Facebook Pixel Sportdog.gr | Σε τροχιά τετράδας ο Προμηθέας, ασταμάτητο το Λαύριο στο σπίτι του!
| 2018-03-17 18:35:00

Σε τροχιά τετράδας ο Προμηθέας, ασταμάτητο το Λαύριο στο σπίτι του!

Sportdog Team
Σε τροχιά τετράδας ο Προμηθέας, ασταμάτητο το Λαύριο στο σπίτι του!

Το Λαύριο είχε σταθερά τον έλεγχο του αγώνα με τον Κόροιβο, νίκησε χωρίς να... ζοριστεί (80-69) και παρέμεινε στην 3η θέση του πρωταθλήματος.

Συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του το Λαύριο, αφού δεν είχε πρόβλημα να πάρει το ματς με τον Κόροιβο και να ανέβει στο 13-6. Αξίζει να σημειωθεί πως εντός έδρας έχει ρεκόρ 9-1. Όσον αφορά στον Κόροιβο, η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου «υποχώρησε» στο 6-13 και ψάχνει ακόμη νίκες που θα την φέρουν σε καλύτερη θέση σχετικά με την παραμονή στην κατηγορία.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ουσιαστικά... Λαύριο εναντίον Ντεκόζι. Ο Αμερικανός πέτυχε 13 από τους 17 πόντους του Κοροίβου, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν μεγαλύτερο πλουραλισμό και περισσότερες λύσεις για το +7 (24-17). Η ομάδα του Καλαμπάκου έμεινε για περισσότερα από 4' χωρίς πόντο και η διαφορά διπλασιάστηκε (31-17). Ωστόσο, η άμυνα του Κοροίβου ανέβηκε επίπεδο κι έτσι μείωσε σε 35-29. Ο Μουρ είπε την τελευταία λέξη στο ημίχρονο με συνεχόμενους πόντους για το Λαύριο και διαμορφώθηκε το 41-32.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν καλό για τον Κόροιβο (43-37, στο 23'), αλλά το Λαύριο απάντησε με σερί 9-0 και πρωταγωνιστή τον Μέιερ. Tελικά, το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 63-48 και τους γηπεδούχους να έχουν βάλει... υποθήκη νίκης. Στην τελευταία περίοδο, η διαφορά εκτοξεύτηκε (74-51, στο 34'), αλλά κάποια καλάθια του Λάνγκφορντ «μάζεψαν» την απόσταση για τον Κόροιβο. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει βέβαια και οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 80-69.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 41-32, 63-48, 80-69

Ο MVP: Ακόμα μία «γεμάτη» εμφάνιση από τον Μακένζι Μουρ. Η... ατραξιόν του Λαυρίου τέλειωσε το ματς με 18 πόντους, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 1 τάπα και οδήγησε την ομάδα του σε ακόμα μία νίκη.

Ο Σκληρός: Το δίδυμο των Λαμπ (16π., 4ασ.) - Ουίγκινς (14π., 3ριμπ.) λειτούργησε «επικουρικά» για το Λαύριο και βοήθησε την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να «καθαρίσει» από νωρίς το παιχνίδι.

Ο Αόρατος: Δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ο Διονύσης Σκουλίδας στα 14' που αγωνίστηκε, αφού δεν πήρε κάποια προσπάθεια για την ομάδα της Αμαλιάδας.

Ο Πεσμένος: Μακριά από καλά στάνταρ απόδοσης για τον Κόροιβο ο Μάρκους Πόσλεϊ, αφού τέλειωσε το παιχνίδι με 3 πόντους και 1/8 σουτ.

Η Στιγμή: To 9-0 του Λαυρίου, στη διάρκεια της τρίτης περιόδου, όταν ο Κόροιβος είχε πλησιάσει στο -6 (43-37) και προσπαθούσε να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Η Γκέλα: Σε ένα ματς εκτός έδρας, ο Κόροιβος θα χρειαζόταν κάτι καλύτερο από την γραμμή του τριπόντου (2/13) για να διεκδικήσει το διπλό.

Η Διαιτησία: Καρακατσούνης, Δεσλής και Τσαρούχα δεν επηρέασαν την έκβαση του αγώνα με τα σφυρίγματά τους.
 
Η Εξέδρα: Ωραία ατμόσφαιρα στο κλειστό του Λαυρίου, το οποίο δεν ήταν γεμάτο, αλλά είχε ως συνήθως... παλμό. Άλλωστε, και οι παίκτες «ζέσταιναν» την ατμόσφαιρα με τις όμορφες προσπάθειές τους.




Όνειρα τετράδας ο Προμηθέας!

Τα Τρίκαλα ήταν ανταγωνιστικά στο «Δ.Τόφαλος» μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα, όμως ο Προμηθέας με μπροστάρη τον Χρήστο Σαλούστρο έφτασε σε μία ακόμα νίκη (88-71) και έστειλε ένα βήμα πιο κοντά στην Α2 τους Θεσσαλούς.

Για 36 λεπτά περίπου τα Τρίκαλα κατάφεραν να βάλουν δύσκολα στον Προμηθέα στο κλειστό «Δ.Τόφαλος» της Πάτρας. Οι Πατρινοί τα βρήκαν... σκούρα στην άμυνα με προσαρμογές του Φώτη Τακιανού, όμως στα τελευταία λεπτά έλεγξαν την κατάσταση, βρήκαν μεγάλα σουτ από Σαλούστρο και Γκίκα και έφτασε στη νίκη.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά με τη νίκη αυτή ανέβηκε στο 12-7, με το πέρας της 19ης αγωνιστικής, την ίδια στιγμή που η υπόθεση παραμονή δυσκολεύει ακόμα περισσότερο για τους Θεσσαλούς, που παρέμειναν στον πάτο της βαθμολογίας, με ρεκόρ 3-16.

Τα Τρίκαλα μπήκαν με διάθεση να πάνε το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό και το κατάφεραν χάρη στον Μόρις (7-10, 4’). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, χάρη σε Σαλούστρο και Λίποβι, όμως τα Τρίκαλα δεν έφυγαν από το πλάνο τους και με τον Μόρις, αλλά και τον Τέιμς να δίνουν λύσεις ανέβασαν τη διαφορά (15-21, 8’). Ο Προμηθέας δεν είχε λύσεις στην άμυνα ζώνης των Τρικάλων και το δεκάλεπτο έκλεισε με +8 για τους Θεσσαλούς (15-23).

Ο Προμηθέας με πίεση στα 4/4 του γηπέδου προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά, όμως Σκουλούδης και Μόρις δεν το επέτρεψαν (23-31, 13’). Από το σημείο εκείνο ο Προμηθέας άλλαξε την εικόνα του. Λίποβι και Σαλούστρος ανέλαβαν δράση και με επί μέρους 15-2 τα πάντα ανατράπηκαν (35-33, 16’). Τα Τρίκαλα προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά ο Λίποβι ήταν... ζεστός (43-39, 18’). Λούντζης και Τάλτον κατάφεραν να μειώσουν στο φινάλε του ημιχρόνου, με τον Προμηθέα να προηγείται μόλις με έναν πόντο διαφορά (45-44).

Ο Μιχάλης Λούντζης πήρε την κατάσταση στα χέρια του για τα Τρίκαλα, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του (49-52, 24’). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά τα Τρίκαλα έβρισκαν λύσεις από τον Μόρις (53-55, 27’). Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι τα τελευταία λεπτά, με τον Γκίκα να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του, με μια πολύ δύσκολη κίνηση, για το 61-60.

Στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου ο Προμηθέας προσπάθησε να ξεφύγει με Γκίκα και Χολ (67-63, 33’). Τα Τρίκαλα δεν παραδώθηκαν όμως και χάρη σε 5-0 από Λούντζη και Σκουλούδη πήραν προβάδισμα (67-68, 34’). Ο Προμηθέας κατάφερε να φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι και με τον Σαλούστρο ανέβασε τη διαφορά (76-68, 36’). Ο Σαλούστρος με ένα μεγάλο σουτ «καθάρισε» το παιχνίδι για την ομάδα του (79-70, 37’). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τον Προμηθέα να φτάνει στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 45-44, 61-60, 88-71.

Ο MVP: Μεγάλη εμφάνιση από τον Χρήστο Σαλούστρο, που με 29 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Προμηθέα.

Ο Σκληρός: Ο Ολεξάντρ Λίποβι (16 πόντοι) και Νίκος Γκίκας (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ), πλαισίωσαν τον Σαλούστρο. Από τα Τρίκαλα ξεχώρισε ο Έρβιν Μόρις με 21 πόντους.

Ο Αόρατος: Ο Τζον Φιλντς δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να κάνει αισθητή την παρουσία του, έχοντας μόλις 1 πόντο και 5 φάουλ σε 12’37’’ που πάτησε παρκέ.

Ο Πεσμένος: Στα... ρηχά ο Γκάρι Τάλτον, που δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κανένα σημείο του αγώνα, έχοντας πολλές άστοχες προσπάθειες.

Η Στιγμή: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Ολεξάντρ Λίποβι, που πήρε τα βήματα και «πέταξε» στο καλάθι των Τρικάλων, γράφοντας το 13-14.

Η Γκέλα: Η εικόνα του Προμηθέα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πατρινοί τα βρήκαν σκούρα στην άμυνα ζώνης, με προσαρμογές, του Φώτη Τακιανού και αποτέλεσμα αυτού βρέθηκαν στο -8 στο φινάλε της περιόδου.

Η Εξέδρα: Δεν γέμισε το κλειστό «Δ.Τόφαλος», ωστόσο στις εξέδρες βρέθηκαν περίπου 2.000 φίλοι της ομάδας του Μάκη Γιατρά που έδωσαν το δικό τους χρώμα στην αναμέτρηση.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags