Facebook Pixel Sportdog.gr | Γι’ αυτό πανηγυρίζει ο ΠΑΟ, γι’ αυτό φωνάζει ο Ολυμπιακός - Η φήμη για την... απόλυση Σφαιρόπουλου!
| 2018-01-29 22:21:00

Γι’ αυτό πανηγυρίζει ο ΠΑΟ, γι’ αυτό φωνάζει ο Ολυμπιακός - Η φήμη για την... απόλυση Σφαιρόπουλου!

του Pick n' Scroll
Γι’ αυτό πανηγυρίζει ο ΠΑΟ, γι’ αυτό φωνάζει ο Ολυμπιακός - Η φήμη για την... απόλυση Σφαιρόπουλου!

Η δικαίωση Γιαννακόπουλου με τη μεγάλη "κλοπή".

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για τρίτη φορά (68-61) φέτος τον μεγάλο του αντίπαλο σε ισάριθμα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να πιάνει καλή απόδοση και τα κέρδη είναι πολλά. Πρώτα από όλα καπάρωσε την 1η θέση στη κανονική περίοδο, την οποία βέβαια δύσκολα θα έχανε ακόμα και ήττα στο ΟΑΚΑ.

Από κει και πέρα, συνεχίζει με πολύ καλή ψυχολογία, δίνοντας συνέχεια στη νίκη επί της Ζαλγκίρις, τέσσερις μόλις ημέρες πριν το πολύ σημαντικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Μπάμπεργκ για την Ευρωλίγκα. Και την ίδια ώρα μεγάλωσε τον προβληματισμό στις τάξεις του Ολυμπιακού, που πάει από ήττα σε ήττα στα εκτός έδρας ματς. 

Οι «πράσινοι» επίσης μπορούν να χαμογελούν για την επιστροφή στις πολύ καλές μέρες του Κέισι Ρίβερς, αλλά και για το ξεπέταγμα του Κωνσταντίνου Μήτογλου. Ο 21χρονος μπήκε στο παρκέ, όταν το ματς ήταν στη κόψη του ξυραφιού, και με τους 7 πόντους, που έβαλε, έδειξε εικόνα από το μέλλον. Και από την μεγάλη προοπτική, που έχει. Ο Παναθηναϊκός έδωσε μεγάλη μάχη με τον αιώνιο αντίπαλο για να τον πάρει το προηγούμενο καλοκαίρι και σήμερα πήρε τους πρώτους καρπούς. 

Επίσης, πολύ σημαντικοί για τους νικητές ήταν ο Λεκαβίτσιους σε όλο το παιχνιδι και ο Βουγιούκας στο πρώτο ημίχρονο. Ο Λιθουανός είχε 12 πόντους (με 1/3 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/4 βολές), 3 ριμπάουντ και 2 λάθη στα 23'15'' που χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ ο Έλληνας σέντερ μπορεί να τελείωσε το ματς με 6 πόντους, ωστόσο ήταν ο μόνος που ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο και κράτησε το Τριφύλλι κοντά στο σκορ.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη θύμισε τον γνωστό καλό Ολυμπιακό, αλλά δεν έφτανε για να πάρει τη νίκη. Εχει τρομερά παράπονα από την διαιτησία και κυρίως για το φόρτωμα με φάουλ του Μιλουτίνοφ και του ΜακΛιν. Και οι ίδιοι οι Πειραιώτες πρέπει να έχουν παράπονα από τους εαυτούς τους και κυρίως από τους ξένους τους. Ο Στρέλνιεκς για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ ο Τόμπσον δεν μπόρεσε να δώσει κάτι ουσιαστικό. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με άσχημα στατιστικά, αφού είχε 15/37 δίποντα, 4/18 τρίποντα, 19/26 βολές, 34 ριμπάουντ (23+11), 11 αίστ, 12 λάθη, 4 κλεψίματα, 1 τάπα.

Το θέμα είναι ότι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας. Η φημολογία ήθελε τον προπονητή του Ολυμπιακού να φεύγει αν έχανε με μεγάλη διαφορά. Είναι κάτι, βέβαια, που δεν θα μάθουμε ποτέ αν θα συνέβαινε. Ωστόσο, από τις δηλώσεις του και το απίστευτο-διπλό ξέσπασμα του για την διαιτησία μετά το φινάλε, είναι φανερό πως πλέον έχει χάσει την ηρεμία του…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags