Facebook Pixel Sportdog.gr | Μεγάλη μαγκιά από Σφαιρόπουλο - Έτσι «καθάρισε» τον Ντόντσιτς και… ξεφτίλισε τον Λάσο στο τέλος!
Μπάσκετ
| 2018-02-10 00:14:00

Μεγάλη μαγκιά από Σφαιρόπουλο - Έτσι «καθάρισε» τον Ντόντσιτς και… ξεφτίλισε τον Λάσο στο τέλος!

Sportdog Team
Μεγάλη μαγκιά από Σφαιρόπουλο - Έτσι «καθάρισε» τον Ντόντσιτς και… ξεφτίλισε τον Λάσο στο τέλος!

Τι έκανε με Σπανούλη στο φινάλε - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία τεράστια νίκη μέσα στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ με 80-79, σε ένα ματς που όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, όμως στην τελευταία περίοδο κόλλησαν στο σκορ, έδωσαν δικαιώματα και βρέθηκαν να κυνηγούν. Οι τελευταίες φάσεις πήγαν πόντο – πόντο και όλα κρίθηκαν στην… ρώσικη ρουλέτα, αφού ο Ολυμπιακός βρέθηκε στο +1, με την Ρεάλ να έχει την τελευταία κατοχή μέσα στο σπίτι της.

Με 15 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε, ο Πάμπλο Λάσο πήρε δύο συνεχόμενα ταιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση, όμως δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει την εξαιρετική άμυνα που έπαιξαν οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Ο Έλληνας κόουτς, παρότι οι Μαδριλένοι είχαν χάσει βολές νωρίτερα (17/27), δεν φοβήθηκε τον παικταρά Ντόντσιτς, τον άφησε να κυκλοφορήσει την μπάλα, δεν του έκανε φάουλ, όμως τον βραχυκύκλωσε και κατάφερε να πάρει τη νίκη ακολουθώντας πιστά το αμυντικό του πλάνο!

Παράλληλα, ο Σφαιρόπουλος εκτός από την απόφασή του να μη γίνει φάουλ και να παίξει άμυνα απέναντι στην ομαδάρα της Ρεάλ, με το σκορ στο 79-80, πιστώνεται και την επιλογή του να αφήσει εκτός παιχνιδιού στα τελευταία κρίσιμα λεπτά τον Βασίλη Σπανούλη (δέχθηκε ένα χτύπημα χείλια, αλλά στη συνέχεια θα μπορούσε να επιστρέψει), που δεν ήταν καλός και ολοκλήρωσε το ματς άποντος.
 

Δείτε την τελευταία φάση στο 1.45’’:

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags