Facebook Pixel Sportdog.gr | Δεν την χάνει την 4αδα η Ρεάλ
Μπάσκετ
| 2018-03-13 23:24:00

Δεν την χάνει την 4αδα η Ρεάλ

Sportdog Team
Δεν την χάνει την 4αδα η Ρεάλ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν καταιγιστική, δεν απειλήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να φτάσει σε άνετη νίκη με 88-77, κάνοντας σημαντικό βήμα προς την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα, η οποία θα ισοδυναμεί και με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο πήρε τα ηνία, είχε απαντήσεις σε κάθε ξέσπασμα των «κόκκινων» και κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη.

 

Στο 16-10 ανέβηκαν οι Μαδριλένοι με τη νίκη αυτή, διατηρώντας την ανοδική πορεία τους στη διοργάνωση, την ίδια στιγμή που η Αρμάνι Μιλάνο υποχώρησε στο 9-17 με την ήττα αυτή. Κι όλα αυτά χάρη στη σπουδαία εμφάνιση του Φακούντο Καμπάτσο, που μέτρησε 14 πόντους και 11 ασίστ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του.

 
 

Η Ρεάλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με το... καλημέρα επέβαλε τον δικό της ρυθμό στην αναμέτρηση. Καμπάτσο και Αγιόνα πήραν την κατάσταση στα χέρια τους για το προβάδισμα των φιλοξενούμενων (2-12, 3'). Η Αρμάνι έκανε την προσπάθειά της και μείωσε λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου, χάρη στον Ταρτζέφσκι (15-18, 7'). Οι Μαδριλένοι πήραν και πάλι τα ηνία και το δεκάλεπτο έκλεισε με τη Ρεάλ να προηγείται με 17-25. Τα πράγματα, μάλιστα, έγιναν ακόμα καλύτερα για την Ρεάλ. Η άμυνα «έκλεισε» διαδρόμους για τους παίκτες του Σιμόνε Πιανιτζιάκι και η διαφορά αυξήθηκε, με το φινάλε του πρώτου μέρους να βρίσκει τους Ισπανούς στο +13 (36-49).

 
 

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε. Η Ρεάλ συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση και κάπως έτσι η διαφορά αυξανόταν σταδιακά στην αναμέτρηση (44-60, 27'). Τα πράγματα δεν άλλαξαν μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν παγιώσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (54-68). Η Αρμάνι έκανε την προσπάθειά της, ώστε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά η Ρεάλ διατήρησε τον έλεγχο, πήρε πόντους από Αγιόν, Καμπάτσο και Τέιλορ και κατάφερε να πάρει τη νίκη, συνεχίζοντας δίχως απώλειες την προσπάθειά της για μια θέση στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 36-49, 54-68, 77-88.



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags