Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρόταση – βόμβα από τον Ομπράντοβιτς για την Euroleague και τα ελληνικά πρωταθλήματα!
Μπάσκετ
| 2018-03-08 18:16:00

Πρόταση – βόμβα από τον Ομπράντοβιτς για την Euroleague και τα ελληνικά πρωταθλήματα!

Sportdog Team
Πρόταση – βόμβα από τον Ομπράντοβιτς για την Euroleague και τα ελληνικά πρωταθλήματα!

Γίνεται Α1 χωρίς Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξέφρασε τις απόψεις του για τη νέα δομή που πρέπει να έχει η Euroleague, αλλά και την παρουσία των ομάδων στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε εξέφρασε τη γνώμη πως οι ομάδες της Euroleague θα πρέπει να παίζουν για έναν ή δύο μήνες στα Εθνικά πρωταθλήματα, ενώ τόνισε πως θα του άρεσε να υπάρχει υποβιβασμό και άνοδος ομάδων προς και από το Eurocup στην Εuroleague.

«Εδώ και πολλά χρόνια λέω ότι η Euroleague πρέπει να είναι σαν το ΝΒΑ. Ότι πρέπει να διεξάγεται μόνο η Euroleague κι ένα μέρος των Εθνικών πρωταθλημάτων. Ένας μήνας ή κάτι τέτοιο. Αυτό είναι το μέλλον του μπάσκετ στην Ευρώπη: η τελειοποίηση αυτού του μοντέλου. Όλοι μιλούν για προνόμιο και χάρες, το καταλαβαίνω. Θα μπορούσε, μέσω του Eurocup, να πηγαίνουν στην Euroleague τέσσερις ομάδες, αντί για την πρωταθλήτρια. Να ανεβαίνουν τέσσερις και να υποβιβάζονται ισάριθμες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός πως ένα τέτοιο format θα αποδυναμώσει εντελώς τη δυναμική των Εθνικών πρωταθλημάτων, απάντησε: «Με την Euroleague να μεγαλώνει, θα είναι απαραίτητο να αλλάξει το καλεντάρι και να υπάρχει άδεια σε αυτές τις ομάδες να παίζουν στα πρωταθλήματά τους για ένα ή δύο μήνες ή για τα πλέι οφ. Πρέπει να σκεφτούμε τους παίκτες, να ξεκουράζονται περισσότερο. Να περνούν ένα μήνα χωρίς να αγγίζουν την μπάλα».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags