Facebook Pixel Sportdog.gr | ΠΑΟΚάρα για τετράδα!
| 2018-03-17 20:51:00

ΠΑΟΚάρα για τετράδα!

Sportdog Team
ΠΑΟΚάρα για τετράδα!

Καλύτερος και στα 40 λεπτά ο ΠΑΟΚ επικράτησε επί του Ρεθύμνου 80-72.

Αν και αγχώθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο πήρε αυτό που ήθελε και παρέμεινε σε τροχιά τετράδας. Κορυφαίοι Κρουμπάλι-Κατσίβελης-Γκος.

Ο ΠΑΟΚ θέλοντας να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό από το Basketball Champions League από την Καρσίγιακα, προσπάθησε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του. Στο πρώτα επτά λεπτά του αγώνα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 18-15 (7΄). Παρόλα αυτά ο Δικέφαλος «πάτησε» το γκάζι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με 24-18.

Στη δεύτερη περίοδο το σύνολο του Ηλία Παπαθεοδώρου, παρουσιάστηκε περισσότερο συγκεντρωμένο, ανεβάζοντας στροφές και φτάνοντας σε διψήφιο αριθμό την διαφορά στα μέσα του δεκαλέπτου (36-26). Από εκείνο το σημείο και έπειτα η κρητική ομάδα με μπροστάρη τον Μούντι (12π.) προσπάθησε να αντιδράσει και με ένα επιμέρους 0-7 μείωσε σε 36-33. Παρά την πίεση που άσκησε το Ρέθυμνο, ο ΠΑΟΚ με την πολύτιμη συνεισφορά του Κατσίβελη (12π.) «έτρεξε» ένα σερί 8-3 με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 44-36.

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με την ίδια συγκέντρωση που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο, διατηρώντας το υπέρ του προβάδισμα, ενώ στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, έφτασε την διαφορά στο +12 με το έμμεσο τρίποντο του Ουσμάν Κρουμπάλι, ενώ η τρίτη περίοδος «έκλεισε», με τον Δικέφαλο να έχει προβάδισμα δέκα πόντων (64-54).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Δικεφάλου, παρουσίασαν ένα νεκρό διάστημα, με αποτέλεσμα να δώσουν το... δικαίωμα στους παίκτες του Ρεθύμνου να φέρουν την διαφορά στο καλάθι (64-62), όμως κάπου "μίλησε" η κλάση του Φιλ Γκος, ο οποίος με δύο τρίποντα και μια ασίστ στον Λάκι Τζόουνς, ανέβασε ξανά την διαφορά σε διψήφιο αριθμό (72-62). Οι παίκτες του Ρεθύμνου, προσπάθησαν να κάνουν την... αντεπίθεση τους στα τελευταία λεπτά, ωστόσο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν τις "απαντήσεις", με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να πάρει τη νίκη με 80-72.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-36, 64-54, 80-72

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 44-36, 64-54, 80-72

Ο MVP: Ο Φίλ Γκος σημείωσε 18 πόντους, πετυχαίνοντας μάλιστα σημαντικά καλάθια όταν χρειάστηκε. Επιπλέον, μοίρασε και πέντε ασίστ.

 

Ο Σκληρός: Ο Γιαννόπουλος με τα εύστοχα σουτ από τα 6,75 προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, με προοπτικές για ανατροπή. Σταμάτησε στους 17 πόντους με 4/8 τρίποντα.

Ο Πεσμένος: O Λίνος Χρυσικόπουλος αγωνίστηκε περίπου 13 λεπτά, χωρίς να πετύχει κάποιο καλάθι.

Ο Αόρατος: Ο Ντάνιελς, στα 28 λεπτά που αγωνίστηκε δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι, σημειώνοντας μόλις τρεις πόντους

Η Στιγμή: Ο Γκος με τρίποντο έβαλε τέλος στο σερί 8-0 του Ρεθύμνου που είχε καταφέρει να φτάσει στο -2 6:58 πριν την λήξη, κάνοντας το 67-62.

Η Γκέλα: Τα πολλά άστοχα δίποντα από την πλευρά των γηπεδούχων (11/30) που δεν βοήθησε να τελειώσει πιο εύκολα το παιχνίδι.

Η Εξέδρα: Λίγος κόσμος στο γήπεδο, ωστόσο ανά στιγμές δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα προσπαθώντας να... σπρώξει την ομάδα όταν χρειάστηκε.

Η Διαιτησία: Έκαναν κάποια λάθη οι διαιτητές, ωστόσο δεν επηρέασαν την διακύμανση του αγώνα.



Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags