Facebook Pixel Sportdog.gr | Η Ρεάλ γλίτωσε την... ξεφτίλα, η ΤΣΣΚΑ έκανε το χατίρι στους «αιώνιους»!
Μπάσκετ
| 2018-02-01 20:56:00

Η Ρεάλ γλίτωσε την... ξεφτίλα, η ΤΣΣΚΑ έκανε το χατίρι στους «αιώνιους»!

Sportdog Team
Η Ρεάλ γλίτωσε την... ξεφτίλα, η ΤΣΣΚΑ έκανε το χατίρι στους «αιώνιους»!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπαιξε μπάσκετ από... άλλον πλανήτη στο πρώτο δεκάλεπτο, πήρε από νωρίς μεγάλες διαφορές και κατάφερε να φτάσει στην νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (93-87), που όταν «ξύπνησε» ήταν πια αργά.

Δεν... κουνιέται από την κορυφή της Euroleague η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη (17-4 ρεκόρ). Η ΤΣΣΚΑ έπαιξε «μαγικό» μπάσκετ για ένα ημίχρονο και είχε «απαντήσεις», όταν η Ρεάλ προσπάθησε να ανακάμψει στην τέταρτη περίοδο. Γι' αυτό και πήρε τη νίκη, με πρώτο σκόρερ τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ (18π.) και «έριξε» τους Ισπανούς στο 13-8. Καλοί και οι Ουίλ Κλάιμπερν (11π., 10ρ.) - Κόρι Χίγκινς (16π.).

Ο Πάμπλο Λάσο, που έφτασε τα 500 ματς ως προπονητής των Μαδριλένων, είδε την ομάδα του να μην... κατεβαίνει στο γήπεδο στο πρώτο δεκάλεπτο και δεν μπόρεσε να γυρίσει μετά το σκορ, παρά την καλύτερη εικόνα των παικτών του στο δεύτερο μέρος. Ο Λούκα Ντόντσιτς, από την μεριά του, στο πρώτο ημίχρονο ήταν «πεσμένος», αλλά στην επανάληψη πάτησε... γκάζι και τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η «αρκούδα» έκανε ένα απίστευτο ξεκίνημα, παίζοντας άμυνα για... σεμινάριο (15-3 στο 3' και 24-5 στο 6'). Την ίδια ώρα, οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο έμοιαζαν... χαμένοι, έπαιρναν κακές επιλογές και έκαναν λάθη ακόμα και στις επαναφορές. Το δεκάλεπτο - όνειρο των Ρώσων ολοκληρώθηκε με σκορ 33-11 και τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ πρώτο σκόρερ (8π.). Οι Ισπανοί ήταν άστοχοι, έκαναν λάθη και από νωρίς η απολαυστική ΤΣΣΚΑ «έχτισε» μια εντυπωσιακή διαφορά. 

 

Στη δεύτερη περίοδο η κατάσταση δεν άλλαξε, με τους γηπεδούχους να έχουν σταθερά διαφορές άνω των 20 πόντων (43-22 στο 16' και 48-24 στο 17'). Στο ημίχρονο (54-31) ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό (3/8 σουτ, 2 ασίστ και 2 λάθη) και συνολικά η λειτουργία των Μαδριλένων δεν θύμιζε σε τίποτα τα συνηθισμένα υψηλά στάνταρντς της ομάδας του Πάμπλο Λάσο. Ο μόνος που το... πάλευε ήταν ο Ουόλτερ Ταβάρες (4π. και 9ρ. σε 12'). Το σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη κυριάρχησε πλήρως, ο Έλληνας κόουτς έκανε το απαραίτητο ροτέισιον και ο κόσμος στην «Megasport Arena» απόλαυσε στο πρώτο μέρος μια μπασκετική παράσταση.

Μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια η «βασίλισσα» ήταν πιο ανταγωνιστική, ο Ντόντσιτς και ο Καμπάτσο βρήκαν ρυθμό, ο Άντονι Ράντολφ ξεκίνησε να κάνει αισθητή την παρουσία του στο ματς της επιστροφής του στην Euroleague και η διαφορά μειώθηκε (66-52 στο 26'). Όμως, η ανώτερη ΤΣΣΚΑ δεν έχασε τον έλεγχο και κράτησε ψηλά τη διαφορά (78-60 στο 30').

Ένα 10-0 των φιλοξενούμενων στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου δημιούργησε συνθήκες... comeback (78-70 στο 34'), αφού και οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι και έμοιαζαν εγκλωβισμένοι. Ωστόσο, οι Ρώσοι διατήρησαν τη ψυχραιμία τους και το «πάνω χέρι», βρήκαν σκορ και δεν επέτρεψαν στην Ρεάλ να «ροκανίσει» παραπάνω τη διαφορά (91-83 στο 38'). Πολύ σημαντικός σε εκείνο το σημείο του παιχνιδιού ήταν ο Οθέλο Χάντερ, που πήρε κρίσιμα ριμπάουντ και έδωσε λύσεις στους Μοσχοβίτες. Έτσι, οι παίκτες του Ιτούδη έφτασαν στη νίκη (93-87 τελικό). 

Τα Δεκάλεπτα: 33-11, 54-31, 78-60, 93-87.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags