06/03/18 - 21:04

Την «πλήρωσε» για ΟΑΚΑ ο Γιαννακόπουλος - Βαριά καμπάνα από Ευρωλίγκα!

Τι ανακοίνωσε για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η διοργανώτρια;

Sportdog Team
Την «πλήρωσε» για ΟΑΚΑ ο Γιαννακόπουλος - Βαριά καμπάνα από Ευρωλίγκα!
4.226views 0shares

Με νέο πρόστιμο ύψους 60,000 ευρώ, για την παρουσία του στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 24η αγωνιστική της Regular Season της διοργάνωσης τιμώρησε η Ευρωλίγκα τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Το νέο πρόστιμο θα προστεθεί στα 60.000 ευρώ από την προηγούμενη τιμωρία του και ύστερα από την έφεση που είχε ασκήσει στην Πρωτόδικη απόφαση. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Euroleague επιβάλει ποινή στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Η Euroleague ανακοίνωσε την Τρίτη την ποινή του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου του Παναθηναϊκού Superfoods, με βάση την μη τήρηση προηγούμενης ποινής που εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Δικαστής του οργανισμού και τροποποιήθηκε από το Εφετείο τον τελευταίο μήνα.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν με βάση δηλώσεις που απευθύνθηκαν στους οπαδούς της Turkish Airlines Euroleague, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν από τον κ. Γιαννακόπουλο και κρίθηκαν ότι είναι επιζήμιες για το άθλημα του μπάσκετ.

Στο τέλος της διαδικασίας , ο κ. Γιαννακόπουλος τιμωρήθηκε με απαγόρευση πέντε μηνών από τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες μπάσκετ της Euroleague, δηλαδή μέχρι τις 30 Ιουνίου 2018, καθώς και πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ.

Η νέα ποινή που ανακοινώνεται τώρα αφορά το γεγονός ότι ο κ. Γιαννακόπουλος αγνόησε την απαγόρευση, αφού παρέστη στο παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο της Αθήνας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα για την της Euroleague λέει ότι η μη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ανεξάρτητου Δικαστή και του Εφετείου, "θα θεωρηθεί ως πρόσθετη παράβαση"  και θα τιμωρείται από την EuroLeague με πρόστιμα μεταξύ 30.000 ευρώ και 280.000 ευρώ.

Ως εκ τούτου, ο κ. Γιαννακόπουλος ενημερώθηκε για επιπρόσθετο πρόστιμο ύψους 60.000 ευρώ με επειδή δεν συμμορφώθηκε με την απαγόρευση από τα γήπεδα της Euroleague».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ