Facebook Pixel Sportdog.gr | Αποκάλυψη Σφαιρόπουλου για Παπανικολάου - Θα προλάβει την Μπαρτσελόνα;
Μπάσκετ
| 2018-03-14 17:50:00

Αποκάλυψη Σφαιρόπουλου για Παπανικολάου - Θα προλάβει την Μπαρτσελόνα;

Sportdog Team
Αποκάλυψη Σφαιρόπουλου για Παπανικολάου - Θα προλάβει την Μπαρτσελόνα;

Θα είναι ο Έλληνας άσος στη διάθεση του προπονητή του;

Στην συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα του τραυματισμού του Κώστα Παπανικολάου, αποκαλύπτοντας ότι ο Έλληνας φόργουορντ μάλλον δεν θα προλάβει το παιχνίδι.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες εμού και της οικογένειάς μου σε όλους όσοι μας συμπαραστέκονται στο πένθος μας», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» με αφορμή τον θάνατο του πατέρα του Σάββα σε ηλικία 83 ετών και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι:

«Η Μπαρτσελόνα μετά την αλλαγή του προπονητή παίζει καλύτερα, πήρε το κύπελλο και έχει ανέβει η ψυχολογία της. Έχει αλλάξει πολλά στοιχεία στην ταχύτητα εκτέλεσης. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένοι για να αναχαιτίσουμε τις επιθέσεις τους και στο ανοικτό γήπεδο και στο σετ παιχνίδι. Δε πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν οι απουσίες τους. Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να σε κάνουν ζημιά. Πρέπει να παλέψουμε για κάθε κατοχή και να τα κάνουμε όλα σωστά στο παρκέ. Μένουν πέντε παιχνίδια και εδώ που έχουμε φτάσει πρέπει να κάνουμε το τελικό σπριντ. Η Ευρωλίγκα είναι ένας μαραθώνιος και τα τελευταία μέτρα πρέπει να γίνουν με ανεβασμένο ρυθμό».

Στη συνέχεια, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, απάντησε σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, για:

 

-Το αν γνωρίζει πότε θα κάνει «κοιλιά» η ομάδα του, με αφορμή το φορμάρισμά του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια:

«Το φορμάρισμα ενός αθλητή είναι θέμα προπονητικής και εργομετρικών αποτελεσμάτων. Αλλά και άλλων παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσή του. Το να πετύχεις ταυτόχρονα φορμάρισμα δεν είναι εύκολο ατομικά και ομαδικά. Όταν έχεις μεγάλη επιβάρυνση είναι λογικό να ντεφορμάρεσε. Προσπαθούμε όταν βρούμε καλό ρυθμό σαν προπονητές να έχουμε πιο χαλαρές προπονήσεις για να είναι πιο φρέσκοι οι παίκτες. Όταν όμως τα παιχνίδια και οι τραυματισμοί είναι πολλοί δε μπορείς να το κάνεις. Για αυτό και εμείς ήμασταν κακοί τον Ιανουάριο. Δεν το κάναμε εσκεμμένα. Εμείς θέλουμε να έχουμε σταθερή απόδοση σε όλο αυτό το φάσμα των δέκα μηνών. Όμως η κούραση και οι απουσίες μας αποδιοργάνωσαν.

-τα σχήματα με τους τρεις κοντούς που χρησιμοποιεί:

«Έγινε και γιατί έλλειπε ο Παπανικολάου και γιατί έχουμε παίκτες που είναι ικανοί να παίξουν και οι τρεις μαζί. Μας πήγε καλά όλο αυτό το διάστημα. Είναι ένα σχήμα που δε μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί γιατί είναι όλοι καλοί χειριστές της μπάλας και μπορούν να σκοράραουν. Όχι ότι τα τριάρια μας δε μπορούν να εκτελέσουν, αλλά τρεις κοντοί ίσον μεγαλύτερη ταχύτητα και πολλά πλεονεκτήματα σε κάποιες καταστάσεις. Άλλες φορές μπορεί να παίξουμε με ένα γκαρντ και τέσσερις ψηλούς. Είμαι ευτυχής που έχουν τόσους παίκτες που μπορώ να προσαρμόζω τα σχήματα ανάλογα με το παιχνίδι».

-την έλλειψη κινήτρου της Μπαρτσελόνα:

«Οι ομάδες που παίζον ελεύθερα και δεν έχουν την πίεση ενός αποτελέσματος, είναι πιο εύκολο να κάνουν μία έκπληξη. Αν χάσουν δεν έγινε τίποτα, αν κερδίσουν είναι ευχαριστημένες. Είναι πολύ επικίνδυνη και γι’ αυτό το λόγο η Μπαρτσελόνα. Παίζει με πολλά γκαρντ, έχει καλούς ψηλούς, σκοράρουν και δημιουργούν. Πρέπει να έχουμε καλή προσωπική άμυνα για να καλύψουμε και τις διεισδύσεις τους με τη μπάλα».

-την συμμετοχή του Κώστα Παπανικολάου:

«Θα γίνει ένα τεστ από τον γιατρό και θα μάθουμε στην τελευταία προπόνηση. Μάλλον θα είναι εκτός».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags