Facebook Pixel Sportdog.gr | Γλίτωσε την αυτοκτονία του... αιώνα ο Προμηθέας!
| 2018-03-10 20:45:00

Γλίτωσε την αυτοκτονία του... αιώνα ο Προμηθέας!

Sportdog Team
Γλίτωσε την αυτοκτονία του... αιώνα ο Προμηθέας!

ΈΝα δικό του ματς το έκανε θρίλερ.

Ο Προμηθέας προηγήθηκε μέχρι και 20 πόντους στα μέσα της τρίτης περιόδου, η Κύμη έκανε κατάθεση... ψυχής και μάζεψε τη διαφορά, όμως οι παίκτες του Μάκη Γιατρά διατήρησαν τον έλεγχο και έφυγαν με τη νίκη από τη Χαλκίδα (73-68).

Στο κλειστό της Χαλκίδας ο Προμηθέας έκανε ό,τι ήθελε μέχρι το 32ο λεπτό του αγώνα. Η Κύμη έκανε την αντεπίθεσή της στα τελευταία λεπτά, έφερε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα, ωστόσο η ανατροπή έμεινε στη μέση για την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, με τον Προμηθέα να φεύγει με τη νίκη από την πρωτεύουσα της Εύβοιας.

Οι Πατρινοί επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα με τη νίκη αυτή, ανεβαίνοντας στο 11-7, παραμένοντας εντός πρώτης πεντάδας, με την Κύμη να υποχωρεί στο 8-10 με το πέρας της 18ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Η Κύμη μπήκε με καλύτερο ρυθμό στο παρκέ και χάρη στον Θαντ ΜακΦάντεν κατάφερε να πάρει τα ηνία του αγώνα (9-6, 3'). Ο Προμηθέας προσπαθούσε να πάρει τα ηνία, αλλά ο ΜακΦάντεν ήταν... ζεστός (12-10, 6'). Οι Πατρινοί πήραν τα ηνία του αγώνα, όμως και δεν τα άφησαν στιγμή. Χολ και Έλις ανέλαβαν δράση και με την άμυνα σημείο αναφοράς όχι μόνο ήρθε η ανατροπή, αλλά οι φιλοξενούμενοι «έχτισαν» διαφορά (12-21, 9'). Το φινάλε του δεκαλέπτου ήταν ακόμα καλύτερο για τον Προμηθέα, ο οποίος ανέβασε το προβάδισμά του σε διψήφια επίπεδα για το 12-25.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης έδωσε λύσεις στην Κύμη, με την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη να μαζεύει τη διαφορά (19-25, 12'). Οι φιλοξενούμενοι, όμως δεν έχασαν τον έλεγχο και με τον Νίκο Γκίκα να πλαισιώνει τον Λάνγκστον Χολ το προβάδισμα αυξήθηκε εκ νέου (23-34, 15'). Ο Πέτρος Γερομιχαλός φώναξε παρών και η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο (23-38, 16'). Μανωλόπουλος και ΜακΦάντεν σκόραραν για τους γηπεδούχους, όμως ο Προμηθέας κράτησε τον έλεγχο, με τη διαφορά να φτάνει στους 13 πόντους στο φινάλε του πρώτου μέρους (29-42). 

Οι Πατρινοί μπήκαν αποφασισμένοι να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και το κατάφεραν. Τουντζιαράκης και Σαλούστρος ανέλαβαν δράση και το προβάδισμα έφτασε στους 20 πόντους (30-50, 23'). Η κατάσταση έμεινε ίδια μέχρι τα μέσα της περιόδου (35-55, 25'). Η Κύμη προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά και το κατάφερε με τον Κάιζερ (40-55, 27'). Ο Οκτάβιους Έλις πήρε την κατάσταση στα χέρια του όμως και ο Προμηθέας ανέβασε εκ νέου τη διαφορά (40-60, 28'). ΜακΦάντεν και Γλυνιαδάκης μάζεψαν τη διαφορά για το 45-63 της τρίτης περιόδου.

Η Κύμη έκανε την προσπάθεια να ανατρέψει την κατάσταση, με τον Νίκο Μπάρλο να βγαίνει μπροστά. Ο έμπειρος φόργουορντ με δικές του προσπάθειες, σε άμυνα και επίθεση, μάζεψε τη διαφορά (52-66, 33'). Ο Θαντ ΜακΦάντεν ανέλαβε δράση και η διαφορά μειώθηκε ακόμα περισσότερο (57-69, 34'). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την προσπάθεια ανατροπής και ο Κάιζερ μάζεψε τη διαφορά στους 10 πόντους (60-70, 37').

Ο Κάιζερ με μια εντυπωσιακή προσπάθεια έφερε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα μετά από ώρα (62-70, 38'). Ο Σαλούστρος έδωσε... ανάσα στον Προμηθέα με ένα μεγάλο τρίποντο (64-73, 38'). Η Κύμη δεν παρέδωσε τα όπλα όμως και μείωσε με τον Σμιθ (68-73, 46'' για το τέλος). Τίποτα δεν άλλαξε όμως, μέχρι το τέλος του αγώνα, με τον Προμηθέα να φεύγει νικητής από τη Χαλκίδα.

Τα δεκάλεπτα: 12-25, 29-42, 45-63, 68-73.

Ο MVP: Ο Οκτάβιους Έλις ήταν σημείο αναφοράς για τον Προμηθέα κάτω από τα καλάθια. Ο Αμερικανός σέντερ μέτρησε 19 πόντους, εκμεταλλευόμενος τις πάσες των συμπαικτών του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Σκληρός: Ολεκσάνταρ Λίποβι και Νίκος Γκίκας ήταν αυτοί που βοήθησαν τον Προμηθέα να φτάσει στο «διπλό». Ο Ουκρανός άσος μέτρησε 5 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο διεθνής γκαρντ 8 πόντους, 6 ριμπάουντ και 10 ασίστ.

Ο Αόρατος: Στα 19 λεπτά που αγωνίστηκε ο Κάμερον Τζόουνς μέτρησε 2 πόντους και 5 ριμπάουντ, δίχως να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ο Πεσμένος: Μακριά από τον καλό εαυτό του έμεινε ο Τέντι Οκερεαφόρ, που μέτρησε 2 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Η Στιγμή: Η εντυπωσιακή τάπα του Κάιζερ πάνω στο Νίκο Γκίκα και το κάρφωμα που έκανε το σκορ 62-70.

Η Γκέλα: Η... καθίζηση της Κύμης στο πρώτο δεκάλεπτο. Το 12-10 στο 6ο λεπτό έγινε 12-25, με τον Προμηθέα να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Η Διαιτησία: Σε γενικές γραμμές έλεγξαν την κατάσταση οι τρεις διαιτητές του αγώνα. Η τεχνική ποινή στον Γιάννη Καστρίτη έφερε διαμαρτυρίες από πλευράς Κύμης προς τον διαιτητή Πηλοϊδη.

Η Εξέδρα: Δεν γέμισε το κλειστό της Χαλκίδας, ωστόσο η ατμόσφαιρα ήταν θερμή καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα και πάντα σε φίλαθλα πλαίσια, χωρίς ακρότητες.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags