Facebook Pixel Sportdog.gr | Ατάκες-φωτιά για Τζέιμς: «Εκεί θα στείλει τον ΠΑΟ - Ποιον θα "διώξει", τι θα κάνει ο Πασκουάλ»!
| 2018-02-18 13:05:00

Ατάκες-φωτιά για Τζέιμς: «Εκεί θα στείλει τον ΠΑΟ - Ποιον θα "διώξει", τι θα κάνει ο Πασκουάλ»!

του Γιώργου Κτενά
Ατάκες-φωτιά για Τζέιμς: «Εκεί θα στείλει τον ΠΑΟ - Ποιον θα "διώξει", τι θα κάνει ο Πασκουάλ»!

Ο Νικόλας Ακτύπης στο sportdog.gr για την επιστροφή του Αμερικανού.

Την άποψη ότι το ρίσκο που παίρνει ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς, το οποίο σε καμιά περίπτωση δεν αφορά την αγωνιστική του αξία, αξίζει τον κόπο εξέφρασε με συνέντευξή του στο sportdog.gr ο Νικόλας Ακτύπης.

Ο καλός συνάδελφος αναφέρθηκε στην παρουσία του Αμερικανού στους Πράσινους την περασμένη αγωνιστική περίοδο, αλλά και στο γεγονός ότι ο Τσάβι Πασκουάλ γνωρίζει ποια γάντια χρειάζεται να φορέσει για να πιάσει την καυτή πατάτα του.

Ακόμα, αναφέρθηκε στο πλεονέκτημα του Τριφυλλιού σε σχέση με τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα, αλλά και στο Final 4 της Ευρωλίγκας και πώς ο Μάικ Τζέιμς μπορεί να χαρίσει το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό.

«Η μεταγραφή του Τζέιμς στον Παναθηναϊκό είναι ένα θέμα που διαχειρίζεται ο Πασκουάλ, άρα στη χειρότερη περίπτωση έχει συναινέσει για την έλευση του Αμερικανού, αν δεν είναι εκείνος που τον έχει προτείνει κιόλας. Επομένως είναι ένα θέμα που οφείλει ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Ειδικά αν πάμε στο κριτήριο που έχουμε δει ακόμα και γραμμένο και είναι "Xavi Pascual we trust" , τότε ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα άλλο κριτήριο παρά να τον εμπιστευτεί. Όσον αφορά την αξία του παίκτη, ο,τι και να πούμε περισσεύει. Όλοι έχουμε μια άποψη για τις ικανότητές του, το στιλ του, το μυαλό που κουβαλάει κ.λπ., αλλά αυτά είναι δευτερεύοντα. Ο προπονητής είναι που παίρνει τις αποφάσεις και, πλέον, έχει την πίεση να φέρει αποτελέσματα. Ο Γιαννακόπουλος αποφάσισε να παίξει τα ρέστα του, επομένως το μπαλάκι πηγαίνει στην πλευρά του Πασκουάλ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ν. Ακτύπη στο sportdog.gr.

Νικόλα, θεωρείς ότι η έλευση του Τζέιμς στον Παναθηναϊκό μπορεί να δημιουργήσει θέμα στη χημεία της ομάδας, στις ισορροπίες στα αποδυτήρια κ.λπ.;

«Εξαρτάται για ποιον Τζέιμς μιλάμε. Αν μιλάμε για τον παίκτη που απέκτησε πρόβλημα στο χέρι του πέρσι και άφησε τον Παναθηναϊκό λόγω μιας κουταμάρας του για πολύ καιρό χωρίς το πιο δυνατό του όπλο ή αν μιλάμε για τον Τζέιμς των τελικών. Που ήταν συγκροτημένος, παίκτης του προπονητή, αν και το στιλ του είναι να παίζει για τον εαυτό του. Έχω την προσδοκία ότι έχει συνδέσει το συμμάζεμα του παιχνιδιού του με την κατάκτηση του περσινού τίτλου. Αλλά και η περιπέτεια που βίωσε φέτος στο ΝΒΑ, παρότι δείχνει παίκτη με φιλοδοξίες, μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Παναθηναϊκού. Ίσως έχει καταλάβει, δηλαδή, ότι πρώτα έρχεται η ομάδα και μετά εκείνος. Το διαβατήριό του για να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, το έχει υπογράψει ο Πασκουάλ. Εφόσον θεωρήσουμε ότι ο Τζέιμς είναι καυτή πατάτα, είμαι βέβαιος ότι ο Πασκουάλ γνωρίζει καλά με τι γάντια θα την πιάσει. Ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όσον αφορά τις ισορροπίες, όταν μιλάμε για έναν αθλητικό οργανισμό στο μέγεθος του Παναθηναϊκού και για έναν προπονητή στο μέγεθος του Πασκουάλ, έχουν διαχειριστεί ξανά τέτοιες καταστάσεις και γνωρίζουν τι χρειάζεται να κάνουν. Ως μεγέθη ο Παναθηναϊκός και ο Πασκουάλ είναι μεγαλύτερα από τον Τζέιμς».

Περιμένεις να αποχωρήσουν συγκεκριμένοι παίκτες από την ομάδα;

«Αν το προσεγγίσουμε με τη λογική, θα δούμε ότι ο Παππάς έχει βελτιώσει πολύ την αγωνιστική του φιλοσοφία τα τελευταία χρόνια. Άρα, λογικά, κινδυνεύει το κεφάλι του Ντένμον. Είναι μετρημένα κουκιά, ο Παναθηναϊκός έχει 9 ξένους για 6 θέσεις. Στην Α1 βέβαια που η ομάδα του Πασκουάλ είναι σε πλεονεκτική θέση έναντι του Ολυμπιακού, έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά είναι περισσότερο διαχειρίσιμα. Στα δικά μου μάτια δεν είναι τόσο σημαντικό ποιος θα κοπεί από την Ευρωλίγκα ή όχι. Αλλά θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να διατηρήσει όλα τα συμβόλαια και να πάει στη λογική των δύο ομάδων, άλλη για την Ελλάδα και άλλη για την Ευρώπη, ή να πάει σε κάποια μέση λύση».

Βλέπεις προβάδισμα του Παναθηναϊκού σε σχέση με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας, που είναι πολύ σημαντικό. Έχουμε δει ότι γίνονται ανατροπές και "σπάνε" έδρες στους τελικούς, αλλά συνήθως γίνονται από τον Παναθηναϊκό. Όταν μπει στους τελικούς ο Παναθηναϊκός από θέση ισχύος, συνήθως καταφέρνει να τη διατηρήσει. Οπότε όλο αυτό γίνεται για την Ευρωλίγκα. Κι αυτό είναι το οξύμωρο, καθώς ο Παναθηναϊκός λέει ότι μπορεί να φύγει από την Ευρωλίγκα».

Ποια είναι η άποψή σου για την πορεία που μπορεί να έχει ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα φέτος, μετά την έλευση του Τζέιμς και του Πέιν στην ομάδα;

«Δεν θα πω τίποτα καινούργιο: Όλα θα κριθούν στα χιαστί. Γιατί και πέρσι πήρε πλεονέκτημα ο Παναθηναϊκός και έπεσε με την ομάδα του Ζοτς, που παραδοσιακά ξέρει πώς να βρίσκει τη φόρμα στις ομάδες του την κατάλληλη στιγμή. Οπότε, εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία από από το αν έχει πλεονέκτημα ή μειονέκτημα έδρας, είναι η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται η ομάδα εκείνη την περίοδο. Η Φενέρ, πέρσι, βρέθηκε σε πολύ καλή περίοδο. Προφανώς ο Παναθηναϊκός έχει τη δυνατότητα να φτάσει στο Final 4 και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος. Αν φτάσει εκεί, υπάρχουν δύο παιχνίδια. Ο Τζέιμς είναι από τους παίκτες που μπορούν να τα πάρουν αυτά τα δύο παιχνίδια».

Οπότε η έλευσή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού μπορεί να σημαίνει πολλά.

«Ίσως έχει ωριμάσει σε τέτοιον βαθμό που μπορεί να είναι χρησιμότερος σε σχέση με πέρσι. Στην τελική ανάλυση το ρίσκο που παίρνει ο Παναθηναϊκός μαζί του, αξίζει τον κόπο. Έτσι κι αλλιώς στην Ευρωλίγκα διεκδικεί κάτι που δεν το έχει κερδίσει στα σίγουρα, οπότε πηγαίνει για να κάνει το κάτι παραπάνω ο Παναθηναϊκός. Το πάτημα για να κάνει το κάτι παραπάνω ψάχνει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags