Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες ΣΟΚ: «Θα πέσουν... καρπαζιές – Τραγικός Ολυμπιακός, έρχονται άμεσες εξελίξεις»
| 2018-02-17 22:47:00

Ατάκες ΣΟΚ: «Θα πέσουν... καρπαζιές – Τραγικός Ολυμπιακός, έρχονται άμεσες εξελίξεις»

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Ατάκες ΣΟΚ: «Θα πέσουν... καρπαζιές – Τραγικός Ολυμπιακός, έρχονται άμεσες εξελίξεις»

Ο Τ. Κοτζιάς για τον θρίαμβο της ΑΕΚ και την ερυθρόλευκη πανωλεθρία.

Δικαίωση του Μάκη Αγγελόπουλου χαρακτήρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας από την ΑΕΚ ο Τόλης Κοτζιάς. Ο κορυφαίος μπασκετικός δημοσιογράφος μίλησε στο sportdog.gr για την επιτυχία των κιτρινόμαυρων, η οποία δεν είναι τυχαία, αφού η Ένωση ήταν προετοιμασμένη. Παράλληλα σχολίασε την κατάσταση στον Ολυμπιακό δίνοντας... ρεπορτάζ για τις αλλαγές που άμεσα θα έρθουν.

Διαβάστε όσα μας είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τον Δικέφαλο.

Περίμενες τέτοιον τελικό στην Κρήτη;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Είχαμε μία ΑΕΚ, η οποία ήταν απολύτως έτοιμη για τέτοιο παιχνίδι. Είναι η καλύτερη ΑΕΚ της σύγχρονης ιστορίας της. Έπαιξε το ωριμότερο μπάσκετ των τελευταίων 10 χρόνων. Δεν έκλεψε το παιχνίδι, το πήρε στα ίσια και κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε, ότι την αδικεί το τελικό σκορ. Το παιχνίδι ήταν πολύ ισορροπημένο. Μπήκαν δύσκολα σουτ στο πρώτο ημίχρονο και τη βοήθησε αυτό να πάρει ψυχολογία. Ήταν έτοιμη και ψυχολογικά και τακτικά. Το πήρε όχι η ΑΕΚ που ξεκίνησε τη χρονιά. Δεν έχει καμία σχέση η ομάδα που ξεκίνησε με την τωρινή. Δεν υπάρχει Μανωλόπουλος, αλλά Σάκοτα. Υπάρχει Χάντερ, Πάντερ, Βασιλόπουλος, Καββαδάς. Αλλιώς άρχισε τη σεζόν και αλλιώς είναι τώρα. Είναι μία δικαίωση για τον Μάκη Αγγελόπουλο, ο οποίος σε δύσκολες οικονομικά εποχές για τη χώρα, έχει βάλει ικανοποιητικά χρήματα και έχει κάνει η ομάδα του βήματα προόδου. Τώρα το Κύπελλο είναι η πρώτη δικαίωση για να... χωθεί πιο βαθιά στο μπάσκετ. Και να κάνει παραπάνω πράγματα».

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού η ΕΡΤ φιλοξένησε τον σκηνοθέτη του “1968” Τάσο Μπουλμέτη. Τον ρώτησαν πως βλέπει την ομάδα από ψυχολογικής πλευράς και υποστήριξε, ότι η ταινία του έχει ανεβάσει το ηθικό των παικτών κατά κάποιο τρόπο. Ήταν θέμα ψυχολογίας ή δουλειάς;

«Δεν θα σου πω δουλειά, αλλά ότι η ΑΕΚ το ετοίμαζε καιρό. Ήταν απόλυτα έτοιμη για αυτό το ματς. Το είχε στοχεύσει, γι'αυτό και έγινε αγώνας δρόμου, ώστε να αποκτηθεί παίκτης. Πήγε να κάνει μεγάλη υπέρβαση με τον Τζόρνταν Κρόφορντ αλλά δεν μπόρεσε να τον πάρει. Αποδείχτηκε ότι της ήρθαν καλύτερα τα πράγματα με τον Πάντερ, ο οποίος και με το Ρέθυμνο και σήμερα απέδειξε, ότι είναι πανέτοιμος. Είναι ένας παίκτης... κωλοπετσωμένος και κάνει τη δουλειά του πολύ καλά».

Ποια ήταν η συνταγή της ΑΕΚ για τη νίκη;

«Πριν το ματς είχα πει, ότι αν η ΑΕΚ κέρδιζε το ματς θα το έκανε χάρη στην επίθεσή της. Αυτό και έγινε, έβαλε 88 πόντους στον Ολυμπιακό. Πήγε πάρα πολύ καλά».

Ποιο αντίκτυπο έχει για τον Ολυμπιακό αυτή η ήττα;

«Ο Ολυμπιακός ήταν τραγικός. Κατέβηκε σαν να έπαιρνε μέρος σε επίδειξη. Επειδή είχε παιδάκια η εξέδρα να δείξει στους μικρούς φίλους τα ινδάλματά τους. Δεν κατέβηκε να παίξει τελικό. Μπήκε σαν να υπάρχει και αύριο. Απέτυχε παταγωδώς χάνοντας τα 2 από τα 15 εκατ.Ευρώ μπάτζετ. Αυτός που έχει τέτοιο κεφάλαιο, o φιναλίστ της ευρωλίγκας έχασε από μία ομάδα που μπήκε οριακά στους “16” του Champions League από άλλο αποτέλεσμα όχι από δικό της».

Πιστεύεις ότι με αυτήν την αποτυχία θα επηρεαστεί η εικόνα του στην Ευρώπη;

«Όχι. Απλά επειδή θα πέσουν... καρπαζιές, θα πάει να αλλάξει τους παίκτες. Θα αλλάξει τον Ρόμπερτς και τον Τόμσον οι οποίοι είναι φαντάσματα του εαυτού τους. Βεβαίως αυτό δεν ξέρω αν οφείλεται στους ίδιους ή τον προπονητή. Δεν μπορεί να μπαίνει παίκτης του ΝΒΑ στο 14' και στο 17'. Αλλά φταίνε και οι ίδιοι. Δεν γίνεται ως παίκτης του ΝΒΑ να μην κάνεις τα βασικά, ε τότε κόψε το άθλημα».

Για μεταγραφές στον Ολυμπιακό τί βλέπεις;

«Τουλάχιστον μία μεταγραφή θα κάνουν οι Αγγελόπουλοι. Στις 28 Φλεβάρη λήγει η προθεσμία για την Ευρωλίγκα. Εδώ και μέρες κοιτάζουν την αγορά. Οι κινήσεις θα είναι άμεσες μετά το σημερινό ναυάγιο».

Την ΑΕΚ πότε βλέπεις να χτυπήσει τους αιωνίους στο πρωτάθλημα;

«Η ΑΕΚ ακόμα δεν μπορεί να χτυπήσει κανέναν. Γιατί δεν έχει πλεονέκτημα έδρας. Για του χρόνου είναι νωρίς να μιλήσουμε. Δεν είναι εύκολο. Και ο Αγγελόπουλος αν θέλει, δεν μπορεί να αυξήσει τόσο πολύ το μπάτζετ. Το πολύ να βάλει 500.000 παραπάνω».

Δεν έχει και τη βοήθεια του κόσμου ο Αγγελόπουλος...

«Και τη βοήθεια των ΑΕΚτζήδων να είχε και πάλι δεν θα μπορούσε. Δεν έχει την ίδια οικονομική επιφάνεια με τους Αγγελόπουλους ή τον Γιαννακόπουλο. Μιλάμε για ένα άθλημα χωνί, σου τρώει όλα τα λεφτά, δεν έχει κέρδη. Η ΑΕΚ έχει περισσότερες πιθανότητες διάκρισης στο Champions League παρά στο πρωτάθλημα. Έχει καλή κλήρωση, απλά δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά των παικτών αέρα. Μέχρι πρότινος ο κόσμος έλεγε ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να νικήσει μέχρι και τα Τρίκαλα. Έχασε στον Προμηθέα. Τώρα όμως με το Κύπελλο δείχνει, ότι η ψυχολογία άλλαξε».

Πρέπει όμως να στηρίξει και ο κόσμος από εδώ και πέρα. Έτσι δεν είναι;

«Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πάει γήπεδο και σε έναν βαθμό τους δικαιολογώ. Γιατί ο Έλληνας φίλαθλος είναι οπαδός πρώτα της νίκης και μετά της ομάδας του. Επειδή δεν μπορεί να υπερνικήσει τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό λένε “τι να πάω να κάνω; Να βγώ τρίτος;” Η σημερινή νίκη και ο θρίαμβος ίσως τους ωθήσει να στηρίξουν έμπρακτα, στο γήπεδο».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags