά και ότι ξέρουν πώς να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται ψηλά στη βαθμολογία, όταν έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά τα θηρία, με αυτούς τους παίκτες και τα μπάτζετ. Είναι επιτυχημένη ομάδα μέχρι τώρα, πιστεύω θα υπάρξει και στη συνέχεια καλή διαχείριση». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags