Facebook Pixel Sportdog.gr | Καθάρισε νωρίς και... κάθισε ο Ολυμπιακός! Από το +31, στο +11
| 2018-03-18 18:45:00

Καθάρισε νωρίς και... κάθισε ο Ολυμπιακός! Από το +31, στο +11

Sportdog Team
Καθάρισε νωρίς και... κάθισε ο Ολυμπιακός! Από το +31, στο +11

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 83-72 του Κολοσσού με κορυφαίο τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

Δεν «ζόρισε» ιδιαίτερα τον ελλιπή Ολυμπιακό ο Κολοσσός. Οι «ερυθρόλευκοι» ήξεραν ότι πρέπει να... ξεσπάσουν μετά την βαριά ήττα από την Μπαρτσελόνα και τα κατάφεραν. Έτσι, ανέβηκαν στο 15-4 και παρέμειναν στη 2η θέση της Stoiximan.gr Basket League, ενώ η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη υποχώρησε στο 9-10, χωρίς βέβαια να βγαίνει εκτός 8άδας. 

Εκτός 12άδας για τους γηπεδούχους ήταν οι Παπανικολάου-Μάντζαρης, καθώς και οι Τόμπσον-Ουίλτζερ που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Προφυλάχθηκε ο Κιμ Τιλί από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Υπενθυμίζεται πως για τον Ολυμπιακό έρχεται... εβδομάδα-«φωτιά» με εκτός έδρας ματς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ (21/3) κι εντός έδρας παιχνίδι με την Εφές (23/3).

Ο Ολυμπιακός δεν άργησε να βρει ρυθμό και, μετά το αρχικό 4-4, «έτρεξε» σερί 12-0 με συνεισφορά όλων των παικτών της 5άδας διαμορφώνοντας διψήφια διαφορά (16-4). Ο Γιανγκ «ξεκόλλησε» τους άστοχους Ροδίτες, αλλά η απόσταση παρέμεινε διψήφια με το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (20-10).

Παίζοντας σταθερά με τρεις γκαρντ, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού και δεν απειλούνταν. Ο Στρέλνιεκς πέτυχε τρίποντο για το 35-21, ενώ ο ρυθμός έπεσε στο τελευταίο κομμάτι του ημιχρόνο που έληξε με 42-27. Αξιοσημείωτη η αστοχία του Κολοσσού από την γραμμή των βολών, αφού το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με 3/13. 

Συνέχισε να είναι «ζεστός» και στο δεύτερο ημίχρονο ο Παπαπέτρου, ο οποίος δεν σκόραρε μόνο, αλλά και δημιουργούσε: από δική του πάσα, ο Σπανούλης σκόραρε για να σπάσει για πρώτη φορά το φράγμα του +20 (54-33, στο 25'). Ο Σχίζας έδινε κάποιες λύσεις στους φιλοξενούμενους, αλλά δεν αρκούσαν. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 68-43 και φυσικά η τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα. Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία 10 λεπτά, αλλά ο Κολοσσός μάζεψε τη διαφορά με μεγάλο σερί και η επικράτηση του Ολυμπιακού ήρθε με σκορ 83-72.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 42-27, 68-43, 83-72

O MVP: Ξεχώρισε με πολύ «γεμάτη» εμφάνιση ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο διεθνής φόργουορντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 27' συμμετοχής. Βρήκε... ρυθμό ο Στρέλνιεκς (12π., 4/7 3π.).

Ο Σκληρός: Το πάλευε μέχρι τέλους, για την ομάδα του Λυκογιάννη, ο Τι Τζέι Μπρέι και είναι χαρακτηριστικό πως τέλειωσε το ματς με 18 πόντους και 7/7 δίποντα.

Η Στιγμή: Ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός ήταν αρκετός για να... γραφτεί από νωρίς η ιστορία του αγώνα. Το 12-0 μετέτρεψε το 4-4 σε 16-4 και οι Πειραιώτες υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους την διαφορά που έχτισαν.

Η Γκέλα: Τα έκαναν «θάλασσα», από τη γραμμή των βολών, στο πρώτο ημίχρνοι οι παίκτες του Κολοσσού: είναι χαρακτηριστικό πως στα 20' είχαν 3/13 προσπάθειες!

Η Διαιτησία: Φούφης, Βαρδάλος και Δαρλαμήτσος δεν είχαν προβλήματα να ελέγξουν μία αναμέτρηση, της οποίας το αποτέλεσμα κρίθηκε ουσιαστικά από νωρίς.

Η Εξέδρα: Δεν είχε κόσμο το ΣΕΦ και, ως εκ τούτου, η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά... κρύα. Πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις με ωραίες φάσεις, οι φίλοι του Ολυμπιακού ξεσηκώθηκαν.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags