Facebook Pixel Sportdog.gr | «Δώρο» της Μπασκόνια στον Παναθηναϊκό!
| 2018-03-01 23:45:00

«Δώρο» της Μπασκόνια στον Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
«Δώρο» της Μπασκόνια στον Παναθηναϊκό!

Νίκησε τη Χίμκι (87-77) και… βόλεψε το Τριφύλλι!

Η αναμέτρηση της Μπασκόνια με την Χίμκι ήταν αμφίρροπη πριν από την έναρξή της. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ, όμως, πήρε τα ηνία του αγώνα από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και δίχως να κοιτάξει πίσω έφτασε σε άνετη νίκη, κάνοντας σημαντικό βήμα στην προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας, καθώς βελτίωσε το ρεκόρ της στο 11-13 και πλησίασε σε απόσταση... βολής από την όγδοη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα αυτό ήρθε σαν... δώρο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με νίκη στο ντέρμπι «αιωνίων» κόντρα στον Ολυμπιακό (02/03, 21:15) έχει τη δυνατότητα να προσπεράσει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία πλέον έχει ρεκόρ 14-10.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Χίμκι ήταν ανώτερη στο πρώτο δεκάλεπτο και χάρη στις προσπάθειες του Σβεντ, αλλά και του Άντονι Γκικ κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα (7-16, 6'). Το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, μάλιστα, βρήκε την ρωσική ομάδα να προηγείται με 8 πόντους διαφορά (18-26). Η συνέχεια, όμως άνηκε στην Μπασκόνια. Οι Βάσκοι ισορρόπησαν την κατάσταση στο δεύτερο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Σενγκέλια κατάφεραν να ανατρέψουν τη διαφορά για το 44-39 του πρώτου μέρους.

Το δεύτερο ημίχρονο άνηκε στhν ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους και με τους Τίμα και Πουαριέ να αναλαμβάνουν δράση αύξησαν τη διαφορά για το 69-52 της τρίτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση με μπροστάρη τον Άντονι Γκιλ. Ο Αμερικανός ανέλαβε δράση και η διαφορά μειώθηκε στους 10 πόντους (69-59, 34'). Ο Μπομπουά, όμως, με δικές του προσπάθειες ανέβασε και πάλι τη διαφορά, με την Μπασκόνια να παίρνει στο φινάλε τη νίκη και να συνεχίζει την ανοδική πορεία της στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 18-26, 44-39, 69-52, 87-77.

ΠΗΓΗ: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags