Facebook Pixel Sportdog.gr | Καταιγιστική Μπασκόνια - Διέλυσε την Ζαλγκίρις και μπήκε στην οκτάδα!
Ποδόσφαιρο
| 2018-03-15 23:45:00

Καταιγιστική Μπασκόνια - Διέλυσε την Ζαλγκίρις και μπήκε στην οκτάδα!

Sportdog Team
Καταιγιστική Μπασκόνια - Διέλυσε την Ζαλγκίρις και μπήκε στην οκτάδα!

Εύκολη νίκη για τους Βάσκους με 84-64.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τα πρώτα λεπτά πραγματοποίησε η Μπασκόνια. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ ήταν εντυπωσιακή κόντρα στη Ζαλγκίρις και δίχως να απειληθεί κατάφερε να φτάσει σε μια άνετη νίκη, που την φέρνει στην πρώτη οκτάδα. Κι αυτό γιατί πλέον οι Βάσκοι «έπιασαν» την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην όγδοη θέση της κατάταξης, έχοντας ρεκόρ 13-13. Την ίδια στιγμή, η Ζαλγκίρις γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα, υποχώρησε στο 15-11 και έχασε έδαφος στην προσπάθειά της για κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της κατάταξης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας ξεκάθαρο προσανατολισμό στο παιχνίδι τους. Γκρέιντζερ και Βόιτμαν έδωσαν λύσεις στην ομάδα τους και το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με τους Βάσκους στο +8 (27-19). Από τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (29-21, 11') και δεν μειώθηκε ποτέ. Η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και μοιραία το ημίχρονο έκλεισε με τη διαφορά στους 10 πόντους για το 43-33 του πρώτου μέρους.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για την Μπασκόνια. Τζάνινγκ και Πουαριέ ανέλαβαν δράση, η άμυνα των γηπεδούχων «έκλεισε» τους διαδρόμους προς το αντίπαλο καλάθι και ουσιαστικά τα πάντα ξεκαθάρισαν, με την Μπασκόνια να προηγείται με 67-45, ελέγχοντας πλήρως την αναμέτρηση. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η κατάσταση δεν άλλαξε. Η Ζαλγκίρις δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον -υψηλό- ρυθμό των γηπεδούχων και το τελικό αποτέλεσμα βρήκε την Μπασκόνια νικήτρια, σε μια αναμέτρηση στην οποία κυριάρχησε πλήρως.

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 43-33, 67-45, 84-64.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags